-
Czerwony koktajl na zdrowe serce. Możesz go pić codziennie
Ten czerwony koktajl nie tylko dobrze smakuje i ładnie wygląda. Możesz go wypić na śniadanie, albo potraktować jako zdrową przekąskę w ciągu dnia, a twoje serce ci za to podziękuje.
PrzepisyProdukty -
Najlepsze pieczone ziemniaki z gzikiem. Byliśmy zaskoczeni tym, co kucharz zrobił podczas pieczenia
Pieczone ziemniaki z gzikiem (albo jak by powiedziano w Wielkopolsce – pyry z gzikiem) to proste i bardzo sycące danie, które możecie zjeść na obiad. Nas zaskoczył sposób pieczenia ziemniaków przez kucharza Leszka Wodnickiego, który...
PrzepisyProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Groźny pestycyd w kaszy jaglanej. GIS wycofuje produkt ze sklepów
Główny Inspektor Sanitarny poinformował o wykryciu zbyt wysokiego poziomu toksycznego pestycydu w partii kaszy jaglanej. Produkt jest wycofywany ze sprzedaży.
Bezpieczeństwo żywnościProdukty -
Nie odgrzewajcie pieczonej gęsiny. Wiele osób popełnia ten błąd
Została ci pieczona gęś? Nie odgrzewaj mięsa, bo zrobi się suche i twarde. Sprawdź, co można zrobić z pieczonej gęsiny.
ProduktyPrzepisy -
Najlepsze przepisy na ciasto z jabłkami. Na liście szarlotka z budyniem i szarlotka z bezą
Ciasto z jabłkami to jeden z klasyków polskiej kuchni. Szarlotkę można zrobić na wiele sposobów. Wypróbuj jeden z naszych przepisów na szarlotkę.
PrzepisyProdukty -
Piłam wodę z tym dodatkiem. Bazylia zafundowała mi detoks przez wielkie „D”
Do tej pory piłam wodę z cytryną i miętą, ale postanowiłam zastąpić je… bazylią. Wiedziałam, że ta roślina oczyszcza, odświeża i nawilża organizm, jednak intensywność detoksu mnie zaskoczyła.
OdchudzanieProduktySkładniki odżywczeAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Wiele osób popełnia ten błąd podczas parzenia kawy. Pewnie też to robisz
Parzenie kawy wydaje się prostą czynnością. Jednak wiele osób popełnia przy tym jeden podstawowy błąd, przez co przysłowiowa mała czarna traci walory smakowe. Sprawdź, czego należy się wystrzegać.
ProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Owsianka budyniowa to obłędnie kremowe śniadanie. Tak smacznej jeszcze nie jadłam, robię ją codziennie
Owsianka budyniowa to połączenie tego, co najlepsze, czyli świetnego smaku z licznymi właściwościami odżywczymi. Nie musicie ograniczać się jedynie do przygotowywania jej według klasycznej metody. Wypróbujcie nasz przepis, a przekonacie...
ProduktyPrzepisy -
Chałwa to źródło witamin i minerałów, ale czy jest zdrowa?
Chałwa to słodka przekąska, która cieszy się popularnością w wielu krajach na całym świecie. Chałwa jest wytwarzana z nasion roślin oleistych, w tym np. z sezamu, słonecznika lub migdałów, a za jej słodki smak odpowiada dodatek m.in....
ProduktyPrzepisyMaja Błaszczyk
-
Pomelo kryje w sobie miąższ, który wysysa tłuszcz. Jak jeść ten owoc?
Większość osób omija pomelo w sklepie szerokim łukiem, nie wiedząc o jego właściwościach odchudzających. Owoc ten wzmacnia też układ odpornościowy, a przy tym jest smaczny!
OdchudzanieProduktySkładniki odżywczeAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Czy jarmuż można mrozić na zimę? Wyjaśniamy
Jarmuż to smaczne warzywo o cennych właściwościach. Niestety często ląduje w koszu. Wiele osób pozbywa się niewykorzystanych liści. To duży błąd. Można je bowiem zamrozić i przechować na zimę. Podpowiadamy, jak to zrobić.
ProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Jak zrobić grzybki marynowane bez śluzu? Sposób mojej babci zawsze działa
Nie każdy lubi specyficzną, dość śliską strukturę grzybków marynowanych. Dla niektórych jest to wręcz powód, by unikać jedzenia tego przysmaku. Zdradzamy więc prosty patent na to, jak zrobić grzybki marynowane bez śluzu.
ProduktyŻywienie -
Jak przyrządzić gęś? Proste wskazówki, aby gęsina wyszła idealna
Od kilku lat gęsina w Polsce wraca do łask i w listopadzie można ją bez problemu dostać w większości marketów. Jak przyrządzić gęś, aby nie była sucha?
ProduktyPrzepisy -
Majeranek i sezam z salmonellą. GIS wydał ostrzeżenie, produkty będą zutylizowane
Bakterie salmonelli zostały wykryte w partii majeranku i partii sezamu łuskanego. Główny Inspektor Sanitarny (GIS) wydał ostrzeżenie i apeluje, aby nie jeść produktów objętych komunikatem.
Bezpieczeństwo żywnościProdukty -
Co zamiast ziemniaków na obiad? Smaczne zamienniki, od których się chudnie
Mimo że kulinarne fantazje Polaków przełamują coraz więcej granic, wielu z nas nie wyobraża sobie obiadu bez ziemniaków. Tymczasem do wyboru jest wiele zdrowszych i mniej kalorycznych opcji.
OdchudzanieProduktySkładniki odżywczeAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Jak odgrzać kotlety, żeby nie były suche i twarde? Dzięki tej metodzie będą idealnie soczyste
Jeśli chcecie cieszyć się wspaniałym smakiem kotletów również na drugi dzień, po odgrzaniu – zastosujcie bardzo prosty trik. W ten sposób nie stracą one swojej soczystości i nadal pozostaną idealnie chrupiące.
ProduktyŻywienie -
Chrupiące chipsy bez grama tłuszczu. Jadłam je na diecie bez wyrzutów sumienia
Chipsy, które nie tuczą, brzmią jak abstrakcja? Okazuje się jednak, że to możliwe. Koniecznie spróbujcie tej pysznej przekąski, którą bez wyrzutów sumienia można jeść nawet w trakcie odchudzania.
OdchudzanieProdukty -
Makaron świderki wycofywany ze sklepów. Ważny komunikat GIS
Główny Inspektor Sanitarny poinformował o wycofaniu z obrotu całej partii makaronu świderki. To informacja ważna przede wszystkim dla alergików.
Bezpieczeństwo żywnościProdukty -
Pijcie ten popularny sok, a kilogramy zaczną lecieć w dół. Zdążycie jeszcze przed sylwestrem
Sok pomidorowy jest świetnym wyborem dla osób, które walczą z nadprogramowymi kilogramami. Jeśli wybieracie ten ze sklepu – musicie uważać jednak na kilka szczegółów, ponieważ efekt może być odwrotny od zamierzonego.
OdchudzanieProdukty -
Zamiast śmietany dodaję do sosów te orzechy. Uwielbiam ten kremowy smak
Uwielbiam kremowe i sycące sosy do makaronu, ale niekoniecznie lubię do nich dodawać śmietanę. Znalazłam idealny zastępnik.
ProduktyPrzepisy -
Jeśli chcesz schudnąć, nie pij kawy z tymi dodatkami. Gdy to robisz, niszczysz też trzustkę
Tak jak tradycyjny Polak nie wyobraża sobie obiadu bez deseru, tak większości z nas kawa smakuje najlepiej ze słodkim dodatkiem. Pijemy ją w połączeniu z mlekiem, śmietanką, a do tego z ciastkiem. Ten nawyk może mieć poważne konsekwencje...
OdchudzanieProduktyŻywienieAleksandra Zalewska-Stankiewicz