-
Ten ser zawiera witaminę B, ale ma mnóstwo kalorii. Amerykanie go uwielbiają
Ser cheddar to wyrazisty w smaku ser, który dodaje się do kanapek czy burgerów. Ile ma kalorii i czy jest zdrowy?
ProduktyPrzepisySkładniki odżywcze
-
Lubisz pić herbatę? Możesz doświadczyć tych efektów ubocznych
Herbata jest jednym z najbardziej lubianych napojów na świecie. Najpopularniejsze odmiany to zielona, czarna i oolong – wszystkie z liści rośliny Camellia sinensis. Niewiele rzeczy tak satysfakcjonuje, jak ciepła herbatka po ciężkim...
ProduktySkładniki odżywczeŻywienie
-
Zioła suszone czy świeże? Podpowiadamy, jak dobrze używać jednych i drugich
Zastanawiasz się, czy lepiej dodać do sosu bazylię świeżą, czy suszoną? Nie ma jednej odpowiedzi, ale warto znać podstawowe zasady dodawania ziół do potraw.
ProduktyPrzepisySkładniki odżywcze
-
Zadbaj, aby znalazł się w twojej diecie. 10 powodów, dla których warto jeść ryż
Ryż to jeden z najbardziej wszechstronnych kulinarnie produktów zbożowych. Jest zdrowy, sycący i lekki. Poznaj 10 powodów, dla których warto go włączyć do codziennej diety.
ProduktySkładniki odżywczeDiety
-
Kiełbasa tatarska wycofana ze sklepów. Powodem wykrycie bakterii Salmonelli
GIS poinformował o wykryciu bakterii Salmonelli w określonej partii kiełbasy surowej tatarskiej od firmy Prosiaczek Sp. z o.o.
Bezpieczeństwo żywnościProdukty
-
Kotlety z batatów i kaszy jaglanej. Sycące i zdrowe danie dla całej rodziny
Kotlety z batatów są słodkie w smaku i bardzo sycące. Świetnie smakują w połączeniu z sosem z limonki. Jak je zrobić?
ProduktyPrzepisySkładniki odżywcze
-
Jak długo można przechowywać jajka na twardo?
Jajka na twardo są bardzo pożywne i doskonale nadają się jako zdrowa przekąska lub jako część zbilansowanego posiłku. Mimo to mają krótszy okres przechowywania niż świeże jajka.
Bezpieczeństwo żywnościProduktySkładniki odżywcze
-
Jak pić zieloną herbatę? Prawdopodobnie robisz to źle
Zielona herbata to jeden z najzdrowszych napojów. Chętnie po nią sięgamy, aby wspomóc odporność i poprawić trawienie. Ale czy wiesz, jak pić zieloną herbatę?
ProduktySkładniki odżywczeOdchudzanie
-
Zimą postaw na pieczone warzywa. Są zdrowe i łatwe do przyrządzenia
Pieczone warzywa możesz podać jako dodatek do obiadu, możesz je zjeść z lekkim sosem na kolację. Jak zrobić je dobrze?
PrzepisyProduktySkładniki odżywcze
-
Jakie garnki wybrać do nowoczesnej kuchni? Garść porad
Każdy ma gdzieś w kuchennej szafce starą patelnię lub garnek, które już nigdy nie będą ponownie używane. Wiele osób zauważa, że ma swoje ulubione elementy wyposażenia kuchennego, na których rzecz zapominają o swoich poprzednich...
Artykuł sponsorowany
-
GIS znów wycofuje suplementy diety. Nie wolno ich spożywać!
Decyzją Głównego Inspektoratu Sanitarnego (GIS) określone partie popularnych suplementów diety zostały wycofane z obrotu.
Bezpieczeństwo żywnościProdukty
-
Te pierogi z tofu zachwycą bliskich na świątecznym stole. Przepis jest prosty
Wegańskie pierogi to danie, które może stanowić alternatywę dla pierogów z kapustą i grzybami. Jak je zrobić?
ProduktySkładniki odżywcze
-
Pomysł na kolacje z kurczakiem - zdrowa zapiekanka z warzywami i kurczakiem
Pożegnaj się z nudnymi kolacjami i wypróbuj przepis na zapiekankę z kurczakiem i warzywami. Jest pyszna!
ProduktySkładniki odżywcze
-
Toksyczne i rakotwórcze substancje w żywności. Ekspert wyjaśnia, skąd się biorą i jak ich unikać
Rakotwórczy tlenek etylenu albo groźne dla człowieka mikotoksyny. Nie powinno ich być w pożywieniu, a jednak zdarza się, że trafiają do przypraw, mąki czy innych produktów.
Bezpieczeństwo żywnościProdukty
Katarzyna Świerczyńska
-
Co można jeść w święta w ciąży? Potrawy zalecane i odradzane
Co można jeść w Boże Narodzenie w ciąży, a czego lepiej unikać? Sprawdźcie listę zalecanych i odradzanych potraw.
Produkty
-
Jak kupić dobre ziemniaki? Zwracaj uwagę na oznaczenia
Znasz typy kulinarne ziemniaków? To zaledwie kilka oznaczeń, których znajomość pomoże ci wybrać idealne ziemniaki do konkretnej potrawy.
ŻywienieProduktySkładniki odżywcze
-
Dlaczego nasz mózg tak lubi keczup? Jest naukowe wyjaśnienie
Oczywiście są osoby, które keczupu nie lubią, ale ci, którzy kochają, potrafią dodawać ulubiony sos do wszystkiego. Co sprawia, że keczup tak dobrze smakuje?
ProduktySkładniki odżywcze
-
Sernik bez pieczenia z musem brzoskwiniowym. Idealny na święta
Sernik bez pieczenia to pomysł na przepyszny deser. Jak zrobić danie, którym oczarujesz bliskich w święta?
ProduktySkładniki odżywcze
-
Jak łatwo i szybko obrać jajka? Ten prosty trik ułatwi ci życie!
Jajka są podstawowym elementem diety wielu osób. Jak w prosty i szybki sposób obrać jajka, aby na ich powierzchni nie pojawiły się dziury?
ProduktyŻywienieSkładniki odżywcze
-
Chcesz zajść w (zdrową) ciążę? Jedz... owoce jagodowe!
Jak owoce jagodowe mogą wspierać płodność oraz zmniejszać ryzyko patologii ciąży? Sprawdź opracowania naukowe.
Składniki odżywczeProdukty
-
Cytrynówka na miodzie. Najprostszy przepis na nalewkę, która wzmocni odporność
Cytrynówka na miodzie to lecznicza nalewka, która pomoże zwalczyć infekcje i wzmocni odporność. Nie wymaga długiego czasu, jak większość nalewek. Poznaj najprostszy przepis.
PrzepisyProduktySkładniki odżywcze