-
Nietypowe placki ziemniaczane. Dodałam do nich ten składnik i są sto razy lepsze
Jeśli często jecie placki ziemniaczane – szybko mogą wam się znudzić. Nie musicie jednak rezygnować z tego dania na długi czas. Wystarczy, że dodacie do niego jeden, dość niestandardowy dodatek. Gwarantujemy, że będą pyszne.
PrzepisyProdukty -
Nietypowy patent na podsmażanie pierogów. Dodaję ten składnik i są o niebo lepsze
Podsmażone pierogi są pyszne same w sobie, ale w prosty sposób możecie sprawić, że będą jeszcze smaczniejsze. Wystarczy, że dodacie przyprawę, którą większość z was ma w swojej kuchennej szafce.
PrzepisyProdukty -
Pomaga m.in. na uporczywy kaszel. Zobacz, kiedy jeszcze stosować miodunkę i jak działa ta roślina
Miodunka lekarska (Pulmonaria officinalis L., ziele płucne) to wyjątkowa roślina o wielu prozdrowotnych właściwościach. W Polsce można spotkać 4 gatunki miodunki. Sprawdź, jakie właściwości lecznicze ma miodunka i przy jakich...
ProduktyAlicja Kowalczyk
-
Jogurtowe minipączki to hit karnawału w moim domu. Przepis jest banalnie prosty
Jogurtowe minipączki to mój numer jeden, jeśli chodzi o karnawałowe przekąski. Są przepyszne. Poza tym ich przygotowanie zajmuje naprawdę mało czasu. Robię je zawsze, gdy spodziewam się gości. Znikają z talerza szybciej niż świeże bułeczki.
PrzepisyProduktyPaulina Cywka
-
Znalazłam sposób na obłędnie miękkie mięso w gulaszu. Wystarczą 2 łyżki popularnego produktu
Sekretem idealnego gulaszu jest pyszne mięso. Co zrobić, by zmiękło znacznie szybciej? Jest na to prosty i bardzo tani sposób. Niektórzy nawet nie będą musieli wychodzić do sklepu.
PrzepisyProdukty -
Dlaczego tłuszcz pieni się podczas smażenia pączków i faworków? Wszystko przez ten śmieszny błąd
Smażenie pączków, oponek czy faworków może być problematyczne, zwłaszcza gdy pojawia się na nich piana. Tłumaczymy, dlaczego tłuszcz zaczyna się pienić na patelni i jak w łatwy sposób można tego uniknąć.
PrzepisyProdukty -
Dodaję do surówki z marchewki nietypowy składnik. Wszyscy łapią się za głowę, ale efekt ich zachwyca
Surówka z marchewki nigdy nie należała do moich ulubionych. Nie byłabym jednak sobą, gdybym nie próbowała tego zmienić. Długo szukałam składnika, który mógłby mi w tym pomóc. I wreszcie znalazłam. Poznajcie mój sposób na „podkręcenie”...
ŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
Co zrobić, żeby banany tak szybko nie ściemniały? Banalnie prosty patent, który stosuję od lat
Niektóre osoby z dużą niechęcią sięgają po mocno dojrzałe banany z ciemniejszą skórą. Co zrobić, by dłużej zachowały swój żółty kolor? Wystarczy, że wykorzystacie prosty trik, a będziecie mogli cieszyć się apetycznym wyglądem tych owoców.
ProduktyŻywienie -
Mój domowy chleb owsiany ma chrupiącą skórkę. Poznaj najprostszy przepis na smaczne i zdrowe pieczywo
Nigdy nie piekłeś chleba? Nie czujesz się mistrzem wypieków? Ten przepis na chleb owsiany jest dla ciebie. Poradzą sobie z nim nawet dzieci.
PrzepisyProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Przepis na błyskawiczne faworki. Zrobiłam je w 15 minut bez bałaganu w kuchni
Robienie faworków wcale nie musi oznaczać konieczności spędzenia długich godzin w kuchni. Sprawdźcie, jak przygotować je w ekspresowym tempie. Zaoszczędzicie czas, a smakołyki będą tak samo pyszne, jak te w klasycznej wersji.
PrzepisyProdukty -
Sos karmelowy w wersji fit sprawdzi się nawet na diecie odchudzającej. Poznajcie przepis
Sos karmelowy to popularny składnik wielu deserów. Jest pyszny, ale niestety dość tuczący. Istnieje jednak prosty sposób, by go „odchudzić”. Efekt przejdzie wasze najśmielsze oczekiwania. Przekonacie się, że dietetyczne słodkości też...
PrzepisyProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Jak ekspresowo obrać czosnek? Byłam zszokowana tą metodą, ale teraz robię to w kilka sekund
Czosnek nie tylko wzbogaca smak potraw, ale stanowi też zdrowy dodatek do codziennej diety. Problematyczne może być jednak jego obieranie. Sprawdźcie, co zrobić, by czynność ta przebiegła w naprawdę ekspresowym tempie.
ProduktyŻywienie -
Jak zrobić tosty bez tostera? Odkryłam inny sposób i są jeszcze smaczniejsze
Jesteście miłośnikami tostów, jednak nie posiadacie w domu tostera? Okazuje się, że bez trudu zrobicie je również bez niego. Tłumaczymy, w jaki sposób można je przygotować.
PrzepisyProdukty -
Patent na obłędnie delikatne naleśniki. Ten trik znalazłam w przepiśniku mojej babci
Najlepsze naleśniki zawsze robią babcie – w końcu to one mają w tym najwięcej wprawy i doświadczenia. Co zrobić, by spróbować dorównać ich naleśnikom? Prosty trik sprawi, że potrawa będzie rozpływać się w ustach.
PrzepisyProdukty -
Co zrobić, żeby fasolka po bretońsku miała idealną konsystencję? Mój tata stosuje tylko ten patent
Fasolka po bretońsku to smaczne i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na zimowe dni. Co zrobić, żeby jej konsystencja była idealnie gęsta? Wystarczy, że zastosujecie prosty patent, a każdy poprosi o dokładkę.
PrzepisyProdukty -
Piję ten napój wieczorem. Śpię jak dziecko, a kilogramy lecą w dół
Gdy opowiedziałam przyjaciółce o swoich problemach ze snem, poleciła mi banalnie proste rozwiązanie. Jej sposobem na dobry sen jest kefir z gałką muszkatołową. Początkowo myślałam, że żartuje, ale spróbowałam. I to działa. Szybciej...
OdchudzanieProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Śląski ser został uznany za jeden z najlepszych na świecie. Oscypek został z tyłu
W najnowszym rankingu najlepszych serów świata prestiżowego portalu kulinarnego Taste Atlas pojawiło się wiele polskich akcentów. Jeden ze śląskich przysmaków uplasował się w ścisłej czołówce. Zajął drugie miejsce w kategorii serów...
ProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Jak łatwo i szybko obrać jajko? Ten trik działa cuda, a ja niepotrzebnie męczyłam się przez lata
Jajka na twardo są podstawą wielu pysznych dań. Uciążliwe jednak może być ich obieranie ze skorupki. Wcale nie musicie się jednak męczyć przy tej czynności. Podpowiadamy, co zrobić, żeby obrać jajko bez trudu.
ProduktyŻywienie -
Z płatków owsianych zrobiłam genialny spód do ciasta. Wystarczy zmieszać je z innym składnikiem
Spód do ciasta z płatków owsianych sprawdzi się idealne w sytuacjach, gdy na przykład zjawią się niespodziewani goście. Nie będziecie musieli nawet włączać piekarnika. Tłumaczymy, jak go zrobić.
PrzepisyProdukty -
Sięgnij po mój przepis na risotto. Pozwala schudnąć i świetnie smakuje. Nigdy nie wrócisz do klasyki
Risotto to jedno z najbardziej znanych, tradycyjnych włoskich dań. Ja polecam jego kreatywną wersję – płatki owsiane à la risotto. Mój przepis łączy tradycyjne techniki przygotowania risotto z prostotą i zdrowymi właściwościami płatków...
PrzepisyProduktyAlicja Kowalczyk
-
Zamieniłam ryż na zdrowszy produkt. Jem go z pieczarkami, brukselką i jajkiem sadzonym. Jest pysznie i dietetycznie
To najlepsza wytrawna owsianka, jaką jadłam. Smakuje o niebo lepiej niż oklepany u mnie w domu ryż z warzywami. Sprawdź mój przepis, a gwarantuję, że na stałe zagości w twoim menu.
PrzepisyProduktyAlicja Kowalczyk