-
Dodaj pieprz do herbaty. Powstanie eliksir na odchudzanie
Herbata z pieprzem to napój, dzięki któremu można szybciej zgubić zbędne kilogramy. To idealna mikstura na odchudzanie dla zwolenników naturalnych rozwiązań.
OdchudzanieProduktySkładniki odżywczeŻywienieAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Co zrobić, żeby orzechy włoskie nie były gorzkie? Szybki i prosty trik
Choć orzechy włoskie są niezwykle smaczne, to wyczuwalna jest w nich też charakterystyczna gorycz, która może zniechęcać do ich jedzenia. Podpowiadamy, co zrobić, żeby orzechy włoskie nie były gorzkie.
ŻywienieProduktyJoanna Biegaj
-
Rydze – jak wyglądają, kiedy zbierać, jak przyrządzić, wartości odżywcze
Popularny mleczaj rydz, zwany w skrócie rydzem, to pyszny grzyb jadalny z rodziny gołąbkowatych, który często gości na polskich stołach. Aby cieszyć się jego wyśmienitym smakiem, nie trzeba być szefem kuchni. Przepyszne rydze można...
ProduktyŻywienie -
Napar z rozmarynu na przeziębienie. Dodaj jeszcze dwa składniki, a infekcja będzie bez szans
Rozmaryn to nie tylko aromatyczna przyprawa, ale też jedno z ziół, które świetnie sprawdzają się przy infekcjach. Jak zrobić napar z rozmarynu?
PrzepisyProdukty -
Najlepsze drożdżówki ze śliwkami. Sekret? Cynamonowa kruszonka i lukier pomarańczowy
To prawdopodobnie najlepsze drożdżówki ze śliwkami, jakie jedliście. Obłędnie pachną owocami, cynamonem i pomarańczami. Są idealne na jesienne dni.
PrzepisyProdukty -
Ta zupa z dyni to pogromczyni infekcji. Dużo imbiru, czosnku i kurkumy
Zupę z dyni można zrobić na wiele sposobów. My dziś proponujemy pożywny krem, który dzięki dodatkom jest także znakomitym remedium na jesienne infekcje.
PrzepisyProdukty -
Olej arganowy do jedzenia. Jak stosować płynne złoto z Maroka?
Nie każdy wie, że olej arganowy, oprócz stosowania na skórę, może być również spożywany. W kuchni marokańskiej jest popularny od lat. Warto go spróbować.
ProduktyŻywienieMonika Witkowska
-
Mięsne klopsiki z domowym majonezem. Przepis Leszka Wodnickiego dla „Wprost”
Pyszne klopsiki zrobicie z białej kiełbasy, a ja dodałem do dania włoski akcent – mówi Leszek Wodnicki, półfinalista drugiej edycji polskiego programu MasterChef, który przygotował przepis specjalnie dla „Wprost”.
PrzepisyProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Sprawdzone przepisy
Co robisz z mięsem, które zostało po gotowaniu rosołu? Wyrzucasz je? To duży błąd. Mięso z rosołu możesz wykorzystać do zrobienia pysznych potraw. Podpowiadamy, jak to zrobić.
ŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
Zupa długowieczności – przepis. Co kryje w sobie włoska minestrone?
Zupą długowieczności nazywana jest warzywna włoska zupa. Stanowi ona podstawę wyżywienia mieszkańców Sardynii. Jedna z rodzin zdradziła przepis na minestrone. Zobacz, jak zrobić zupę długiego życia.
ŻywieniePrzepisyProduktyMonika Witkowska
-
Jak obrać paprykę ze skóry? Sprawdzone sposoby
Papryka to popularny składnik wielu jesiennych dań. Zanim jednak przystąpimy do ich przygotowania, trzeba obrać warzywo ze skóry. Podpowiadamy, jak poradzić sobie z tym zadaniem. Szybko i prosto.
ŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
Pikle z buraków ożywią każde danie. Przepis na zdrową marynatę
Pikle z buraków to dobry sposób na to, żeby smaki jesieni zachować na dłużej. Warto przyrządzić je w sezonie, kiedy buraki są najlepsze. Zrób pikle według naszego przepisu.
PrzepisyProduktyMonika Witkowska
-
Co się stanie, jeśli zjesz owoce po obiedzie? Tego się nie spodziewasz
Jedzenie owoców bezpośrednio po obiedzie nie jest dobrym pomysłem. Taki zwyczaj może nam zaszkodzić i skutkować dodatkowymi kilogramami. Zobacz, dlaczego nie należy jeść owoców o tej porze dnia.
ŻywienieProduktyAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Jak jeść figi? Możecie je przyrządzić na różne sposoby
Owoce figowców pospolitych są pyszne i zdrowe. Jak jeść figi? Wcale nie musicie ograniczać się do spożywania ich na surowo.
ŻywienieProduktyJoanna Biegaj
-
Gremolata – włoska przyprawa, która nadaje niezwykłego smaku. Przepis
Włoską gremolatę zrobisz z 3 prostych składników. Przyprawa nie tylko znacząco podnosi smak dań mięsnych, ale jedzona regularnie wzmacnia też odporność organizmu.
PrzepisyProduktyMonika Witkowska
-
Herbata cebulowa na przeziębienie. Przepis na babciny specyfik
Herbata z cebuli to jeden z babcinych sposobów na jesienne infekcje. Robi się ją bardzo łatwo, ale cebula nie jest jedynym składnikiem.
PrzepisyProdukty -
Co kawa robi z sercem? Badania są jednoznaczne
Czy osoby, które mają kłopoty z sercem i szerzej – z układem krążenia – powinny pić kawę? Badania naukowe w tej kwestii dają jednoznaczną odpowiedź.
ProduktyŻywienie -
Kawa z kardamonem spala tłuszcz w mig. Jak ją pić, aby schudnąć?
Pijąc kawę z kardamonem, można szybko zrzucić dodatkowe kilogramy. Wystarczy szczypta tej przyprawy, aby rozkręcić metabolizm. Ile kardamonu dodać do kawy?
OdchudzanieProduktyAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Chai Masala – jak zaparzyć tę indyjską herbatę z mlekiem i przyprawami
Chai Masala jest połączeniem herbaty, aromatycznych przypraw i mleka. Ta pyszna i zdrowa herbata jest idealna na chłodne dni. Dowiedz się, jak ją zaparzyć.
ŻywienieProduktyPrzepisyMonika Witkowska
-
Czy można jeść dynię na surowo? Odpowiedź może niektórych zaskoczyć
Czy można jeść dynię na surowo? Tak, ale jest kilka warunków. Sprawdźcie, które dynie i w jakiej postaci są jadalne.
ProduktyŻywienieJoanna Biegaj
-
Czarny czosnek zwiększa odporność. Wzbogaca też smak potraw
Jeśli chcesz w naturalny sposób podnieść odporność organizmu, jedz czarny czosnek. Warto dodawać go do potraw również ze względu na walory smakowe. Zobacz, co to jest czarny czosnek i jak go wykorzystać w kuchni.
ProduktyŻywienieMonika Witkowska