-
Zrób pastę kanapkową z... pestek słonecznika! Wystarczy kilka składników i dobry blender
Zdrowe pasty kanapkowe to coś, co zawsze warto mieć pod ręką. Taka pastę można zrobić z pestek słonecznika. Wypróbuj nasz przepis!
ŻywienieSkładniki odżywczeProdukty -
Domowy izotonik z 4 składników. Sprawdź, jak go zrobić
Domowy izotonik świetnie nawadnia i uzupełnia elektrolity. Z jakich składników można go przygotować?
Składniki odżywcze -
Obniży ciśnienie i zwalczy infekcje. Przepis na leczniczą nalewkę z czosnku
Nalewka czosnkowa to broń na wszelkie infekcje. Bardzo łatwo ją przygotować, nie wymaga też długiego czasu, jak większość nalewek.
Składniki odżywczeProdukty -
Jajko w koszulce. Jak ugotować jajo bez skorupki? Poznaj dwa proste sposoby
Jajko w koszulce efektownie wygląda na talerzu, kiedy z naciętego białka wypływa płynne żółtko. Podpowiadamy, jak zrobić jajko poszetowe.
ProduktySkładniki odżywcze -
Najprostszy przepis na carbonarę. Jak zrobić tradycyjny sos z jajek i sera?
To danie przyrządzisz w 15 minut i naje się nim cała rodzina. Tradycyjne spaghetti alla carbonara to hit włoskiej kuchni. Podpowiadamy, jak prawidłowo je zrobić.
ProduktySkładniki odżywcze -
Złote smoothie z kurkumą. Prozdrowotna mikstura w 3 minuty!
Zastanawiasz się, jak wzmocnić swoją odporność w okresie jesienno-zimowym? Postaw na „złote smoothie” z kurkumą.
Produkty -
Jak uniknąć zakalca w cieście? Oto kilka prostych wskazówek
Zdarza się, że po wyciągnięciu ciasta z piekarnika zamiast puszystego wypieku, kawałki są twarde i niedopieczone. Co robić, aby uniknąć tak znienawidzonego przez wszystkich miłośników cukiernictwa zakalca?
Żywienie -
Przepis na dżem z jarzębiny. Pasuje do dań słodkich i wytrawnych
Jarzębina nie nadaje się do jedzenia na surowo, ale świetnie sprawdza się z w przetworach. Można z niej zrobić dżem o charakterystycznym smaku z lekką goryczką.
ProduktySkładniki odżywcze -
To najzdrowsza wersja kawy. Wystarczy zaparzyć ją z kakao
Ta mieszanka zadziała jak naturalny dopalacz dla mózgu. Pobudzi, ale jednocześnie poprawi koncentrację. Kawa z kakao to najzdrowsza wersja małej czarnej.
ProduktySkładniki odżywcze -
Fasola niepodległości. Kiedyś za jej uprawę była kara chłosty, dziś możesz z niej zrobić nawet... naleśniki
Jest biała, a purpurowe plamki przywołują skojarzenie z orzełkiem w koronie. Fasola niepodległości to prawdopodobnie najbardziej patriotyczna roślina w Polsce.
ProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Zregeneruje i wzmocni organizm. Przepis na prostą zupę krem z zielonych warzyw
Zielone warzywa to bogactwo cennych witamin i mikroelementów. Brokuły, szpinak, jarmuż i seler naciowy możesz wykorzystać do zrobienia prostej i pysznej zupy.
Składniki odżywczeProdukty -
Rogala świętomarcińskiego możesz samodzielnie zrobić w domu! Przepis
Rogal świętomarciński to słodkość spożywana z okazji dnia św. Marcina. Ile ma kalorii i jak go zrobić? Oto przepis!
ŻywienieProduktySkładniki odżywczeAnna Sierant
-
Słodycze bez wyrzutów sumienia. Przepis na ciasteczka owsiane z marchwią
Wystarczy trochę płatków owsianych, marchwii, mąki i jajek, a wyczarujesz zdrowe ciasteczka owsiane – które sprawdzą się również na diecie.
ProduktyOdchudzanie -
Przepyszna i prosta zapiekanka z brukselki. Idealna na jesienny obiad
Brukselka to wciąż niedoceniane warzywo. Nie masz pomysłu, jak ją przyrządzić? Podpowiadamy: zrób prostą zapiekankę.
ProduktySkładniki odżywcze -
Nalewka na dolegliwości trawienne. Przepis na pieprzówkę
Nalewka na pieprzu to tradycyjny domowy specyfik na dolegliwości trawienne. Taką nalewkę bardzo łatwo zrobić.
Składniki odżywczeProdukty -
Jesienna bomba witaminowa. Przepis na dwukolorowy koktajl z dyni i buraka
Połączenie dyni i buraka to pomysł na smoothie, które nie tylko przepięknie wygląda, ale świetnie smakuje i jest bardzo zdrowe.
Składniki odżywczeProdukty -
Najzdrowsza sałatka świata. Ma tylko cztery składniki
Ta sałatka dostarczy czy ci niemal wszystkiego, czego potrzebuje twój organizm. Do tego jest bardzo prosta w przygotowaniu i niezwykle smaczna.
Składniki odżywczeProdukty -
Tradycyjna nalewka z pigwy. Idealna na wzmocnienie odporności
To jedna z najbardziej popularnych w Polsce nalewek. Nic dziwnego, bo pigwówka jest ceniona nie tylko za smak, ale przede wszystkim za właściwości lecznicze.
ProduktySkładniki odżywcze -
Pomysł na proste danie z dyni. Upiecz ją z ziołami serem
Dynia to jedno z najtańszych i najbardziej dostępnych jesiennych warzyw. Kończą ci się pomysły na jej przyrządzenie? Podpowiadamy: upiecz dynię z ziołami i serem.
ProduktySkładniki odżywczeDiety -
Kiszone pomidory obniżają ciśnienie i wspierają jelita. Jak je zrobić?
Kiszone pomidory są naturalnym probiotykiem, który wzmacnia odporność i wspomaga serce. Jak je zrobić?
ProduktySkładniki odżywcze -
Krem z białych warzyw – zdrowa i rozgrzewająca propozycja na jesień
Krem z białych warzyw to rozgrzewająca i pełna witamin zupa na jesień. Jak ją zrobić?
DietyProduktySkładniki odżywcze