-
Mumie z parówek i dyniowe ciasteczka to kultowe przekąski na halloween. Zobacz, jak je zrobić
Idealne przekąski na halloween muszą być pyszne i szybkie w przygotowaniu. Oczywiście liczy się również fantazyjny wygląd. Przedstawiamy kilka przepisów, które spełniają te kryteria i będą ciekawym uzupełnieniem imprezowego menu....
PrzepisyProduktyPaulina Cywka
-
Mąż zaskoczył mnie tym daniem. To najlepsze warzywa z piekarnika, jakie jadłam
Warzywa są zdrowe, to wie każdy, ale ważne, by umieć je dobrze przygotować. Po wersję warzyw z piekarnika, które robi mój mąż, chętnie sięgają nawet dzieci. Polecam sprawdzony przepis, który łatwo modyfikować do własnych potrzeb i upodobań.
PrzepisyProduktyAlicja Kowalczyk
-
Jak zamrozić brokuły? Nie zapomnij o prostym zabiegu, a będą idealne
Zostały ci brokuły? Możesz je przechować na dłużej w zamrażarce. Podpowiadamy, jak zamrozić brokuły. Mrożenie brokułów to prosta czynność, ale warto pamiętać o prostej sztuczce, która sprawi, że zachowają kolor i jędrność.
ProduktyPrzepisy -
Marynowany imbir spala tłuszcz i oczyszcza kubki smakowe. Przepis na pyszną przekąskę
Marynowany imbir cieszy się dużą popularnością w krajach azjatyckich. W Polsce nie budzi dużego zainteresowania. A szkoda. Ta prosta przekąska ma bowiem wiele cennych właściwości. Wspomaga organizm w walce z infekcjami, rozgrzewa i...
OdchudzaniePrzepisyProduktyPaulina Cywka
-
Dodawaj mak nie tylko do ciasta! Jego małe ziarenka to „elektrownia odżywcza”
Wokół maku narosło wiele mitów, z powodu których wykorzystujemy go prawie wyłącznie do świątecznych wypieków. A warto włączać ten produkt do diety o wiele częściej. Jak wykorzystać mak w kuchni?
ProduktyŻywienieOdchudzanieAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Sposoby na naturalne budowanie odporności
Odporności nie buduję się w pięć minut. Należy podejść do tematu stopniowo i wieloaspektowo. Poza dbaniem o swoje zdrowie, należy zadbać o odpowiednio zbilansowaną dietę i suplementację. Można by wypisać całą listę sposobów na budowanie...
Artykuł sponsorowany -
Czosnek konfitowany zachwyca smakiem. Możesz smarować nim kanapki
Czosnek konfitowany to czosnek długo gotowany lub pieczony w tłuszczu. Końcowy efekt zachwyca: aromatyczne ząbki rozpływają się w ustach, można smarować nimi chleb, ale też dodawać do wielu potraw.
PrzepisyProdukty -
Najbardziej puszyste placki z dyni. Takich jeszcze nie jedliście
W większości przepisów na placki z dyni do ciasta dodaje się po prostu startą dynię. W tym przepisie główną rolę gra dynia pieczona. A placuszki wychodzą idealnie miękkie i puszyste.
PrzepisyProdukty -
Jak zrobić puder dyniowy? Proszek z suszonej dyni możesz dodać do wielu potraw
Puder dyniowy ma pomarańczowy kolor i lekko słodki smak. Możesz go zrobić nawet ze skórki dyni. Dodaje się go do ciast, zup, sosów czy makaronów.
PrzepisyProdukty -
Pomarszczone ziemniaczki wyglądają jak z ogniska. Jak zrobić papas arrugadas?
Wyglądają jak ziemniaki z ogniska, a w łatwy sposób możesz zrobić je w domu. – To papas arrugadas, czyli pomarszczone ziemniaczki z Wysp Kanaryjskich – mówi Leszek Wodnicki, półfinalista drugiej edycji polskiego programu MasterChef,...
PrzepisyProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Kurkuma – wartości, właściwości lecznicze, zastosowanie
Kurkuma (szafran indyjski, ostryż długi) to przyprawa z rodziny imbirowatych, która jest bliską kuzynką imbiru. Kurkuma znana jest z intensywnej, pomarańczowej barwy, dzięki której znajduje zastosowanie w przemyśle spożywczym jako...
ProduktyŻywienieMaja Błaszczyk
-
Ryż basmati – jak gotować, wartości odżywcze, odmiany, wpływ na zdrowie
Ryż basmati to bardzo aromatyczny ryż, który uprawiany jest u podnóża Himalajów. Stanowi tradycyjny składnik dań kuchni indyjskiej i pakistańskiej. Od innych odmian ryżu można go odróżnić m.in. po długich, smukłych ziarnach barwy białej...
ProduktyŻywienieMaja Błaszczyk
-
Chrzan – jak wygląda, zastosowanie i właściwości lecznicze. Syrop i nalewka z chrzanu
Chrzan pospolity stosowany jest jako roślina lecznicza i dodatek do potraw. W kuchni korzeni chrzanu używa się m.in. do przyprawiania mięs i ryb, a także jako dodatek do wędlin, ogórków kiszonych, ogórków konserwowych, buraków, białego...
ProduktyŻywienieAlicja Kowalczyk
-
Kasza manna z kardamonem. Przepis na przyspieszony metabolizm
Połączenie kardamonu i kaszy manny sprawi, że danie będzie nie tylko lekkie, ale i zmobilizuje jelita do sprawniejszej pracy. Potrawę przygotujesz błyskawicznie! Poznaj przepis na mannę z kardamonem i przyspiesz swój metabolizm.
ProduktyPrzepisyOdchudzanieŻywienieAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Co zrobić, żeby kawa nie była gorzka? Wystarczy szczypta tego produktu
Większość osób zaczyna dzień od kawy. Nie zawsze wychodzi ona jednak smaczna i aromatyczna. Czasami wyczuwalna jest w niej nieprzyjemna gorycz. Dlaczego tak się dzieje i co zrobić, żeby kawa nie była gorzka? Podpowiadamy!
ŻywienieProduktyJoanna Biegaj
-
Zakwas z buraków działa antyrakowo i wzmacniająco. Sprawdzony przepis
Składniki na zakwas z buraków są łatwo dostępne i tanie. Warto zrobić z nich ten wyjątkowo zdrowy napój. Domowy zakwas należy pić jako napój wzmacniający, a do tego można wykorzystać go do ugotowania domowego barszczu.
ProduktyPrzepisyŻywienieAlicja Kowalczyk
-
Jak obrać migdały ze skórki? Sprawdzone sposoby
Migdały, czyli nasiona migdałowca, to popularna przekąska i składnik wielu deserów. Zanim jednak przystąpimy do pałaszowania migdałów, warto obrać ją ze skórki. Podpowiadamy, jak zrobić to bez dużego wysiłku.
ŻywienieProduktyBezpieczeństwo żywnościPaulina Cywka
-
Przepis na ocet jabłkowy z malinami. Łagodzi ból gardła i jest smaczny
To idealna mikstura na ból gardła i infekcje górnych dróg oddechowych. Ocet jabłkowy z dodatkiem malin przygotujesz samodzielnie w domu. Poznaj ten prosty przepis. Cenny w okresie jesienno-zimowym.
ProduktySkładniki odżywczeŻywienieAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Powstał ranking najlepszych likierów świata. Na liście dwa trunki z Polski
Jest ranking 50 najlepszych likierów świata. Zwyciężył tradycyjny japoński likier śliwkowy, ale na liście znalazły się również dwa likiery z Polski.
Produkty -
Szarlotka na cieście jogurtowym. Przepis na ciasto z jabłkami, które zawsze wychodzi
Szarlotkę w tej wersji zrobisz w niecałą godzinę. A samo ciasto jogurtowe, które jest jej bazą, to jedno z najprostszych ciast.
PrzepisyProdukty -
Jak zagęścić zupę krem? Tego sposobu prawdopodobnie nie znaliście
Lubisz zupy kremy? Ten przepis jest dla ciebie. Jeśli raz spróbujesz, jesteśmy pewni, że będziesz wracać do tego sposobu. Potrzebujesz ziemniaki, cebulę i białe wino.
ProduktyPrzepisy