-
To najgorsze błędy podczas robienia barszczu czerwonego. Moja babcia przygotowała mi całą listę
Barszcz czerwony jest niezwykle aromatycznym elementem wigilijnego menu. Choć wydaje się prosty w przygotowaniu, to musicie uważać, by nie popełnić kilku błędów, które skutecznie popsują cały efekt.
ŻywienieProdukty -
Jak szybko oczyścić karpia z łusek? Zrobicie to w mniej niż 5 minut i bez bałaganu
Każdy, kto próbował samodzielnie oczyścić karpia z łusek przed świętami, ten wie, jak bardzo jest to kłopotliwe. Mamy jednak prosty patent, dzięki któremu czynność ta stanie się dużo prostsza. Sprawdźcie, jak szybko oczyścić karpia z łusek.
ProduktyŻywienie -
Jak zrobić miękką pierś z kaczki? Te patenty sprawią, że będzie krucha i soczysta
Pierś z kaczki to pyszne, ale niedoceniane danie. Wiele osób rezygnuje z jego przyrządzania w obawie, że mięso wyjdzie twarde i suche. Niesłusznie. Istnieją bowiem proste sposoby, dzięki którym pierś z kaczki będzie delikatna, krucha i...
ProduktyPrzepisyŻywieniePaulina Cywka
-
Zrób domową kapustę kiszoną. Zobacz, jak i ile kisić kapustę
Kapusta kiszona jest jedną z najpopularniejszych i najzdrowszych kiszonek. Aby przygotować domową kiszoną kapustę, nie potrzebujemy żadnych środków konserwujących ani sztucznych dodatków smakowych. Do zrobienia pysznej i zdrowej kiszonej...
ProduktyPrzepisyAlicja Kowalczyk
-
Idealne frytki istnieją! Już zawsze będziesz wracać do tego przepisu
Czy istnieje przepis na idealne frytki? Ja taki odkryłam. Jego sekret tkwi w pewnym dodatku, który sprawia, że domowe frytki są chrupiące i smaczne, a jednocześnie dużo zdrowsze niż kupione w restauracji.
PrzepisyProduktyAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Jak zrobić ryż na mleku? Babcia zdradziła mi niezawodny przepis
Ryż na mleku to smak dzieciństwa. W chłodne, grudniowe dni często wracam pamięcią do tego dania i z wielką przyjemnością przygotowuję je sobie i bliskim. Korzystam przy tym z przepisu babci. Jest niezawodny. Wy też musicie go wypróbować.
ProduktyPrzepisyŻywieniePaulina Cywka
-
Dlaczego śledzie wychodzą gorzkie? Ten jeden błąd psuje wszystko, a popełnia go niemal każdy
Śledzie w wielu domach obowiązkowo muszą pojawić się na świątecznym stole. Trzeba jednak bardzo uważać, ponieważ jeden błąd może zniweczyć cały wasz wysiłek. Podpowiadamy, dlaczego śledzie wychodzą gorzkie i czego należy się wystrzegać...
ProduktyŻywienie -
Jak zmiękczyć pierniki, które są twarde jak kamień? Ekspresowy patent mojej sąsiadki
Wasze pierniczki są twarde jak głaz? Nie musicie się martwić, ponieważ istnieją sposoby na uratowanie tych świątecznych ciasteczek. Są one proste, a przede wszystkim bardzo szybkie.
ProduktyŻywienie -
Ile płatków owsianych dziennie można zjeść? Odpowiedź może zaskoczyć
Jesz płatki owsiane codzienne? Sprawdź, ile płatków owsianych można jeść, aby rzeczywiście czerpać z nich pełnię korzyści.
ŻywienieOdchudzanieProdukty -
Kiedy nastawić zakwas na barszcz? Sprawdź, żeby zdążyć na Wigilię
Czerwony barszcz na zakwasie to jedna z najważniejszych tradycyjnych potraw wigilijnych. Najlepszy jest ten na domowym zakwasie. Kiedy nastawić zakwas, żeby był gotowy przed Wigilią?
PrzepisyProdukty -
Śledzie na Boże Narodzenie. Podajcie je z jabłkami, burakami i śmietaną
Śledzie na Boże Narodzenie? Te z przepisu kucharza Leszka Wodnickiego smakują bardzo klasycznie, a jednocześnie zaskakują dodatkami. Można je podać na wiele sposobów, ale ten zaproponowany przez kucharza, jest wręcz stworzony na...
PrzepisyProdukty -
Cukier za złotówkę, tanie masło i jajka w Biedronce. Można zaopatrzyć się na święta
Niedziela handlowa to nie tylko możliwość zrobienia zakupów, ale i skorzystania z promocji, które w ten dzień obowiązują. Biedronka przygotowała atrakcyjne oferty m.in. na cukier, masło i jajka.
ProduktyPrzepisy -
Popularny składnik sushi poprawia pamięć? Wyniki zaskoczyły naukowców
Nowe badanie sugeruje, że popularny składnik sushi wyraźnie poprawia pamięć. Autorzy badania nie kryją, że „siła wyników” ich zaskoczyła.
Produkty -
Pieczone gruszki w tym wydaniu to mistrzostwo świata. Zrobisz je w pół godziny
Przepisem na pieczone gruszki podzielił się z nami znany kucharz Jarek Uściński. To danie bardzo proste do zrobienia, a jednocześnie gwarantujemy: jedząc gruszki w tym wydaniu, poczujecie się jak w najlepszej restauracji.
PrzepisyProdukty -
Lekarka ostrzega rodziców przed słodkimi posypkami. Uważać musi określona grupa
Przed świętami półki sklepowe uginają się od wszelkiego rodzaju kolorowych posypek, cukierków i pisaków do dekorowania. Nie dla każdego jednak będą one dobre i przypomina o tym pediatra Monika Działowska.
ŻywienieProdukty -
Co zrobić, żeby barszcz czerwony nie był gorzki? Stosuję patent mamy i pozbywam się problemu
Barszcz czerwony to jedno z najbardziej lubianych dań w moim domu. Moja mam zdradziła mi wcześniej, co zrobić, by, zupa nie była gorzka. Z tym przepisem barszcz czerwony zawsze jest smaczny.
ProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Ranking najlepszych mięsnych zup świata. Polski specjał w ścisłej czołówce
Ranking zup mięsnych opublikował kulinarny serwis Taste Atlas. W zestawieniu w pierwszej dziesiątce znalazła się jedna z tradycyjnych polskich zup.
ProduktyPrzepisy -
Chcesz schudnąć kilka kilogramów do świąt? Dieta maślankowa to ostatnie koło ratunkowe
Dieta maślankowa to last minute dla tych, którzy chcą wyszczuplić się w krótkim czasie. Stosowanie tej diety przez 3 dni daje dobre efekty – sylwetka staje się zgrabniejsza, oponka brzuszna mniejsza, a kilogramy lecą w dół. Sprawdź, czy...
OdchudzanieDietyProduktyAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Skrobia kukurydziana to świetny zagęszczacz zup i sosów. Wartości odżywcze, właściwości, zastosowanie
Skrobia kukurydziana to produkt naturalnego pochodzenia, zaliczany do grupy węglowodanów złożonych. Jest to proszek, który ma biały kolor oraz neutralny smak i zapach. Do czego stosowana jest skrobia kukurydziana i czym różni się od mąki...
ProduktyŻywienieMaja Błaszczyk
-
Trzy patenty na cudownie smaczne i delikatne uszka do wigilijnego barszczu
Uszka do wigilijnego barszczu śmiało możecie przygotować już teraz. Jeśli je zamrozicie – zyskacie więcej czasu na zrobienie innych potraw tuż przed Bożym Narodzeniem. Zdradzamy wam patenty, dzięki którym wszyscy goście będą chwalić...
ŻywienieProdukty -
Oszukane pierniczki. Wystarczy szybko zagnieść ciasto i gotowe
Tradycyjne pierniczki wymagają nieco zachodu, użycia miodu, podgrzewania składników, leżakowania ciasta. Oszukane pierniczki to po prostu kruche ciasta, które wyglądają i smakują niemal jak tradycyjne pierniki. Ich zrobienie jest za to...
PrzepisyProdukty