-
Ten szybki retro deser przygotujecie w 10 minut z 4 składników. Kiedyś zajadali się nim wszyscy
Kilka prostych składników i parę minut pracy, a na stole pojawi się pyszny deser, który zachwyci każdego. Tłumaczymy, jak go zrobić.
PrzepisyŻywienie
-
Tego nie powinny jeść osoby po 50. roku życia. Inaczej kłopoty ze zdrowiem gwarantowane
Osoby po 50. roku życia powinny szczególnie uważać na to, co ląduje na ich talerzu. Tłumaczymy, po jakie jedzenie nie powinny sięgać.
ŻywienieProdukty
-
Sposób na jajecznicę bez tłuszczu i smażenia podpowiedziała mi koleżanka. Jest zdrowiej i bardziej fit
Jajecznica jest jedną z ulubionych potraw na śniadanie. Ja znalazłam sposób na to, by jeść ją bez wyrzutów sumienia też podczas odchudzania. Zobaczcie, na czym dokładnie polega.
ŻywienieProduktyPrzepisy
-
Ten owoc poleciła mi dietetyczka. Robię z niego szybką przekąskę, która zastępuje mi deser
Przekąska z persymony jest znakomita. Do jej zrobienia zainspirowała mnie moja dietetyczka, która poleciła mi jedzenie tego owocu. Teraz często do niej wracam.
PrzepisyŻywienie
Emilia Maciejewska-Latosińska
-
To najgorszy błąd przy mrożeniu grzybów, robi go wielu Polaków. Przez to będą do wyrzucenia
Sezon na grzyby trwa, a więc wiele osób z pewnością chce zamrozić swoje „jesienne skarby”. Sprawdźcie, jak to zrobić, by zachowały swój wspaniały smak, wygląd i aromat.
ŻywienieProdukty
-
Ten niebanalny sernik zachwyci wasze podniebienia. Zamiast twarogu dodaję coś lepszego
Sernik z serka wiejskiego jest prosty w przygotowaniu, a naprawdę pyszny. Sprawdźcie, jak zrobić deser, któremu nie oprze się żaden łasuch.
PrzepisyŻywienie
-
Polacy nie doceniają tego warzywa, a jest „naturalnym antybiotykiem”. U mnie zastępuje czosnek
Wśród warzyw jest wiele skarbów świetnie działających na nasze zdrowie. Zobaczcie, po jaki „naturalny antybiotyk” ja sięgam, gdy na dworze robi się chłodno i deszczowo.
ŻywienieProdukty
-
Polacy nadal wierzą w ten dietetyczny mit. Zamiast sobie pomóc, mogą bardziej zaszkodzić
Chrupiący ogórek w połączeniu z soczystym pomidorem tworzy pyszną kompozycję. Sprawdźcie, czy nie jest ona jednak szkodliwa dla waszego zdrowia.
ŻywienieProdukty
-
Polacy nie znają wszystkich zastosowań cynamonu. Niektóre z nich mogą cię zaskoczyć
Cynamon to popularna przyprawa używana na co dzień w kuchni. Wykorzystuje się ją przede wszystkim do dostarczania różnego rodzaju deserów i napojów. Na tym jednak lista potencjalnych zastosowań wcale się nie kończy. Sprawdź, czy znasz je...
ProduktyŻywienie
Paulina Cywka
-
Jak często Polacy korzystają z restauracji? Ciekawe wyniki sondażu
Niespełna jedna czwarta Polaków regularnie korzysta z usług restauracji - wynika z sondażu SW Research dla „Wprost". W tekście opisujemy sondaż ze szczegółami.
Żywienie
Jan Wojtal
-
Dla większości Polaków to tylko jesienna ozdoba. Dla mnie – darmowy lek na różne dolegliwości
Polacy nie wiedzą, że te czerwone „korale” skrywają w sobie wiele cennych, prozdrowotnych właściwości. Większość osób przechodzi obok nich obojętnie albo zrywa je tylko wtedy, gdy potrzebuje jesiennej ozdoby do przystrojenia bukietu,...
PrzepisySkładniki odżywczeŻywienieProduktyBezpieczeństwo żywności
Paulina Cywka
-
Cukier możesz dostać za półdarmo. To kolejny cenowy hit Biedronki tej jesieni
Biedronka znów zaskakuje klientów ciekawymi rabatami. Szczególną uwagę zwraca spora obniżka cen cukru. Teraz można go dostać za półdarmo. Wystarczy spełnić kilka prostych warunków.
ProduktyŻywienie
-
Nie odtrącaj, nie ignoruj, nie obrażaj. W Światowy Dzień Zdrowia Psychicznego, 10.X STOP stygmatyzacji
Choroby mózgu wciąż budzą lęk i niezrozumienie, a osoby zmagające się z nimi często są stygmatyzowane i odrzucane. Czy jesteśmy gotowi spojrzeć na nie inaczej? Z okazji Światowego Dnia Zdrowia Psychicznego powstał poruszający film w...
Żywienie
-
Ten błąd psuje szarlotkę. Unikaj tego, a ciasto już nigdy nie wyjdzie „papkowate”
Jeden, mały błąd może sprawić, że cała wasza praca podczas robienia szarlotki pójdzie na marne. Zobaczcie, na co powinniście uważać.
ŻywienieProdukty
-
Te racuchy smakują na szóstkę z plusem. Charakteru dodaje im nietypowy składnik
Przepis na racuchy drożdżowe jest w mojej rodzinie od lat. Niedawno lekko zmodyfikowałam klasyczną recepturę. Znalazł się w niej dość niecodzienny składnik. Nie sądziłam, że tak mała zmiana może przenieść tak wielki efekt. Nawet babcia...
PrzepisyŻywienieProdukty
Paulina Cywka
-
To szybkie smarowidło do kanapek to majstersztyk. Przepis zaczerpnęłam od znanej dietetyczki
Pasty do kanapek to świetna alternatywa dla klasycznych smarowideł, takich jak masło czy margaryna. Oczywiście nie chodzi o „gotowce” ze sklepu, ale przysmaki własnej roboty. Ostatnio w moim domu prym wiedzie pasta polecana przez znaną...
PrzepisyŻywienieProdukty
-
Polacy pili go litrami w czasach PRL-u. Odszedł w zapomnienie, a wspomaga odchudzanie i opóźnia starzenie
W czasach PRL-u półki sklepowe świeciły pustkami, ale jednego produktu na nich nie brakowało. Towar szybko zyskał wielu zwolenników, nie tylko ze względu na łatwą dostępność, ale też dobry smak. Sprawdź, o co chodzi.
ProduktyŻywienieSkładniki odżywcze
-
Anna Dereszowska łamiącym się głosem o chorobie córki. „Zderzyłam się ze ścianą”
Aktorka zdobyła się na szczere wyznanie. Okazało się, że pociecha Anny Dereszowskiej zetknęła się z poważną chorobą.
Żywienie
-
Przez ten banalny błąd kotlety mielone wychodzą twarde i niesmaczne. Już go nie popełniam
Podczas robienia kotletów mielonych zrobiliście wszystko zgodnie z przepisem, a mimo to wyszły niesmaczne? Prawdopodobnie popełniliście powszechny błąd. Zobaczcie, na czym dokładnie on polega.
ŻywienieProdukty
-
To dla mnie najprostsze ciasto z gruszkami. Do pysznego wypieku dorzucam „chrupiącą niespodziankę”
Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, to koniecznie przygotujcie ciasto z gruszkami. Deser idealny jesienną porą. Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet „kuchenni debiutanci”.
PrzepisyŻywienie
-
Z tymi patentami zaoszczędzisz podczas gotowania. Zobacz, jak odciążyć domowy budżet
Szukasz sposobu na odciążenie domowego budżetu? Zacznij od oszczędnego gotowania. Kilka prostych patentów wystarczy, by przygotowywanie codziennych posiłków stało się nie tylko proste, ale i tanie.
ŻywienieProduktySkładniki odżywcze
Paulina Cywka