-
Herbata pu-erh - ile razy dziennie można pić? Właściwości, zastosowanie, korzyści
Herbata to jeden z ulubionych napojów dorosłych Polaków. Pijemy w szczególności herbatę czarną i zieloną, jednak coraz częściej sięgamy także po herbatę czerwoną, która słynie ze swoich właściwości prozdrowotnych. Czy czerwona herbata ma...
OdchudzanieProduktyAlicja Kowalczyk -
Pięć najgorszych nawyków śniadaniowych. Wśród nich jest kawa o poranku
Czy pomijanie śniadania pomoże schudnąć? To jeden z największych mitów. Poznaj pięć najgorszych nawyków śniadaniowych.
DietyOdchudzanieProdukty -
Ser ricotta: składniki odżywcze, kalorie, zastosowanie
Ser ricotta to delikatny i kremowy ser, który nadaje się zarówno do deserów, jak i sałatek. Jakie ma wartości odżywcze?
ProduktySkładniki odżywczePrzepisyMaja Błaszczyk -
Świąteczny grzaniec: napój, który rozgrzewa w świąteczne wieczory
Świąteczny grzaniec idealnie pasuje do świątecznych filmów, które chętnie oglądamy w Boże Narodzenie. Jak go zrobić?
ProduktySkładniki odżywcze -
Kupuj brzydkie owoce. Wyczarujesz z nich kulinarne cuda w duchu zero waste
Na marnowanie żywności ma wpływ nie tylko to, jak gospodarujesz jedzeniem w domu, ale też to, jak kupujesz. Sięganie po brzydkie albo przejrzałe warzywa i owoce pomoże uratować dobre jedzenie przez wyrzuceniem.
ProduktyPrzepisy -
Ten napój postarza twój mózg oraz powoduje demencję. Są na to naukowe dowody
To, co jesz i pijesz, ma ogromne znaczenie, jeśli chodzi o proces starzenia mózgu. Jest jeden napój, który ten proces przyspiesza.
ProduktySkładniki odżywcze -
Cztery pomysły na zimowe koktajle z imbirem. Wzmocnią odporność i pomogą schudnąć
Domowe koktajle to szybki sposób na pożywny i zdrowy posiłek. Do tych zimowych dodawaj imbir, który ma nieocenione właściwości w walce z infekcjami.
PrzepisyProduktySkładniki odżywczeOdchudzanie -
GIS ostrzega przed Salmonellą na skorupkach jaj. Cała partia idzie do utylizacji
Chodzi o partię jaj wyprodukowanych w Siedlcach. Główny Inspektor Sanitarny przypomina o konieczności obróbki termicznej jaj, aby uniknąć zakażenia.
Bezpieczeństwo żywnościProdukty -
Ten olej jest idealny do smażenia. Nadaje potrawom orzechowy smak
Olej arachidowy nadaje się zarówno do smażenia, jak i do przygotowywania potraw na zimno. Jakie ma właściwości?
ProduktyPrzepisySkładniki odżywcze -
Jak długo trzymasz mrożonki? Niektóre można przechowywać tylko miesiąc
Mrożonki to jeden z najprostszych sposobów przechowywania żywności. Mrożone produkty zachowują większość swoich wartości odżywczych. Ale nie można ich przechowywać w nieskończoność.
Bezpieczeństwo żywnościProdukty -
Świąteczne ciasto bez glutenu. Szybki i prosty przepis
Masz nietolerancję na gluten, ale chcesz w święta zjeść coś pysznego? Upiecz bożonarodzeniowe ciasto bez grama glutenu!
PrzepisyProduktySkładniki odżywcze -
Pięć pomysłów na zdrowe prezenty. Jeden z nich nic nie kosztuje
Przy każdej okazji zawsze życzymy bliskim dużo zdrowia. Podpowiadamy, jakie prezenty sprawią, że za słowami, pójdzie jeszcze coś więcej.
Produkty -
Koktajl z buraka i marchewki. Napój na serce i odporność
Koktajl z buraka i marchewki to napój, który obniża ciśnienie krwi i wzmacnia odporność. Jak go zrobić?
ProduktyPrzepisySkładniki odżywcze -
Jak parzysz zieloną herbatę? Od tego zależy, czy napój pobudzi, czy uspokoi
To, w jaki sposób parzysz zieloną herbatę, ma kolosalne znaczenie. Nie chodzi tylko o smak herbaty, ale też o to, jak zadziała na twój organizm.
ProduktySkładniki odżywcze -
Sprawdzony przepis na świąteczne pierniczki. Pachnące przyprawami i wyjątkowo smaczne
Pierniczki z tego przepisu zawsze się udają. Są idealne do schrupania, ale możesz też nimi udekorować świąteczną choinkę. Z ciasta na pierniczki możesz też zrobić domek.
PrzepisyProdukty -
Pięć niskokalorycznych produktów, które doskonale sycą. Wśród nich jest... popcorn
Dieta odchudzająca wcale nie musi oznaczać głodowania i walki z apetytem. Sięgaj po produkty niskokaloryczne, a jednocześnie sycące.
OdchudzanieDietyProduktySkładniki odżywcze -
Zupa ziemniaczana z czosnkiem. Przepis na smaczną i rozgrzewającą zupę
Przepisów na kartoflankę jest wiele. Zwykle podaje się ją z wędzonym boczkiem. My proponujemy wersję znacznie zdrowszą i równie smaczną: z pieczonym i świeżym czosnkiem.
PrzepisyProduktySkładniki odżywcze -
Jak jesz, tak pracujesz. Codzienną energię czerpiemy z talerza
Dlaczego edukacja żywieniowa jest ważna w miejscu pracy i co jeść, by utrzymać wysoką koncentrację?
Składniki odżywczeProdukty -
Najpopularniejsze odmiany jabłek. Podpowiadamy, do czego najlepiej je wykorzystać
Które jabłka wybrać? Słodkie szampiony czy może lepiej kwaśne antonówki? Podpowiadamy, które odmiany będą idealne na szarlotkę, a które są najlepsze do schrupania.
ProduktySkładniki odżywcze -
Lane kluski na mleku – pożywne zimowe śniadanie. Jak je zrobić?
Lane kluski to pomysł na pyszne i sycące śniadanie nie tylko dla dzieci. Jak je przygotować?
Składniki odżywczeProduktyPrzepisy -
Te kruche ciasteczka zawsze wychodzą. Są idealne na Boże Narodzenie
Nie masz czasu na skomplikowane wypieki? Wypróbuj najprostszy przepis na kruche ciasteczka. Te ciastka zawsze się udają i są idealne na święta.
PrzepisyProdukty