-
„Uważaj, po ketaminie ludzie zdradzają sekrety.” Psychiatra o śmierci Perry'ego
Psychiatrka Maja Herman skomentowała doniesienia o powodach śmierci aktora Matthew Perry'ego. Raport z sekcji zwłok wskazuje na to, że zmarł przez ketaminę. „Nie darzę sympatią tej substancji” – napisała Herman, a okoliczności śmierci...
Żywienie -
Nie musisz przytyć w święta. Zobacz, po jakie potrawy sięgać, a których unikać
Boże Narodzenie to czas, kiedy jesteśmy narażeni na wiele kulinarnych pokus. Osoby na diecie, które chcą zrzucić nadprogramowe kilogramy, nie mają w tym okresie łatwego zadania. Świątecznym potrawom trudno się oprzeć. Na szczęście nie...
OdchudzanieŻywieniePaulina Cywka
-
Ekspresowe ciasto bez pieczenia z 3 składników. Zrobiłam je dosłownie w 10 minut
Macie ochotę na coś słodkiego, ale w natłoku przedświątecznych obowiązków nie macie czasu na pieczenie takich łakoci? Przygotujcie błyskawiczny deser. Nie tylko nie musicie uruchamiać piekarnika, ale wszystkie produkty macie już pewnie w...
PrzepisyŻywienie -
Nie chcesz przytyć w święta? Sięgaj po te owoce. Wspomagają odchudzanie
Święta Bożego Narodzenia to czas, który sprzyja przybieraniu na wadze. Mało się ruszamy i dużo jemy. Co zrobić, by zbytnio nie przytyć? W utrzymaniu prawidłowej masy ciała pomóc mogą mandarynki. Po te owoce powinny również sięgać osoby,...
OdchudzanieProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Te produkty to puste kalorie. Podczas odchudzania wystrzegajcie się ich jak ognia
Puste kalorie są sporym „zagrożeniem” dla wszystkich osób, które walczą z niechcianymi kilogramami. Należy więc mocno ograniczyć ich spożywanie. Tłumaczymy, jakich produktów powinniście się więc wystrzegać.
OdchudzanieProduktyŻywienie -
Jak „podkręcić” metabolizm podczas odchudzania? Jem te produkty, a kilogramy znikają jak szalone
Nadmierne odkładanie się tkanki tłuszczowej i problemy ze zgubienie nadprogramowych kilogramów mogą wynikać między innymi ze spowolnionego tempa metabolizmu. Tłumaczymy, w jaki sposób przyspieszyć przemianę materii. Wystarczy, że...
OdchudzanieŻywienie -
Ta szarlotka znika ze świątecznego stołu szybciej niż makowiec. Jest pyszna i niedroga w przygotowaniu
Szarlotka inflacyjna to hit świątecznego menu. Może spokojnie konkurować z makowcem albo sernikiem. Smakuje obłędnie, a w dodatku jej przygotowanie nie obciąża zbyt mocno domowego budżetu. Nie zajmuje też wiele czasu.
PrzepisyProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Jaki jest sekret obłędnego farszu do pierogów z kapustą i grzybami? Przestałam popełniać banalny błąd
Co zrobić, żeby pierogi z kapustą i grzybami podane podczas świąt Bożego Narodzenia smakowały tak samo dobrze jak te, które przygotowuje ukochana babcia? Sposób na to jest bardzo prosty. Musicie wykorzystać coś, czego większość osób się...
PrzepisyŻywienie -
Barszcz czerwony według Magdy Gessler. Poznajcie kulinarne sekrety znanej restauratorki
Barszcz czerwony jest obowiązkowym elementem kolacji wigilijnej. Jednak zupa zupie nierówna. Każda gospodyni domowa przygotowuje ją nieco inaczej. Jeśli nie macie pomysłu na to danie albo chcecie ulepszyć swoją recepturę, to przepis...
PrzepisyŻywienieProdukty -
Pierwszy raz zrobiłam kotlety mielone z tym dodatkiem. Nigdy wcześniej nie były tak smaczne
Najlepsze kotlety mielone to takie, które są cudownie soczyste w środku i chrupiące z zewnątrz. Ja zaczęłam dodawać do nich jeden nietypowy składnik i jestem zachwycona. Sprawdźcie, o jaki dokładnie produkt chodzi.
ŻywienieProdukty -
Sałatka jarzynowa podchodzi wodą? Zobaczcie, co zrobić, by tak się nie stało
Zrobiliście sałatkę jarzynową i okazało się, że przekąska podchodzi wodą? Wbrew pozorom to bardzo częsty problem. Istnieje jednak prosty sposób, by go uniknąć. Podpowiadamy, co należy zrobić.
ProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Jaka ryba do ryby po grecku – dorsz, morszczuk a może mintaj? Dokonałam najlepszego wyboru!
Ryba po grecku to obowiązkowe danie na świątecznym stole. Sekret jej smaku tkwi w odpowiednio skomponowanej mieszance warzyw oraz w rybie dobrej jakości. Którą najlepiej wybrać – morszczuka, mirunę, a może dorsza?
ProduktyŻywienie -
Twardy groch w wigilijnej kapuście może popsuć jej smak. Poznaj patent szefowej kuchni, by go zmiękczyć
Kapusta z grochem to popularne, postne danie, które często gości na wigilijnych stołach. Muszę się przyznać, że przez długi czas za nim nie przepadałam. Wszystko przez twardy groch, który psuł mi całą radość z jedzenia. Nieważne, jak...
ProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Jak upiec karpia w piekarniku? Stosuję te wskazówki i zawsze wychodzi pyszny
Przepis na karpia z piekarnika jest bardzo prosty. Przygotowanie ryby będzie też szybsze i łatwiejsze, niż jej smażenie. Gwarantujemy, że pokochacie ten sposób. Tłumaczymy, jak upiec karpia w piekarniku.
ProduktyŻywienie -
Sok z kiszonej kapusty jest zdrowy, ale nie dla każdego. Kto nie powinien go pić?
Sok z kiszonej kapusty stanowi naturalny probiotyk i jest prawdziwą „bombą witaminową”. Nie oznacza to jednak, że każdy powinien po niego sięgać. Istnieje bowiem pewna grupa osób, dla których ten napój nie jest wskazany. Sprawdź, czy...
ProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Stany lękowe – przyczyny, objawy, rodzaje. Jak wygląda diagnostyka i leczenie zaburzeń lękowych?
Stany lękowe w stopniu znacznym utrudniają normalne funkcjonowanie. Brak odpowiedniej diagnostyki i leczenia powoduje, że chory nie jest w stanie prowadzić normalnego życia i np. przestaje opuszczać swoją strefę komfortu. Jakie są...
ŻywienieAlicja Kowalczyk
-
Ekspresowe krokiety bez smażenia naleśników. Mój sprytny brat robi je dwa razy szybciej
Uwielbiacie krokiety, jednak zniechęca was wizja żmudnego smażenia naleśników? Mamy dla was świetny patent, dzięki któremu zaoszczędzicie naprawdę sporo czasu. Wystarczy, że naleśniki zastąpicie innym, popularnym produktem.
ŻywienieProdukty -
Ananas ma cenne właściwości. Poznaj jego kaloryczność. Jak sprawdzić dojrzałość i obrać świeżego ananasa?
Ananas ma słodki smak, który nie idzie w parze z wysoką kalorycznością – i co ważne – owoc ten ma liczne właściwości prozdrowotne oraz wysokie wartości odżywcze. Gdzie rosną ananasy? Dlaczego warto spożywać świeże ananasy? Sprawdź.
ProduktyŻywienieMaja Błaszczyk
-
Gorzki mak możesz uratować. Zobacz, jak pozbyć się problemu
Mak to składnik wielu świątecznych potraw. Jest pyszny, ale jednocześnie dość problematyczny. Często bywa gorzki, przez co psuje smak dań. Na szczęście istnieje kilka prostych sposobów, by tego uniknąć.
ProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
O której jeść posiłki, żeby schudnąć? Przestrzegam tych zasad i znów cieszę się płaskim brzuchem
Posiłki jecie wtedy, gdy zaczynacie odczuwać już naprawdę silny głód? To bardzo duży błąd. Tłumaczymy, kiedy najlepiej jeść śniadanie, obiad i kolację, by skutecznie rozprawić się z niechcianymi kilogramami.
OdchudzanieŻywienie -
Jak upiec łososia w piekarniku, by nie był suchy? Zastosuj te patenty, a ryba wyjdzie idealnie soczysta
Łosoś to jedna z tych ryb, które najczęściej pojawiają się na naszych stołach. Jednak wiele osób popełnia podstawowe błędy, przez co ryba staje się wysuszona i mało aromatyczna. Jak upiec idealnego łososia w piekarniku?
ProduktyŻywienieAleksandra Zalewska-Stankiewicz