-
Młody zielony jęczmień pomaga schudnąć bez wyrzeczeń. Do tego działa antyrakowo
Próbujesz różnych metod, aby schudnąć, ale żadna nie przynosi oczekiwanych rezultatów? Spróbuj włączyć do swojej diety młody jęczmień. Najlepiej wybrać ten zielony – pomaga skutecznie zrzucić kilogramy.
OdchudzanieDietyProduktySkładniki odżywczeAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Trwa sezon na młode ziemniaki. Wypróbuj przepis na zdrową przekąskę z ziemniaków
Trwa sezon na młode ziemniaki, które mają szereg cennych dla zdrowia właściwości. Pod ich skórką kryje się bogactwo witamin i minerałów. Są niskokaloryczne i nie powinny się ich obawiać osoby, które dbają o linię, ani te, które się...
PrzepisyProduktyMonika Witkowska
-
Filet z kurczaka na obiad. To danie przygotujesz w pół godziny
Nie masz pomysłu na zdrowy, lekki obiad? Sięgnij po filet z kurczaka. To wartościowe mięso, które łatwo i szybko można przyrządzić na różne sposoby. Smak dania zmienia się radykalnie, w zależności od przypraw, które dodasz do mięsa....
PrzepisyProduktyOdchudzanieMonika Witkowska
-
Ciasto „styropian”, czyli sernik bez sera. Przepis bije rekordy popularności w internecie
Czy możliwe jest upieczenie sernika bez sera? Okazuje się, że tak. Ser zastępuje w przepisie jogurt typu greckiego. Przepis na ciasto „styropian” przypadł do gustu internautom. Wypróbuj go!
ProduktyPrzepisy -
Jak zrobić domowy ocet truskawkowy? Są dwa sposoby
Ocet truskawkowy ma piękny kolor i jest pełen wartości odżywczych. Można go stosować w kuchni, jak inne octy, można też pić z wodą dla zdrowia.
PrzepisyProdukty -
Stosuj tę przyprawę jak Hindusi. Działa antynowotworowo i wspomaga odchudzanie. Masz ją w kuchni
Nazywana jest przeciwzapalną królową. Wspomaga pamięć i koncentrację, pomaga na bóle stawów i choroby tarczycy. Coraz częściej podkreśla się jej właściwości antynowotworowe. Mowa o kurkuminie. Gdzie można ją znaleźć?
OdchudzanieSkładniki odżywczeProduktyDietyAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Zamiast sięgnąć po kolejną kawę, zjedz to warzywo. Dodaje energii i wspomaga odchudzanie
Wydaje się zaskakujące, że zielony ogórek może zastąpić wypicie filiżanki czarnej kawy. Dietetycy wskazują, że nie jest to jednak bezpodstawne stwierdzenie. Niektóre właściwości tego warzywa można porównać z działaniem kawy. Dowiedz się,...
ŻywienieProduktySkładniki odżywczeMonika Witkowska
-
Czerwona soczewica jest pożywna i pozwala schudnąć. Przygotuj z niej burgery
Bezmięsny obiad może być smaczny i wartościowy pod względem odżywczym, jeśli do przygotowania dania użyjesz czerwonej soczewicy. Proponujemy zrobić z niej pożywnego burgera w chrupiącej bułce z dodatkiem warzyw. Zaspokoi potrzeby osób...
OdchudzanieProduktyPrzepisyMonika Witkowska
-
Zacznij ją robić teraz, a będzie gotowa na Boże Narodzenie. To królowa nalewek
Ratafia albo tutti frutti – tak się na nią najczęściej mówi. To owocowy trunek, na który ciężko podać jeden przepis, bo i tak za każdym razem będzie smakować nieco inaczej. Wielu ratafię nazywa po prostu królową nalewek.
PrzepisyProdukty -
Cukinia faszerowana mielonym mięsem. Pyszny obiad dla całej rodziny
Cukinię można faszerować na różne sposoby, ale my dziś podajemy przepis bardzo klasyczny, prosty, a jednocześnie smaczny. To cukinia faszerowana mielonym mięsem.
PrzepisyProdukty -
W sezonie to idealne warzywo na odchudzanie. Cukinię zjesz na surowo lub zrobisz z niej makaron
Szukasz warzywa wspomagającego odchudzanie? Idealnym wyborem będzie… cukinia, przez niektórych nazywana zamiennie kabaczkiem. Świetnie smakuje i nie tuczy, ponieważ w 95 procentach składa się z wody. 100 g cukinii to tylko 17 kcal,...
OdchudzanieProduktyPrzepisyAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Co dodać do wody, żeby schudnąć? Masz to w lodówce
Jeśli chcemy zrzucić zbędne kilogramy, to po przebudzeniu powinniśmy sięgnąć po szklankę wody. Zapewni organizmowi właściwe nawodnienie, usunie toksyny i ograniczy apetyt przed śniadaniem. Żeby zachować zdrowie i urodę, wodę powinno się...
OdchudzanieProduktyŻywienieMonika Witkowska
-
Czy można mrozić twaróg? Tak, ale trzeba pamiętać o kilku ważnych zasadach
Zdarza się, że kupimy zbyt dużą ilość jakiegoś produktu. Żeby się nie popsuł, a przez to nie zmarnował – dobrym rozwiązaniem jest zamrożenie go. Czy jednak można to zrobić w przypadku twarogu? Podpowiadamy.
Bezpieczeństwo żywnościŻywienieProduktyJoanna Biegaj
-
Nalewka z zielonych orzechów włoskich. Teraz jest najlepszy czas, żeby ją przygotować
Nalewka z zielonych orzechów włoskich, zwana orzechówką, to doskonałe lekarstwo na problemy żołądkowe. Posiada też niekwestionowane walory smakowe. Nie jest trudno ją przyrządzić. Najważniejsze to zebrać we właściwym czasie orzechy,...
PrzepisySkładniki odżywczeProduktyMonika Witkowska
-
Jak zrobić masło szałwiowe? To doskonały dodatek do klusek, ryb i mięs
Jeśli masz w ogrodzie lub na balkonie szałwię, zrób z niej aromatyczne masełko szałwiowe. To prosty dodatek, który podkręci smak wielu potraw.
PrzepisyProdukty -
Najlepsze ciasto z jagodami. Sprawdzony i prosty przepis
Blacha tego ciasta z jagodami zniknie niemal natychmiast, dlatego lepiej uszykuj składniki na podwójną porcję. Jest pełne jagód, puszyste i wilgotne.
PrzepisyProdukty -
Często męczą cię bóle głowy? Wyklucz te produkty. Zasady diety antymigrenowej
Cierpisz na migrenowe bóle głowy? Istnieją pewne zasady żywieniowe, dzięki którym możesz złagodzić napady migreny, a nawet całkowicie je wyeliminować. To nie bajka. Poznaj listę antymigrenowych produktów i dowiedz się, które rzeczy warto...
ProduktySkładniki odżywczeŻywienieAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Ten napój ochłodzi cię w upały. Przygotuj mango lassi z dodatkiem kefiru
Mango to pyszny, słodki owoc, który zawiera wiele cennych dla zdrowia właściwości, m.in. obniża cholesterol, nawilża i odmładza skórę. Jeśli zblendujesz go z jogurtem naturalnym i kefirem stworzysz ożywczy koktajl, idealny do picia w...
PrzepisyProduktyMonika Witkowska
-
To najzdrowszy dodatek do kanapek, który wspiera odchudzanie. Stosuj go zamiast masła
Jeśli lubisz i jesz kanapki, zadbaj o to, żeby były zdrowe. Masło lub margarynę, którymi smarujesz pieczywo, zastąp awokado. Nie na darmo ten owoc nazywany jest „masłem bogów”. Ma przyjemny lekko orzechowy smak, a do tego zawiera mnóstwo...
OdchudzanieProduktyPrzepisyMonika Witkowska
-
Jakie jedzenie zabrać ze sobą do szpitala? Sprawdź tę listę
Szpitalne jedzenie często pozostawia wiele do życzenia, dlatego wielu pacjentów zabiera ze sobą wręcz całe wałówki. Co rzeczywiście warto zabrać na pobyt w szpitalu, a czego lepiej unikać?
Bezpieczeństwo żywnościProdukty -
Co zamiast bułki tartej do fasolki szparagowej? Zakochacie się w tych pomysłach
Gotowana fasolka szparagowa z dodatkiem bułki tartej smażonej na maśle to polski klasyk. Ale bułka tarta to nie jest jedyna możliwość.
PrzepisyProdukty