-
Mrożony miód nową odmianą „zdrowych” lodów? Ludzie robią go na potęgę
Próbowałeś kiedyś włożyć miód do zamrażarki i jeść go jak lody? Niektórzy Tiktokerzy przekonują, że to całkiem dobry pomysł.
Bezpieczeństwo żywnościProduktyŻywienie -
6 produktów spożywczych z najlepszą zawartością chromu. Smaczna i zdrowa lista
Chrom to pierwiastek, który reguluje metabolizm i ułatwia odchudzanie. W jakich produktach się znajduje?
Składniki odżywczeOdchudzanieProdukty -
Czym grozi jedzenie robaczywych owoców?
Sezon na letnie owoce w pełni, jednak często obawiamy się po nie sięgać z powodu nieproszonych lokatorów. Robaki w owocach świadczą o tym, że są one zdrowe, bo nie zostały opryskane chemicznymi środkami ochrony roślin, jednak nie...
ProduktySkładniki odżywcze -
GIS wycofuje wegańską pizzę z Lidla. Jaki jest powód?
Główny Inspektorat Sanitarny poinformował o wycofaniu partii produktów Vegan Stonebaked Pizza Margherita.
Bezpieczeństwo żywnościProdukty -
Konfitura z czerwonej cebuli na przeziębienie i odporność. Jak ją zrobić?
Konfitura z cebuli święci triumfy popularności. I nic dziwnego – jest smaczna i zdrowa. Jak ją zrobić?
PrzepisyProduktySkładniki odżywcze -
7 najlepszych źródeł fosforu w diecie
Fosfor zapewnia energię i usprawnia metabolizm. Jakie produkty są dobrym źródłem fosforu?
ProduktySkładniki odżywcze -
Kremowa zupa z cukinii – przepis na zdrowy obiad
Gdy latem pojawia się sezon na cukinię, warto przygotować z niej zupę z cukinii – szybkie, kremowe i bardzo smaczne danie.
PrzepisyProduktySkładniki odżywcze -
8 korzyści z jedzenia borówek amerykańskich. O tym mogłeś nie wiedzieć
Borówki amerykańskie, choć nie urzekają tak bogatym smakiem i intensywnym kolorem, jak nasze rodzime jagody, to wykazują wyjątkowo dobroczynny wpływ na zdrowie. Jak wszystkie owoce o intensywnej, niebieskiej lub fioletowej barwie...
ProduktySkładniki odżywczeBezpieczeństwo żywności -
Białko i błonnik – cudowna kombinacja, która wspomaga odchudzanie. W jaki sposób?
Jeśli próbowałeś kiedyś diety odchudzającej, z pewnością zwracała ona uwagę na dwa składniki: białko i błonnik. Ale dlaczego są one takie ważne?
ProduktySkładniki odżywczeOdchudzanie -
Niesamowite właściwości czerwonej papryki w płatkach. To jedna z najzdrowszych przypraw
Papryka w płatkach zawiera kapsaicynę – składnik, który odpowiada za większość jej korzyści zdrowotnych. Co może zapewnić?
Składniki odżywczeProduktyBezpieczeństwo żywności -
Gruszki w occie: klasyk polskich spiżarni. Jak przygotować je w prosty sposób?
Marynowanie gruszek w occie pozwala zachować ich smak na zimę. Wtedy też możemy się cieszyć ich smakiem prosto ze słoika.
PrzepisyProduktySkładniki odżywcze -
7 najzdrowszych kasz. Jaglana wcale nie jest w czołówce
Kasze dostarczają witamin z grupy B i mikroelementów. Które są najzdrowsze? Sprawdź ranking zdrowych kasz.
ProduktySkładniki odżywcze -
10 najzdrowszych produktów na śniadanie. Jest w czym wybierać
Chcąc przygotować pełnowartościowe śniadanie warto wiedzieć, jaka kompozycja umożliwi przygotowanie zdrowych dań. Oto 10 smakowitych pomysłów.
ProduktySkładniki odżywczeBezpieczeństwo żywności -
Wylewasz wodę po kiszonych ogórkach? Od dzisiaj zaczniesz ją pić
Wszyscy uwielbiamy ogórki kiszone. Jednak mało kto tak naprawdę interesuje się wodą, która zostaje w słoiku, gdy właściwe przetwory lądują na talerzach. Nie wylewaj jej, ponieważ ma szereg cennych właściwości!
ProduktySkładniki odżywczeŻywienie -
Jak zrobić ogórki małosolne? Oto prosty przepis
Jak nazwa wskazuje, ogórki małosolne mają mniej soli niż kiszone w standardowy sposób. Zobacz, jak je przygotować.
ProduktySkładniki odżywcze -
Tarta z borówkami poleca się na weekendowy deser. Sprawdź przepis
Tarta z borówkami amerykańskimi to proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Sprawdź przepis krok po kroku.
PrzepisyProdukty -
Uważaj na te chipsy! Sanepid wycofuje z obrotu 6 smaków. Dlaczego?
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące produktu o nazwie „Long chips”, czyli popularnych długich chipsów z puree ziemniaczanego. W sześciu wycofanych smakach stwierdzono nieprawidłowe oznakowanie dotyczące...
Bezpieczeństwo żywnościŻywienieProdukty -
Kwasek cytrynowy przedłuża świeżość owoców i warzyw. Jakie jeszcze ma właściwości?
Kwasek cytrynowy zakwasza produkty i przedłuża ich trwałość. Jak można go wykorzystać w domu i w kuchni?
ProduktyBezpieczeństwo żywności -
Cukinia podbija polskie stoły. Letni przepis na pasztet z cukinii
Cukinia to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, które można wykorzystać w wielu przepisach. Jak zrobić pasztet z cukinii?
PrzepisyProdukty -
Jaki wpływ na ciało ma spożywanie kalafiora? Oto kluczowe fakty
Kalafior jest bardzo popularnym warzywem, które wykorzystuje się w wielu różnych przepisach. Stał się rozwiązaniem dla tych, którzy starają się ograniczyć węglowodany, zwiększyć spożycie błonnika i przyjmować więcej witamin.
Składniki odżywczeProdukty -
Jagoda kamczacka nazywana jest eliksirem życia. Leczy i wzmacnia organizm
Jagoda kamczacka zawiera składniki, które pomagają obniżać poziom glukozy. Jakie jeszcze ma działanie?
Produkty