-
Drożdżowe cynamonki z dynią. Słodkie, miękkie i pachnące
Drożdżowe cynamonki z dynią to propozycja na jesienny deser, ale też drugie śniadanie czy po prostu: poprawiający humor deser. Już samo ich pieczenie wypełni dom wyjątkowym zapachem ciasta i cynamonu.
PrzepisyProdukty -
Sos żurawinowy bez cukru - przepis. Co jeszcze zrobić ze świeżej żurawiny?
Kiedy w sklepach pojawia się świeża żurawina, warto ją wykorzystać. Można z niej zrobić sos żurawinowy oraz inne przetwory, a nawet napoje. Zobacz, do czego nadają się świeże owoce żurawiny.
ProduktyPrzepisyŻywienieAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Domowe chipsy jabłkowe – jak zrobić fit przekąskę? To idealna alternatywa dla słodyczy
Domowe chipsy jabłkowe to świetny pomysł, jeśli jesteście na diecie, ale macie ochotę na coś słodkiego. Ich zrobienie jest banalnie proste. Jest to też dobry sposób, jeśli macie już dość jedzenia jabłek w tradycyjnej postaci.
OdchudzanieProduktyJoanna Biegaj
-
Sok z suszonych śliwek na odchudzanie. Przepis na napój
Suszone śliwki sprawdzają się nie tylko jako zdrowa przekąska lub dodatek do ciast czy deserów. Zrobisz z nich pyszny, zdrowy napój – sok z suszonych śliwek. Poznaj przepis i zobacz, dlaczego warto go pić i jak działa na organizm.
ProduktyPrzepisyPaulina Cywka
-
Kiwano – jak jeść i jak smakuje ogórek kolczasty
Kiwano to owoc nazywany również ogórkiem kiwano lub ogórkiem kolczastym, ponieważ pokryty jest niegroźnymi kolcami. Ma złocisto-żółtą skórkę, a jego zielony miąższ przypomina wnętrze ogórka. Zobacz, jak jeść i jak smakuje kiwano.
ProduktyŻywienieMaja Błaszczyk
-
Jak zrobić kogel-mogel? Przepis na klasyczną i nowoczesną wersję
Macie w domu jajka i cukier? Możecie przygotować z tego pyszny deser. Podpowiadamy, jak zrobić kogel-mogel.
ProduktyŻywienieJoanna Biegaj
-
Racuchy z jabłkami w wersji fit. Przepis idealny na diecie
Jak odchudzić racuchy z jabłkami, aby miały mniej kalorii i tłuszczu? Zastosuj sprawdzone patenty i jedz puszyste placki nawet w czasie odchudzania.
OdchudzanieProduktyPrzepisySkładniki odżywczeAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Co daje moczenie orzechów włoskich w wodzie? Ile powinno trwać?
Niektórzy przed zjedzeniem orzechów moczą je w wodzie. Dlaczego warto to robić? Tłumaczymy, co daje moczenie orzechów włoskich.
ŻywienieProduktyJoanna Biegaj
-
Zimowa lemoniada z pigwowca. Przepis na rozgrzewający napój
Lemoniada z pigwowca świetnie sprawdza się nie tylko latem, ale również zimą. Wystarczy dodać do niej kilka korzennych przypraw. Zobacz, jak przygotować rozgrzewający i pyszny napój na chłodne dni.
ProduktyPrzepisyPaulina Cywka
-
7 wyjątkowych pomysłów na owsiankę. Na liście owsianka mocy i złota owsianka
Kochasz owsiankę? To zdrowe śniadanie można zrobić na wiele sposobów. Jeśli brakuje ci pomysłów na jego przyrządzenie, skorzystaj z naszych inspiracji: oto 7 przepisów na wyjątkowe owsianki.
PrzepisyProdukty -
Jak zrobić brukselkę, żeby nie była gorzka? Pamiętaj o prostych zasadach
Kocham brukselkę, ale jej nie gotuję, bo zawsze wychodzi gorzka – usłyszałam ostatnio w kolejce w osiedlowym warzywniaku od jednej z kobiet. Jak pozbyć się goryczki w brukselce? Są na to proste sposoby.
ProduktyPrzepisy -
Nagietek chroni przed rakiem i wspomaga odchudzanie. Jak go stosować?
Nagietek lekarski nazywany jest polskim żeń-szeniem. Działa przeciwzapalnie, chroni przed rakiem i wspomaga odchudzanie. W jakiej postaci można go stosować?
OdchudzanieProduktyŻywienieAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Jak suszyć jabłka w domu? Możecie to zrobić na kilka sposobów
Jak suszyć jabłka? Wcale nie jest to trudne, ale w niektórych przypadkach może być dość czasochłonne. Do wyboru macie kilka metod suszenia jabłek.
ŻywienieProduktyJoanna Biegaj
-
Koktajl jabłkowo-pietruszkowy odchudza i wzmacnia organizm. Przepis na „napój Shreka”
„Napój Shreka”, czyli koktajl jabłkowo-pietruszkowy, zawdzięcza swoją nazwę intensywnej, zielonej barwie. Popularność zyskał natomiast za sprawą „magicznych” właściwości. Pomaga schudnąć, a jednocześnie wzmacnia organizm. Zobacz, jak go...
OdchudzanieŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
Sekret wilgotnej i kremowej jajecznicy. Wystarczy jeden dodatek
Nie lubisz przesuszonej jajecznicy? Ten patent jest dla ciebie. Wystarczy do jajek dodać jeden składnik, który prawie każdy ma swojej lodówce.
PrzepisyProdukty -
Woda cynamonowa z jabłkiem. Idealna na jesienny detoks
Woda cynamonowa z jabłkiem świetnie smakuje i jest pełna drogocennych dla organizmu składników. Wspomaga odchudzanie i jest idealna jako zdrowy napój podczas detoksu. Można ją zrobić na kilka sposobów.
PrzepisyOdchudzanieProdukty -
Herbata a mniejsze ryzyko zachorowania na cukrzycę. Po jaki napar sięgać?
Zastanawiasz się, dlaczego warto pić herbatę? Świetnie smakuje, szybko gasi pragnienie i zawiera wiele cennych składników odżywczych. Ale to jeszcze nie koniec zalet napoju. Naukowcy dokonali ostatnio zaskakującego odkrycia.
ProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Przepis na dyniowe gnocchi. Kucharz: Niebo istnieje!
Dyniowe gnocchi to jesienny klasyk. To po prostu włoskie kopytka z dodatkiem dyni. – Podajcie je z masłem szałwiowym i nic więcej nie trzeba – mówi kucharz Leszek Wodnicki, który przygotował przepis specjalnie dla „Wprost”.
PrzepisyProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Pigwowiec do herbaty. Jak go przygotować?
Owoce pigwowca to jesienny przysmak, który zyskuje na popularności. Zresztą nie bez powodu. Są pyszne, a w dodatku zdrowe. Świetnie komponują się z ziołowymi naparami. Zobacz, jak zrobić pigwowca do herbaty.
ProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Tofu – co to jest, rodzaje, jak je jeść i jaki ma wpływ na zdrowie
Tofu to rodzaj twarogu, który otrzymywany jest z mleka sojowego. Produkt ten stanowi podstawowe źródło białka w diecie mieszkańców krajów azjatyckich. Warto poznać wyjątkowe właściwości i wartości odżywcze tofu, bo ten i inne produkty...
ProduktyŻywienieMaja Błaszczyk
-
Nasiona chia – jak je przygotować, wartości odżywcze i wpływ na zdrowie
Nasiona chia, inaczej nasiona szałwii hiszpańskiej, stanowią bogate źródło błonnika pokarmowego, witamin i minerałów. Wysokie wartości odżywcze i właściwości lecznicze nasion chia sprawiają, że cieszą się one popularnością na całym...
ProduktyŻywienieAlicja Kowalczyk