-
Brioche con gelato, czyli lodowa kanapka, którą uwielbiają Włosi. Przepis
Włosi uwielbiają brioszki z lodami. Lodowe kanapki jedzą na śniadanie, ale też późnym wieczorem. Stoją w długich kolejkach do lodziarni, żeby kupić ten przysmak. Spróbuj przygotować według sprawdzonego przepisu.
ProduktyMonika Witkowska -
Czekoladowe ciasto z wiśniami. Rozpustny przepis nie tylko na lato
Mocno czekoladowe, wilgotne, słodkie i kwaśne jednocześnie. Takie jest czekoladowe ciasto z wiśniami. Wyjątkowy deser zrobisz w niecałą godzinę.
Produkty -
Torrijas – przepis na hiszpański przysmak. Wystarczą: czerstwy chleb, mleko i jajka
Masz w domu czerstwy chleb, a nie chcesz go wyrzucać? Możesz przygotować z niego torrijas: łatwy i pyszny przysmak rodem z Hiszpanii. Podaj go na śniadanie lub podwieczorek. Poznaj przepis.
ProduktyMonika Witkowska -
Pij napar z cynamonu! Wspomaga odchudzanie i niweluje ból głowy
Cynamon to niezwykle zdrowa przyprawa, która jest sprzymierzeńcem w odchudzaniu. Pozwala nie tylko zgubić bez wyrzeczeń zbędne kilogramy, ale niweluje także ból głowy, zwłaszcza ten spowodowany stresem. Wystarczy przygotować napar z...
OdchudzanieProduktyMonika Witkowska -
Domowy sos czosnkowy bije na głowę wszystkie gotowce. Wyjdzie lepszy niż z pizzerii
Domowy sos czosnkowy jest niezwykle wyrazisty w smaku i bardzo aromatyczny. Robiąc go samodzielnie, możecie dostosować jego intensywność do własnych preferencji.
ProduktyJoanna Biegaj -
Bundz to jeden z najzdrowszych serów. Przygotuj z niego lekką przekąskę
Bundz uznawany jest za jeden z najzdrowszych serów, gdyż wytwarzany jest z owczego mleka. Warto się nim delektować nie tylko ze względu na ciekawy lekko orzechowy smak, ale też na korzystne dla zdrowia działanie. Dowiedz się, jak...
ProduktyMonika Witkowska -
Czy skórki arbuza są jadalne? Już nigdy ich nie wyrzucisz
Skórki arbuza są jadalne, co może być dla wielu osób zaskoczeniem. Podpowiadamy, jak można wykorzystać je w kuchni.
Produkty -
Tradycyjna surówka z kiszonej kapusty. Jak ją zrobić?
Surówka z kiszonej kapusty to jeden z klasyków tradycyjnej polskiej kuchni. Podpowiadamy, jak ją dobrze zrobić.
Produkty -
Pij sok z ogórków kiszonych! Nawadnia i dostarcza cennych witamin
Rozpoczął się sezon na ogórki kiszone i małosolne. Warto wiedzieć, że nie tylko zakiszone warzywa stanowią cenne źródło substancji odżywczych, ale również sok, który wytworzył się w podczas kiszenia. Dodatkowo napój doskonale gasi...
ŻywienieProduktyMonika Witkowska -
Przepis na domowy ketchup. Będzie znacznie smaczniejszy, niż ten ze sklepu
Domowy ketchup będzie dużo smaczniejszy niż ten kupiony w sklepie, ale też bezkonkurencyjnie zdrowszy. Tłumaczymy, jak go przygotować.
ProduktyJoanna Biegaj -
Deser z jogurtu i cytryny. Przepis na zdrowy i orzeźwiający smakołyk
Kremowy i jednocześnie kwaskowy mrożony krem z jogurtu naturalnego i cytryny sprawdzi się w upalne dni. Dodatkowo korzystnie zadziałają na organizm. Dowiedz się, jak go przygotować
ProduktyMonika Witkowska -
Najprostszy przepis na babeczki z morelami. Nie potrzebujesz miksera
Babeczki z morelami pachną latem! Razem z pieczeniem zrobisz je w niecałą godzinę. Wystarczą proste składniki i dwie miski.
Produkty -
Czy można jeść cukinię na surowo? Niektórzy mogą być zaskoczeni
Jest tania, smaczna i bardzo wszechstronna, bo możesz ją piec, smażyć, gotować, zrobić z niej placki albo zapiekankę. A jak wykorzystać surową cukinię?
Produkty -
Ciasto z czereśniami to niebo w ustach. Przepis
Zapach świeżo pieczonego ciasta przywołuje często wspomnienie rodzinnego domu. Warto zadbać o dobre wspomnienia i przygotować przepyszne ciasto idealne na letnie desery i podwieczorki. Poznaj nasz niezawodny przepis na ciasto z czereśniami.
ProduktyMonika Witkowska -
Suszone pomidory – właściwości odżywcze i prozdrowotne. Sposoby na wykorzystanie w kuchni
Pomidory to bardzo zdrowe warzywa, które zyskują na smaku i wartościach odżywczych po obróbce termicznej. Suszone pomidory nie są składnikiem tradycyjnej kuchni polskiej. Do Polski przywędrowały z Włoch. Dlaczego warto jeść pomidory...
ProduktyMaja Błaszczyk -
Pisto, czyli hiszpańskie danie warzywne. Wypróbuj prosty przepis
Pisto to idealne danie na upalny dzień, które jest zdrowe, smaczne i łatwe do zrobienia. Spróbuj przygotować potrawę z warzyw z dodatkiem jajka sadzonego. To popularne w Hiszpanii danie można jeść na ciepło i na zimno, na obiad lub kolację.
ProduktyMonika Witkowska -
Przepis na ogórki konserwowe. Będą chrupiące, ale pod jednym warunkiem
Ogórki konserwowe to dodatek, który uwielbia większość z nas. Trwa właśnie sezon ogórkowy, więc to najlepszy czas na ich przygotowania. Co zrobić, żeby każdy się nimi zajadał?
ProduktyJoanna Biegaj -
Do wody z limonką dodaj jeden składnik. To napój idealny na upały
Woda z dodatkiem limonki to napój, który świetnie nawodni i orzeźwi w gorące dni. Ale jest jeden sposób, który sprawi, że napój będzie jeszcze lepszy.
Produkty -
W jakiej temperaturze pasteryzować przetwory? Przy robieniu słoików pamiętaj o tych zasadach
Pasteryzacja to jeden z najpopularniejszych sposobów na przechowanie sezonowych warzyw i owoców na dłużej. Jak zrobić to dobrze?
Bezpieczeństwo żywnościKatarzyna Świerczyńska -
Kotlety z bobu są pyszne i zdrowe. Przepis na bezmięsne danie
Jeśli bób jest jedną z twoich ulubionych przekąsek, sięgnij po przepis, jak przygotować z niego pyszne kotleciki lub burgery. Są soczyste i delikatne w smaku. To dobra propozycja na letni obiad dla rodziny. Wypróbuj przepis.
ProduktyMonika Witkowska -
Tacos z kurczakiem. Przepis na meksykańskie tortille
Lekkie, pełne świeżych dodatków i odrobinę pikantne. Tacos z kurczakiem to doskonała przekąska na wakacyjne dni. – Ten przepis jest inspirowany moją podróżą do Meksyku – zdradza Leszek Wodnicki, półfinalista drugiej edycji polskiego...
ProduktyKatarzyna Świerczyńska