-
Konfitura z derenia. Przepis na pyszną przekąskę
Konfitura z derenia ma ciekawy smak i wiele cennych właściwości. Sprawdź, jak ją przyrządzić i dowiedz się, dlaczego warto to zrobić.
ProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Makaron z grzybami i sosem pomidorowym. Przepis Leszka Wodnickiego dla „Wprost”
To nie jest zwykły makaron z grzybami i sosem pomidorowym. – Dodajemy tu jeszcze włoską kapustę – mówi kucharz Leszek Wodnicki, który przygotował przepis specjalnie dla „Wprost”.
ProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Sok z winogron chroni przed infekcjami. Przepis na zdrowy napój
Sok z winogron warto przygotować na zimę, bo podnosi odporność i chroni przed infekcjami. Łatwo go przygotować, a do tego jest smaczny i aromatyczny. Poznaj przepis.
ProduktyMonika Witkowska
-
Zupa z włoskiej kapusty – przepis. Schudniesz nawet kilka kilogramów
Zupa z włoskiej kapust jest smaczna i tania. Wspomaga też odchudzanie, jedząc ją przez tydzień, możesz stracić kilka zbędnych kilogramów. Przygotuj ją według tego przepisu.
OdchudzanieProduktyMonika Witkowska
-
Omlet szarlotka jest obłędny. Przepis na ekspresowe danie z jabłkami
Omlet typu szarlotka jest doskonałym pomysłem na pyszny i sycący posiłek. To smaczne danie z jabłek przygotujesz błyskawicznie. Poznaj sprawdzony przepis.
ProduktyŻywienieSkładniki odżywczeAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Fasolka po bretońsku wege. Przepis na rewelacyjne danie bez mięsa
Fasolka po bretońsku to klasyka kuchni polskiej. Można zrobić już również w wersji wege. Nasz przepis zawiera sekretny składnik, który nada jej wędzonego smaku bez dodatku kiełbasy.
ProduktyMonika Witkowska
-
Przepis na budyniowe racuchy na maślance. Będą puszyste jak obłoczek
Budyniowe racuchy na maślance to doskonała alternatywa dla klasycznego przepisu na ten przysmak. Będą rozpływać się w ustach. Tłumaczymy, jak je zrobić.
ŻywienieJoanna Biegaj
-
Owsianka mocy. Wystarczy dodać tylko dwa składniki
Szukasz śniadania, które postawi cię na nogi i da energię na cały poranek? Owsianka mocy to najlepsze rozwiązanie. Do tradycyjnej owsianki dodaj dwa pyszne składniki.
Produkty -
Jak suszyć śliwki? Sekretem jest jeden prosty zabieg
Suszone śliwki można zrobić w domu, wykorzystując piekarnik lub suszarkę do grzybów. Aby śliwki po wysuszeniu miały miękką skórkę i pozostały mięsiste, warto zastosować jeden trik.
Produkty -
Puszyste ciasto z dyni – przepis. Zobacz, jaką dynię wybrać
Ciasto z dyni jest smaczne i pożywne. Dowiedz się, jaką dynię wybrać, żeby je przygotować. To propozycja zdrowego deseru, który zrobisz bez dodatku cukru. Przepis na ciasto dyniowe.
ProduktyMonika Witkowska
-
Jak zamrozić natkę pietruszki? To najlepszy sposób zachowania jej na dłużej
Zamrożenie natki pietruszki to prosty sposób, aby zawsze mieć pod ręką świeżą zieleninę. Jak prawidłowo mrozić natkę pietruszki?
Produkty -
Prosty sposób na leczo do słoików. Nie potrzebujesz dokładnego przepisu
Leczo do słoików to prosty sposób na szybki obiad, kiedy tylko masz ochotę. I sposób na to, aby zachować smak sezonowych warzyw na dłużej. Jak zrobić warzywne leczo?
Produkty -
Kaszak – ciasto z kaszy manny. Przepis na błyskawiczny deser
Kaszak to ciasto bez pieczenia zrobione z kaszy manny. Skorzystaj z naszego przepisu na ten smaczny i pożywny deser.
ProduktyMonika Witkowska
-
Ser halloumi pieczony z owocami. Potrzebne są tylko 4 składniki
Upieczenie sera halloumi z owocami zajmuje bardzo mało czasu, a daje wspaniały efekt. Koniecznie przygotuj to danie w domu na lekki posiłek. Poznaj przepis.
ProduktySkładniki odżywczeMonika Witkowska
-
Nietypowy pomysł na wykorzystanie bułki tartej. To zajmie tylko 5 minut
Co zrobić z bułki tartej? Pierwsza myśl to panierka, ale ze smażonej bułki tartej możesz też zrobić pyszną posypkę do potraw. To nie jest zwykła zasmażka.
Produkty -
Placki ziemniaczane z dynią. Przepis na delikatne i chrupiące danie
Placki ziemniaczane z dynią smakują wyjątkowo, są delikatne i chrupiące. Dodatek dyni sprawia, że mają więcej wartości odżywczych. Wypróbuj przepis.
ProduktyMonika Witkowska
-
Kasza manna na mleku, czyli pomysł na lekkie i zdrowe śniadanie. Przepis
Kasza manna na mleku to przysmak naszego dzieciństwa. Podpowiadamy, co zrobić, by smakowała dokładanie tak, jak ta przygotowywana przez ukochaną babcię lub mamę.
ProduktyJoanna Biegaj
-
Włoski ser i pieczone pomidorki. Sekretem przepisu są dodatki
Kremowa ricotta, pomidorki i proste dodatki. – To danie bardzo lekkie i świeże, można je traktować jak sałatkę – mówi kucharz Leszek Wodnicki, który przygotował przepis specjalnie dla „Wprost”.
ProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Chleb z siemienia lnianego. Przepis na zdrowe pieczywo
Do przygotowania chleba z siemienia lnianego nie potrzeba mąki. Jest pyszny i można nim zastąpić tradycyjne wypieki. Zalecany jest osobom, które mają uczulenie na gluten.
ProduktyŻywienieMonika Witkowska
-
Gnocchi – włoskie kluseczki ziemniaczane. Przepis na włoskie kopytka
Gnocchi to rodzaj włoskich kluseczek, które robi się z ziemniaków. Przypominają polskie kopytka. Poznaj przepis na potrawę, która przyjemnie rozpływa się w ustach.
ProduktyMonika Witkowska
-
Policzki wołowe – niedoceniane, smaczne mięso. Przepis na obiad
Policzki wołowe to mięso, które rzadko przyrządzamy w domu, choć jest bogate w składniki odżywcze i szczególnie cenne dla osób mających problemy z niedoborem żelaza. Smakują doskonale.
ProduktyMonika Witkowska