-
Bułeczki cynamonowe to smaczna, słodka przekąska. Zobacz, jak w prosty sposób możesz je zrobić
Oto najlepsze bułeczki cynamonowe na świecie. Puszyste, miękkie i absolutnie pyszne. Po wypróbowaniu tych bułeczek już nigdy nie wrócisz do żadnego innego przepisu!
ProduktyŻywienie -
Fasolka szparagowa: właściwości, wartości odżywcze, przepis
Fasolka szparagowa to warzywo bogate w witaminy E, A i w przeciwutleniacze. Dlaczego warto jeść ją regularnie i jak ją przygotować? Zobacz przepis na fasolkę.
ŻywienieProdukty -
Woda owsiana: niweluje uczucie głodu i ma mnóstwo witamin
Woda owsiana zawiera dużo błonnika i witamin z grupy B, niweluje uczucie głodu i wzmacnia organizm. Jak zrobić wodę owsianą i jak często można ją pić?
ProduktyŻywienie -
Zdrowe śniadanie – to znaczy jakie? Dzięki tym daniom dobrze zaczniesz dzień
Zdrowe śniadanie powinno zaspokoić głód, pobudzić organizm do pracy i dostarczyć dużo energii na cały dzień. Co jeść na śniadanie, żeby uniknąć napadów głodu?
ProduktyŻywienieSkładniki odżywcze -
Rolnik z TikToka wyjaśnił, dlaczego nie warto zawsze przestrzegać dat ważności na opakowaniach z żywnością
Pewien farmer z TikToka podzielił się swoimi przemyśleniami na temat dat ważności jedzenia. Twierdzi, że przemysł spożywczy posługuje się nimi, by konsumenci wyrzucali żywność i kupowali jej więcej.
Bezpieczeństwo żywnościŻywienie -
Babka cytrynowa: pyszne ciasto nie tylko na święta
Babka cytrynowa to lekkie, wilgotne i orzeźwiające ciasto, które wspaniale smakuje wiosną. Jak zrobić babkę cytrynową? Przeczytaj prosty i sprawdzony przepis.
ŻywienieProdukty -
W czasie pandemii aż 42 procent Polaków przybrało na wadze średnio 5,7 kg
W trakcie pandemii Polacy znacznie ograniczyli aktywność fizyczną. Przyczyniło się to w dużym stopniu do tycia mieszkańców naszego kraju.
ŻywienieOdchudzanie -
Jak sprawić, by wegetariańskie dania smakowały jeszcze lepiej? Oto sekret perfekcyjnie chrupiącego tofu
Tofu to dobre roślinne źródło białka. Jednak jego podstawowa forma nie odpowiada każdemu. Sprawdź tę metodę przygotowania tofu opisaną poniżej!
ProduktyŻywienie -
Tzatziki – co to za dip i skąd pochodzi? Przepis
Tzatziki to grecki dip, który świetnie smakuje do burgerów czy szaszłyków. Jak zrobić tzatziki? Okazuje się, że przepis na dip jogurtowy jest bardzo prosty!
ŻywienieProdukty -
Eksperci: Oto 3 najlepsze ćwiczenia na mięśnie brzucha
Sześciopak lub chociaż delikatnie zarysowane mięśnie brzucha to marzenie wielu osób. American Council on Exercise wskazuje na trzy ćwiczenia, które okażą się w osiągnięciu tego celu szczególnie skuteczne.
ŻywienieOdchudzanie -
Które owoce i warzywa przechowywać w lodówce, a które poza nią? Ekspertka wyjaśnia
Agnieszka Pocztarska prowadzi na Instagramie profil Czytamy Etykiety. W jednym z najnowszych postów napisała, które z warzyw i owoców należy przechowywać w lodówce, a które wręcz przeciwnie.
ŻywienieProdukty -
Mascarpone: delikatny ser, składnik tiramisu. Przepisy z mascarpone
Mascarpone to delikatny ser, który jest składnikiem wielu pysznych deserów. Co można zrobić z mascarpone? Poznaj przepisy na przysmaki z użyciem sera mascarpone.
ŻywienieProdukty -
Halibut: skarbnica kwasów omega-3, która wzmacnia odporność
Halibut to zdrowa ryba, która obniża poziom złego cholesterolu we krwi i wzmacnia odporność organizmu. Jakie wartości odżywcze ma halibut?
ŻywienieProduktySkładniki odżywcze -
Szefowie kuchni radzą. Oto 6 sprytnych pomysłów na przechowywanie żywności i wyposażenia w kuchni
Jako domowy szef kuchni nadal możesz mieć profesjonalną kuchnię. Wystarczy, żebyś poznał kilka patentów, które ci w tym pomogą.
Bezpieczeństwo żywnościŻywienie -
Sałatka jarzynowa bez jednego składnika. Magda Gessler zdradza swój przepis
Królowa świąt jest tylko jedna - sałatka jarzynowa. Magda Gessler zdradziła swój przepis na idealną sałatkę. Jakie składniki powinniśmy dodać, by zachwycić gości przy świątecznym stole?
Żywienie -
Trener „Kanapowców”: Gdy facet przytyje, staje się „kochanym misiem do przytulania”. Dłużej wypiera problem
Hashimoto, insulinooporność, cukrzyca, wszystkie inne choroby, którymi panie się tłumaczą – powstały z jakiegoś powodu. Jeżeli rzeczywiście z którymś z tych zaburzeń mamy do czynienia, tym bardziej trzeba wziąć się za ćwiczenia i to...
ŻywieniePaulina Socha-Jakubowska
-
Czy ciastka faktycznie mogą być zdrowe? Odpowiedź może cię zadziwić
Ciastka to popularna słodka przekąska, ale w dobie popularności fitnessu często szukamy zdrowszych alternatyw. Czy istnieje coś takiego, jak zdrowe ciastka, czy może to tylko mit? Sprawdźmy!
ProduktySkładniki odżywczeŻywienie -
Nie masz czasu na pieczenie ciasta? To proste ciasto czekoladowe bez pieczenia uratuje twoją Wielkanoc!
W natłoku zajęć przed świętami może umknąć nam upieczenie smacznego ciasta. Sprawdź nasz przepis! Będziesz zszokowany, jak pyszne jest to 10-minutowe ciasto bez pieczenia.
ProduktyŻywienie -
Jak prawidłowo mrozić jajka? To nie takie oczywiste
Mrożonych jajek można bez obaw używać nawet po dwóch miesiącach, jeśli zostaną zamrożone prawidłowo. Zostań z nami, by dowiedzieć się, jak to zrobić.
Bezpieczeństwo żywnościProduktyŻywienie -
Koulourakia: greckie ciasteczka na Wielkanoc. Wypróbuj ten przepis!
Koulourakia to greckie maślane ciasteczka, serwowane z okazji Wielkanocy (i Bożego Narodzenia), ale często i na co dzień. Jak je przygotować? Wypróbuj ten przepis!
Żywienie -
Prosty przepis na masą marcepanową. Na Wielkanoc i nie tylko
Z masy marcepanowej możesz przygotować różne wielkanocne cuda. Ozdobić nią mazurka, zrobić z niej jajka lub zajączka. Marcepan warto zrobić samodzielnie w domu, by wiedzieć, co konkretnie się w nim znajduje. Poznaj więc prosty przepis na...
ŻywienieProdukty