-
Pasztet z soczewicy na co dzień i na święta. Jak zrobić wegański pasztet?
Pasztet z soczewicy to wegański odpowiednik zwykłego pasztetu, bardzo zdrowy i pyszny. Jak go zrobić?
ProduktySkładniki odżywcze -
Znane suplementy diety wycofane z obrotu. Zawierały rakotwórczy składnik
Posiadasz suplementy diety marki ALLNUTRITION? Uważaj, niektóre partie zostały zanieczyszczone tlenkiem etylenu.
Bezpieczeństwo żywnościProdukty -
Zdrowa zupa krem z buraka. Jeden składnik cię zaskoczy
Tradycyjny barszcz możesz zastąpić kremową zupą. Dodaj do niego owoce, które zakwaszą zupę i nadadzą jej oryginalnego smaku.
PrzepisySkładniki odżywczeProdukty -
Zrób pastę kanapkową z... pestek słonecznika! Wystarczy kilka składników i dobry blender
Zdrowe pasty kanapkowe to coś, co zawsze warto mieć pod ręką. Taka pastę można zrobić z pestek słonecznika. Wypróbuj nasz przepis!
ŻywieniePrzepisySkładniki odżywczeProdukty -
Obniży ciśnienie i zwalczy infekcje. Przepis na leczniczą nalewkę z czosnku
Nalewka czosnkowa to broń na wszelkie infekcje. Bardzo łatwo ją przygotować, nie wymaga też długiego czasu, jak większość nalewek.
PrzepisySkładniki odżywczeProdukty -
Jajko w koszulce. Jak ugotować jajo bez skorupki? Poznaj dwa proste sposoby
Jajko w koszulce efektownie wygląda na talerzu, kiedy z naciętego białka wypływa płynne żółtko. Podpowiadamy, jak zrobić jajko poszetowe.
PrzepisyProduktySkładniki odżywcze -
Najprostszy przepis na carbonarę. Jak zrobić tradycyjny sos z jajek i sera?
To danie przyrządzisz w 15 minut i naje się nim cała rodzina. Tradycyjne spaghetti alla carbonara to hit włoskiej kuchni. Podpowiadamy, jak prawidłowo je zrobić.
PrzepisyProduktySkładniki odżywcze -
Chcesz skutecznie schudnąć? Koniecznie włącz wodę kokosową do jadłospisu!
Doskonale nawadnia, jest najlepszym naturalnym izotonikiem a przy okazji pomoże w utracie zbędnych kilogramów. Woda kokosowa ma wiele właściwości, które pozytywnie wpłyną na nasz organizm. Dlaczego warto włączyć ten napój do codziennego...
ŻywienieProduktySkładniki odżywczeOdchudzanie -
Złote smoothie z kurkumą. Prozdrowotna mikstura w 3 minuty!
Zastanawiasz się, jak wzmocnić swoją odporność w okresie jesienno-zimowym? Postaw na „złote smoothie” z kurkumą.
PrzepisyProdukty -
Przepis na dżem z jarzębiny. Pasuje do dań słodkich i wytrawnych
Jarzębina nie nadaje się do jedzenia na surowo, ale świetnie sprawdza się z w przetworach. Można z niej zrobić dżem o charakterystycznym smaku z lekką goryczką.
PrzepisyProduktySkładniki odżywcze -
To najzdrowsza wersja kawy. Wystarczy zaparzyć ją z kakao
Ta mieszanka zadziała jak naturalny dopalacz dla mózgu. Pobudzi, ale jednocześnie poprawi koncentrację. Kawa z kakao to najzdrowsza wersja małej czarnej.
PrzepisyProduktySkładniki odżywcze -
Fasola niepodległości. Kiedyś za jej uprawę była kara chłosty, dziś możesz z niej zrobić nawet... naleśniki
Jest biała, a purpurowe plamki przywołują skojarzenie z orzełkiem w koronie. Fasola niepodległości to prawdopodobnie najbardziej patriotyczna roślina w Polsce.
ProduktyPrzepisyKatarzyna Świerczyńska
-
Zregeneruje i wzmocni organizm. Przepis na prostą zupę krem z zielonych warzyw
Zielone warzywa to bogactwo cennych witamin i mikroelementów. Brokuły, szpinak, jarmuż i seler naciowy możesz wykorzystać do zrobienia prostej i pysznej zupy.
PrzepisySkładniki odżywczeProdukty -
Salmonella w zielu angielskim! Skażone produkty aż trzech marek
Ziele angielskie w twoim sklepie może być skażone salmonellą. GIS wycofuje określine partie marek: Vitpol, Rustica i Portland.
Bezpieczeństwo żywnościProdukty -
Czy każdy rodzi się ze zdolnością trawienia laktozy?
Niemal każdy z nas może bez przeszkód trawić laktozę, jednak z czasem może pojawić się nietolerancja. Z czego to wynika?
Bezpieczeństwo żywnościSkładniki odżywczeProdukty -
Rogala świętomarcińskiego możesz samodzielnie zrobić w domu! Przepis
Rogal świętomarciński to słodkość spożywana z okazji dnia św. Marcina. Ile ma kalorii i jak go zrobić? Oto przepis!
PrzepisyŻywienieProduktySkładniki odżywczeAnna Sierant
-
Kawa zmniejsza ryzyko cukrzycy. Są na to naukowe dowody
O prozdrowotnych właściwościach kawy mówi się coraz więcej. Nie bez powodu. Badania dowodzą, że regularne picie kawy zmniejsza ryzyko zachorowania na cukrzycę.
Produkty -
Skrobia kukurydziana – zastosowanie kosmetyczne
Skrobia kukurydziana jest powszechnym składnikiem wytwarzanym z części ziaren kukurydzy, znanej bielmem. Jest stosowana jako środek zagęszczający do sosów, marynat, sosów, zup i zapiekanek. Chociaż większość ludzi stosuje ją do...
Składniki odżywczeProdukty -
Słodycze bez wyrzutów sumienia. Przepis na ciasteczka owsiane z marchwią
Wystarczy trochę płatków owsianych, marchwii, mąki i jajek, a wyczarujesz zdrowe ciasteczka owsiane – które sprawdzą się również na diecie.
PrzepisyProduktyOdchudzanie -
Przepyszna i prosta zapiekanka z brukselki. Idealna na jesienny obiad
Brukselka to wciąż niedoceniane warzywo. Nie masz pomysłu, jak ją przyrządzić? Podpowiadamy: zrób prostą zapiekankę.
PrzepisyProduktySkładniki odżywcze -
Nalewka na dolegliwości trawienne. Przepis na pieprzówkę
Nalewka na pieprzu to tradycyjny domowy specyfik na dolegliwości trawienne. Taką nalewkę bardzo łatwo zrobić.
PrzepisySkładniki odżywczeProdukty