-
Smoothie „szarlotkowe” idealne na odchudzanie. Przepis na koktajl owsiano-jabłkowy
Smoothie szarlotka to koktajl idealny na śniadanie. Jest zdrowe i pyszne – smakiem przypomina jabłecznik. Dzięki zawartości błonnika smoothie „szarlotkowe” jest dobrym wyborem podczas odchudzania.
ŻywieniePaulina Cywka
-
Napar z rozmarynu na przeziębienie. Dodaj jeszcze dwa składniki, a infekcja będzie bez szans
Rozmaryn to nie tylko aromatyczna przyprawa, ale też jedno z ziół, które świetnie sprawdzają się przy infekcjach. Jak zrobić napar z rozmarynu?
Produkty -
Najlepsze drożdżówki ze śliwkami. Sekret? Cynamonowa kruszonka i lukier pomarańczowy
To prawdopodobnie najlepsze drożdżówki ze śliwkami, jakie jedliście. Obłędnie pachną owocami, cynamonem i pomarańczami. Są idealne na jesienne dni.
Produkty -
Ta zupa z dyni to pogromczyni infekcji. Dużo imbiru, czosnku i kurkumy
Zupę z dyni można zrobić na wiele sposobów. My dziś proponujemy pożywny krem, który dzięki dodatkom jest także znakomitym remedium na jesienne infekcje.
Produkty -
Mięsne klopsiki z domowym majonezem. Przepis Leszka Wodnickiego dla „Wprost”
Pyszne klopsiki zrobicie z białej kiełbasy, a ja dodałem do dania włoski akcent – mówi Leszek Wodnicki, półfinalista drugiej edycji polskiego programu MasterChef, który przygotował przepis specjalnie dla „Wprost”.
ProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Zupa długowieczności – przepis. Co kryje w sobie włoska minestrone?
Zupą długowieczności nazywana jest warzywna włoska zupa. Stanowi ona podstawę wyżywienia mieszkańców Sardynii. Jedna z rodzin zdradziła przepis na minestrone. Zobacz, jak zrobić zupę długiego życia.
ŻywienieProduktyMonika Witkowska
-
Pikle z buraków ożywią każde danie. Przepis na zdrową marynatę
Pikle z buraków to dobry sposób na to, żeby smaki jesieni zachować na dłużej. Warto przyrządzić je w sezonie, kiedy buraki są najlepsze. Zrób pikle według naszego przepisu.
ProduktyMonika Witkowska
-
Gremolata – włoska przyprawa, która nadaje niezwykłego smaku. Przepis
Włoską gremolatę zrobisz z 3 prostych składników. Przyprawa nie tylko znacząco podnosi smak dań mięsnych, ale jedzona regularnie wzmacnia też odporność organizmu.
ProduktyMonika Witkowska
-
Herbata cebulowa na przeziębienie. Przepis na babciny specyfik
Herbata z cebuli to jeden z babcinych sposobów na jesienne infekcje. Robi się ją bardzo łatwo, ale cebula nie jest jedynym składnikiem.
Produkty -
Chai Masala – jak zaparzyć tę indyjską herbatę z mlekiem i przyprawami
Chai Masala jest połączeniem herbaty, aromatycznych przypraw i mleka. Ta pyszna i zdrowa herbata jest idealna na chłodne dni. Dowiedz się, jak ją zaparzyć.
ŻywienieProduktyMonika Witkowska
-
Szukasz nowego pomysłu na owsiankę? Dodaj świeże figi i pistacje
Owsianka ze świeżymi figami i pistacjami to pomysł na odmienioną wersję tego popularnego śniadania. Figi i pistacje poprawiają nie tylko odporność, ale też humor. Zobacz, jak zrobić owsiankę z figami.
ProduktyMonika Witkowska
-
Domowa nalewka z winogron. Przepis na pyszny trunek
Polskie winogrona są idealne na domową nalewkę. Kieliszeczek tego trunku nie tylko przywoła zimą ciepłe dni, ale ma też właściwości lecznicze. Dowiedz się, jak zrobić domową nalewkę z winogron ciemnych lub jasnych. Wykorzystasz owoce z...
ProduktyMonika Witkowska
-
Shot z kurkumy chroni przed rakiem i odchudza. Przepis
Wystarczą trzy składniki, aby zrobić odchudzający shot z kurkumy. Ten napój to witaminowa bomba, która również chroni przed rakiem i wzmacnia odporność. Zobacz, jak go zrobić.
OdchudzanieProduktyAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Dżem z winogron bez cukru. Pomysł na wykorzystanie działkowych winogron
Winogrona same w sobie mają tyle słodyczy, że przetwory na ich bazie można robić bez dodatku cukru. Dżem z winogron bez cukru? Robi się go bardzo łatwo.
Produkty -
Cykoria na ciepło. Poznaj przepis na karmelizowaną cykorię
Nie każdy wie, że cykorię można jeść na ciepło. To powszechnie dostępne warzywo jest bardzo zdrowe i smaczne, jeśli poddusisz je i skarmelizujesz.
ProduktyMonika Witkowska
-
Siemianka jako śniadaniowy zamiennik owsianki. Przepis idealny dla osób na diecie
Siemianka do idealny pomysł na szybkie i pożywne śniadanie. Pomoże też pozbyć się nadprogramowych i niechcianych kilogramów.
OdchudzanieJoanna Biegaj
-
Domowe wino z winogron. Prosty przepis na smaczny trunek
Trwa sezon na polskie winogrona. Jednym z pomysłów, jak je wykorzystać jest przygotowanie domowego wina z winogron. Smakuje znakomicie, a przepis jest prosty.
ProduktyMonika Witkowska
-
Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą w wersji fit. Przepis na danie, które nie tuczy
Poszukujesz przepisu na placki ziemniaczane z kiszoną kapustą. Polecamy wersję fit. Docenią ją szczególnie osoby, które chcą zrzucić zbędne kilogramy.
OdchudzanieAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Jak najlepiej smakują rydze? Można przechować je też na zimę
Rydze to grzyby uznawane za prawdziwy rarytas, a do tego łatwo jest je przyrządzić. Dowiedz się, jak najlepiej smakują rydze i jak przechować je na zimę.
ProduktyMonika Witkowska
-
Smażenie grzybów – porady i wskazówki. Jak długo smażyć grzyby?
Wydawałoby się, że smażenie grzybów to bardzo prosta czynność. I tak jest – ale trzeba pamiętać o jednej prostej zasadzie. Jak prawidłowo smażyć grzyby? Radzimy, jakiego błędu nie popełniać.
Produkty -
Co zrobić ze śliwek? 6 sprawdzonych przepisów ze śliwkami w roli głównej
Na bazarkach i lokalnych ryneczkach w sezonie można upolować śliwki za mniej niż 5 zł za kilogram. A jeśli już masz owoce – wypróbuj nasze przepisy na śliwki.
Produkty