-
Jak prawidłowo smażyć cukinię? Ważna jest jedna zasada
Źle usmażona cukinia rozpadnie się i będzie nieapetyczna. Aby cukinia zachowała chrupkość, wystarczy zastosować jedną prostą zasadę.
Produkty -
Tatar z gravlaxa. To prawdopodobnie najpiękniejsze danie, jakie jedliście
Jeśli Skandynawowie usłyszą „gravlax”, od razu wiedzą, o co chodzi. – To po prostu marynowana ryba. Ja proponuję zrobić z niej tatar podany z typowo polskimi dodatkami, ale też z akcentem azjatyckim, bo mamy tu kimchi – mówi Leszek...
ProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Odchudzający koktajl z suszonych śliwek wysysa tłuszcz i przyspiesza trawienie
Koktajl na bazie suszonych śliwek pretenduje do miana cudownej mikstury na odchudzanie. Jego właściwości sprawiają, że w skuteczny i szybki sposób oczyszcza jelita, dzięki czemu kilogramy lecą w dół.
OdchudzanieProduktyAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Napar na wzdęcia pij po jedzeniu. Przygotujesz go z 3 składników
Ziołowy napar z popularnych ziół pomoże na wzdęcia i dyskomfort trawienny po jedzeniu. Dowiedz się, jak zrobić go, wykorzystując rumianek, koper włoski i miętę.
ProduktyMonika Witkowska
-
Domowy budyń to pomysł na deser bez grama konserwantów. Prosty przepis
Domowy budyń to świetny pomysł na pyszny deser. Wydaje wam się, że jego zrobienie jest trudne i czasochłonne? Nic bardziej mylnego!
ŻywienieJoanna Biegaj
-
Czy warto jeść ziemniaki na śniadanie? Dowiedz się, jak przygotować z nich pyszną frittatę
Ziemniaki kojarzą nam się z daniem obiadowym, w polskiej kuchni są najczęściej dodatkiem do mięs. Dietetycy wskazują jednak, że to zdrowe warzywo warto jeść również na śniadanie. Poznaj sposób na przyrządzenie z nich pysznego, pożywnego...
ŻywienieProduktyMonika Witkowska
-
Kotlety mielone zróbcie metodą „trzech jedynek”. Już nigdy nie wrócicie do starego przepisu
Kotlety mielone mogą być jeszcze smaczniejsze niż dotychczas. Wystarczy, że zastosujecie bardzo prosty patent dotyczący proporcji użytego mięsa. Na czym dokładnie polega?
ŻywienieJoanna Biegaj
-
Owsianka z miso i karmelizowanymi bananami. Nie można przestać jej jeść
Owsianka to niewątpliwie jedno z ulubionych śniadań wielu osób. Warto jednak zmieniać dodatki, z jakimi podajemy płatki, bo nowe składniki mogą dodać im smaku i wzbogacić ich wartość odżywczą. Owsianka z miso i karmelizowanymi bananami...
ProduktyMonika Witkowska
-
Kiszenie grzybów to najzdrowszy sposób na ich przechowanie. Przepis na kiszone grzyby
Kiszone grzyby są smaczne i zdrowe. To wspaniały dodatek do obiadu. Dowiedz się, jak wygląda kiszenie grzybów i które gatunki najlepiej się do tego nadają.
ProduktyMonika Witkowska
-
Prosty przepis na domowy sok z malin. Będzie idealny na jesienne dni
Domowy sok z malin jest pysznym, ale przede wszystkim bardzo zdrowym sposobem na wykorzystanie tych owoców. Sprawdźcie, jak go zrobić.
ŻywienieJoanna Biegaj
-
Napój z tymianku i cytryny wspomaga trawienie. To przepis na płaski brzuch
Połączenie tymianku i cytryny daje ciekawą kompozycję smakową, o działaniu wspomagającym trawienie i odchudzanie. Dodatkowo można go pić o każdej porze dnia. Dowiedz się jak przygotować napar z tymianku z dodatkiem cytryny.
OdchudzanieProduktyMonika Witkowska
-
Kopytka z cukinii. Przepis na pyszne kopytka bez ziemniaków
Kopytka z cukinii to nie tylko nietypowa wersja tradycyjnych kopytek. Kopytka bez ziemniaków to także prosty sposób na to, aby w sezonie wykorzystać nadmiar cukinii.
Produkty -
Ciasto czekoladowe z oliwą i rozmarynem. Przepis
Pyszne ciasto może być też zdrowe. Jednym z pomysłów jest zastąpienie masła, bogatą w tłuszcze nienasycone oliwą z oliwek. Poznaj przepis na doskonałe ciasto z czekoladą, oliwą i rozmarynem.
ProduktyMonika Witkowska
-
Przepis na dżem z aronii. Będzie smakować jak ten z babcinej spiżarni
Dżem z aronii wspaniale smakuje, ale skrywa w sobie też bardzo dużo witamin. Będzie więc idealny na chłodniejsze dni. Sprawdźcie, jak go przygotować, by nie był cierpki.
ŻywienieJoanna Biegaj
-
Sok z granatu obniża poziom cukru i działa antyrakowo. Jak go przygotować?
Granaty to jedne z najzdrowszych owoców. Wyciśnięty z nich sok pomaga obniżyć poziom cukru we krwi i zredukować cholesterol. Ale to nie jedyne zalety picia tego napoju. Dowiedz się, jak wydobyć z owocu rubinowe ziarenka i co zrobić, by...
ProduktyMonika Witkowska
-
Błyskawiczny sok z jabłek na zimę. Wystarczy, że masz sokowirówkę
Domowy sok z jabłek na zimę? To jest możliwe. Pyszny sok zrobisz przy pomocy wyciskarki lub sokowirówki.
Produkty -
Lecznicza nalewka z malin pomoże przy infekcjach. Sprawdzony przepis
Nalewka z malin to jeden z prostych sposobów, jak zachować właściwości tych owoców na dłużej. Nalewka z malin doskonale sprawdzi się w sezonie jesienno-zimowym jako pomoc przy sezonowych infekcjach.
Produkty -
Placki z cukinii bez smażenia zrobicie raz-dwa. Koniec z pryskającym olejem
Placki z cukinii to szybka i wyjątkowo smaczna potrawa. Okazuje się, że ich przygotowanie może być jeszcze łatwiejsze. Wystarczy, że zamiast smażenia wybierzecie inny sposób.
ŻywienieJoanna Biegaj
-
Co trzeci Polak chciałby jeść bardziej roślinnie: brak pomysłów na menu
Polacy coraz częściej planują całkowicie wyeliminować mięso ze swojej diety. Co czwarta Polka i prawie co piąty Polak chce dokonać tej zmiany w ciągu najbliższych 2-3 lat. Hamują ich przed tym nie tylko nawyki żywieniowe wyniesione z...
Artykuł sponsorowany -
Konfitura z czerwonych borówek. Przepis na dodatek do mięs
Konfitura z czerwonych borówek z dodatkiem gruszki w smaku przypomina nieco żurawinę, ale jest delikatniejsza. Warto ją przygotować, bo jest nie tylko pyszna, ale wspiera też odchudzanie. Poznaj przepis.
ProduktyMonika Witkowska
-
Włoch zrobił swoją wersję placków ziemniaczanych. Dwa składniki zaskakują
Placki ziemniaczane we włoskim stylu? Włoch mieszkający w Polsce zrobił tradycyjne polskie danie po swojemu. Dodatki, jakich użył, mogą zaskoczyć.
Produkty