-
Szybkie i zdrowe ciastka z... ciecierzycy. Zawsze się udają
Te ciastka to bomba zdrowej energii. Nie zawierają glutenu, laktozy i białego cukru. Wystarczą trzy składniki i 40 minut razem z pieczeniem.
Składniki odżywczeProdukty -
Czy wiesz, że curry to nie przyprawa, ale mieszanka przypraw? Sprawdź, co zawiera
Curry to mieszanka przypraw, która wywodzi się z kuchni indyjskiej. Jakie ma właściwości?
ProduktySkładniki odżywcze -
Bezpieczne suszenie grzybów. Poznaj 5 najważniejszych zasad
Suszenie to najprostszy i bezpieczny sposób przechowywania grzybów. Są składnikiem wielu tradycyjnych potraw kuchni polskiej. Poznaj 5 zasad prawidłowego suszenia grzybów.
Bezpieczeństwo żywnościProduktySkładniki odżywcze -
Dlaczego warto jeść figi? Przepis na sałatkę z figami
Figi to jedna z najpopularniejszych bakalii w Polsce. Można ją spożywać zarówno w postaci świeżej, jak i suszonej. Jakie korzyści zdrowotne zapewnia?
ProduktySkładniki odżywcze -
Pasteryzowanie grzybów. Czy wiesz, że trzeba robić to dwa razy?
Pasteryzowane duszone grzyby to dobry sposób na przechowanie ich na zimę. Podpowiadamy, jak dobrze pasteryzować grzyby.
Bezpieczeństwo żywnościProdukty -
Przysmak, który leczy prostatę. Lody z olejem z pestek dyni
Olej z pestek dyni to prawdziwa bomba zdrowotna. Wspiera serce, pomaga obniżać cholesterol i stymuluje układ odpornościowy. Jest nieoceniony w diecie mężczyzn, bo jest wsparciem przy chorobach prostaty. A jego zaskakujący smak pozwala...
Składniki odżywczeProdukty -
Nie wyrzucaj liści rzodkiewki. Są smaczne i zdrowe!
Liście rzodkiewki to coś, co często ląduje w koszu już w warzywniaku, kiedy prosimy o ich oderwanie. To błąd! To jadalna i smaczna część rzodkiewki, którą można wykorzystać na wiele sposobów. Dodatkowo ma nieocenione właściwości zdrowotne.
Składniki odżywczeDietyProdukty -
To ostatni dzwonek na te owoce. Możesz je mieć zupełnie za darmo!
Czarny bez to roślina, która jest powszechna w całej Polsce. Rośnie na skraju polnych dróg, łąk i lasów. To ostatni moment, aby zebrać owoce. Podajemy przepis na sok z czarnego bzu.
ProduktySkładniki odżywcze -
Przepis na zapiekankę... z dyni i ryżu! To nietypowe połączenie smakuje obłędnie
Zapiekanka ryżowa z dynią i mięsem mielonym to propozycja Michała Biernata z restauracji Dwór Korona Karkonoszy.
Składniki odżywcze -
Ten napój robi furorę na świecie. Ma magiczne właściwości
Kakao ceremonialne podbiło serca ludzi na całym świecie. Jest to napój nie tylko pyszny, ale też zdrowy.
ProduktySkładniki odżywcze -
Dania dla brzucha i ducha – wyjątkowe przepisy, z których każdy ugotuje coś pysznego i zdrowego
W kuchni „Dzień Dobry TVN” dania z ebooka „Dania dla brzucha i ducha” Ani Dymarczyk chorej na stwardnienie zanikowe boczne przygotowywała Basia Tworek.
Składniki odżywczeProdukty Wideo -
Zjedz kwiaty dyni. Nietypowy i zdrowy przysmak
Królową jesieni bezsprzecznie jest dynia. Można się prześcigać, jak ją przyrządzić. Ale dynia to nie tylko pękate owoce. To także jadalne kwiaty, które pięknie wyglądają na stole, dobrze smakują i są bardzo zdrowe.
ProduktySkładniki odżywcze -
Zupa grzybowa – syci i ma mało kalorii
Zupa grzybowa to danie idealne na jesień – aromatyczne i sycące. W dodatku ma wiele wartości!
ProduktySkładniki odżywcze -
Mąka jaglana idealna do naleśników i wypieków. Nie zawiera glutenu i obniża cholesterol
Mąka jaglana jest bardzo zdrowa, zawiera dużo witamin z grupy B i potasu. Jak można ją wykorzystać?
ProduktySkładniki odżywcze -
Makaron wysokobiałkowy syci i ma mało węglowodanów. Czy jest zdrowy?
Makaron wysokobiałkowy ma niewiele węglowodanów, a smakuje tak jak zwykły makaron. Czy warto go jeść?
ProduktySkładniki odżywcze -
Kasztany jadalne. Czy wiesz, że można je znaleźć w Polsce?
Kasztany jadalne rosną także w Polsce. Początek października to czas, kiedy można je zbierać.
ProduktyŻywienie -
Co zrobić z grzybów? Wypróbuj dwa nietypowe przepisy
Grzyby można wykorzystać jako znakomitą przyprawę, która podkręci smak potraw i nada im aromatu. Podpowiadamy, jak zrobić aromatyczny proszek grzybowy oraz domowe kostki grzybowe. Zarówno jedno jak i drugie może być świetnym dodatkiem do...
ProduktyŻywienieBezpieczeństwo żywności -
Pasta z makreli jedną z ulubionych past Polaków. Jakie ma właściwości?
Pasta z makreli jest zdrowa i sycąca, a dodatkowo dostarcza cennych witamin i tłuszczy. Jak ją zrobić?
ProduktySkładniki odżywcze -
Sos kurkowy – aromatyczny dodatek do jesiennych dań o zaskakujących właściwościach
Sos kurkowy to aromatyczny i pyszny sos idealnie pasujący do makaronu. Dlaczego warto go jeść?
ProduktySkładniki odżywcze -
Gofry jaglane – zdrowe i chrupiące śniadanie dla całej rodziny
Gofry jaglane to pomysł na pyszne i sycące śniadanie, którego przygotowanie zajmie 5 minut. Jak je zrobić?
ProduktySkładniki odżywcze -
Ciasto z... mięsem – najlepszy prezent na Dzień Chłopaka! Jak je zrobić?
Przez żołądek najłatwiej dostać się do serca każdego mężczyzny – bez względu na wiek. Z okazji dzisiejszego święta warto wypróbować prosty przepis na to, by zadowolić wszystkich chłopaków – zarówno młodych, jak i nieco starszych.
Żywienie Wideo