-
Switchel podkręca metabolizm i dodaje energii. Przepis na naturalny energetyk
Receptura na oryginalny switchel pochodzi z Karaibów, ale z powodzeniem można ją nieco zmodyfikować i dostosować do polskich warunków. Warto to zrobić, bo napój ma wiele cennych właściwości. Poza tym jest bardzo prosty w przygotowaniu....
OdchudzaniePaulina Cywka
-
Kultowa sałatka rybna w Biedronce. Co to jest słowacka treska i z czym ją jeść?
W sieci Biedronka trwa promocja na słowackie specjały. Wśród nich do kupienia jest słynna słowacka treska, czyli sałatka rybna z dorsza i majonezu. Jak ją wykorzystać? Podpowiadamy.
Produkty -
Zupa z soczewicy to pyszny element diety odchudzającej. Przepis idealny na chłodniejsze dni
Zupa z soczewicy będzie świetnym uzupełnieniem diety odchudzającej. Sprawdzi się zwłaszcza w okresie jesiennym i zimowym, gdy nasz organizm bardzo potrzebuje ciepłych potraw. Poznajcie prosty przepis na tę potrawę.
OdchudzanieJoanna Biegaj
-
Serowe miotełki na Halloween. Prosta przekąska dla dzieci i dorosłych
Żeby zrobić serowe miotełki, nie potrzebujesz nic piec ani gotować. Wystarczą proste składniki i odrobina cierpliwości.
Produkty -
Nocną owsiankę robię na dwa sposoby. Wystarczą tylko dwa składniki
Uwielbiam nocne owsianki. Nie chodzi tylko o smak, ale też o to, że wstaję i mam już gotowe śniadanie, które na mnie czeka. Nocną owsiankę robię na dwa sposoby.
Produkty -
Smalec z fasoli z suszoną śliwką pokochali także mięsożercy. Niebo w gębie!
Smalec niekoniecznie musi być tłusty i niezdrowy. Jego wersja z fasoli z suszoną śliwką podbiła żołądki nie tylko wegetarian, ale także mięsożerców. Poznaj przepis na pastę, która zmienia zwykłe kanapki w bajeczne przekąski.
ProduktyŻywienieSkładniki odżywczeAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Mumie z parówek i dyniowe ciasteczka to kultowe przekąski na halloween. Zobacz, jak je zrobić
Idealne przekąski na halloween muszą być pyszne i szybkie w przygotowaniu. Oczywiście liczy się również fantazyjny wygląd. Przedstawiamy kilka przepisów, które spełniają te kryteria i będą ciekawym uzupełnieniem imprezowego menu....
ProduktyPaulina Cywka
-
Mąż zaskoczył mnie tym daniem. To najlepsze warzywa z piekarnika, jakie jadłam
Warzywa są zdrowe, to wie każdy, ale ważne, by umieć je dobrze przygotować. Po wersję warzyw z piekarnika, które robi mój mąż, chętnie sięgają nawet dzieci. Polecam sprawdzony przepis, który łatwo modyfikować do własnych potrzeb i upodobań.
ProduktyAlicja Kowalczyk
-
Jak zamrozić brokuły? Nie zapomnij o prostym zabiegu, a będą idealne
Zostały ci brokuły? Możesz je przechować na dłużej w zamrażarce. Podpowiadamy, jak zamrozić brokuły. Mrożenie brokułów to prosta czynność, ale warto pamiętać o prostej sztuczce, która sprawi, że zachowają kolor i jędrność.
Produkty -
Marynowany imbir spala tłuszcz i oczyszcza kubki smakowe. Przepis na pyszną przekąskę
Marynowany imbir cieszy się dużą popularnością w krajach azjatyckich. W Polsce nie budzi dużego zainteresowania. A szkoda. Ta prosta przekąska ma bowiem wiele cennych właściwości. Wspomaga organizm w walce z infekcjami, rozgrzewa i...
OdchudzanieProduktyPaulina Cywka
-
Domowy sos pieczarkowy. Prosty przepis na tanie i szybkie danie
Sos pieczarkowy to pomysł na szybki i tani obiad. Możecie nim urozmaicić różnego rodzaju potrawy. Jest to świetna propozycja dla wszystkich miłośników smaku grzybów. Podpowiadamy, jak go zrobić.
ŻywienieJoanna Biegaj
-
Zrobiłam komosę ryżową z warzywami. Danie idealne na diecie odchudzającej
Komosa ryżowa (quinoa) z warzywami to pyszne dietetyczne danie. Ja zrobiłam je z kilku łatwo dostępnych składników. Polecam sprawdzony przepis na smażoną quinoę z warzywami.
OdchudzanieMaja Błaszczyk
-
Czosnek konfitowany zachwyca smakiem. Możesz smarować nim kanapki
Czosnek konfitowany to czosnek długo gotowany lub pieczony w tłuszczu. Końcowy efekt zachwyca: aromatyczne ząbki rozpływają się w ustach, można smarować nimi chleb, ale też dodawać do wielu potraw.
Produkty -
Najbardziej puszyste placki z dyni. Takich jeszcze nie jedliście
W większości przepisów na placki z dyni do ciasta dodaje się po prostu startą dynię. W tym przepisie główną rolę gra dynia pieczona. A placuszki wychodzą idealnie miękkie i puszyste.
Produkty -
Jak zrobić puder dyniowy? Proszek z suszonej dyni możesz dodać do wielu potraw
Puder dyniowy ma pomarańczowy kolor i lekko słodki smak. Możesz go zrobić nawet ze skórki dyni. Dodaje się go do ciast, zup, sosów czy makaronów.
Produkty -
Pomarszczone ziemniaczki wyglądają jak z ogniska. Jak zrobić papas arrugadas?
Wyglądają jak ziemniaki z ogniska, a w łatwy sposób możesz zrobić je w domu. – To papas arrugadas, czyli pomarszczone ziemniaczki z Wysp Kanaryjskich – mówi Leszek Wodnicki, półfinalista drugiej edycji polskiego programu MasterChef,...
ProduktyKatarzyna Świerczyńska
-
Kasza manna z kardamonem. Przepis na przyspieszony metabolizm
Połączenie kardamonu i kaszy manny sprawi, że danie będzie nie tylko lekkie, ale i zmobilizuje jelita do sprawniejszej pracy. Potrawę przygotujesz błyskawicznie! Poznaj przepis na mannę z kardamonem i przyspiesz swój metabolizm.
ProduktyOdchudzanieŻywienieAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Szarlotka z bezą. Przepis na ciasto z jabłkami „pod chmurką”
Szarlotka z bezą uchodzi za wypiek trudny do przygotowania. Nic bardziej mylnego. Wystarczy mieć w zanadrzu dobry przepis. Zobacz sprawdzoną recepturą na bajeczne ciasto z jabłkami „pod chmurką”, które podbije serce niejednego łasucha.
ŻywieniePaulina Cywka
-
Zakwas z buraków działa antyrakowo i wzmacniająco. Sprawdzony przepis
Składniki na zakwas z buraków są łatwo dostępne i tanie. Warto zrobić z nich ten wyjątkowo zdrowy napój. Domowy zakwas należy pić jako napój wzmacniający, a do tego można wykorzystać go do ugotowania domowego barszczu.
ProduktyŻywienieAlicja Kowalczyk
-
Szarlotka na cieście jogurtowym. Przepis na ciasto z jabłkami, które zawsze wychodzi
Szarlotkę w tej wersji zrobisz w niecałą godzinę. A samo ciasto jogurtowe, które jest jej bazą, to jedno z najprostszych ciast.
Produkty -
Jak zagęścić zupę krem? Tego sposobu prawdopodobnie nie znaliście
Lubisz zupy kremy? Ten przepis jest dla ciebie. Jeśli raz spróbujesz, jesteśmy pewni, że będziesz wracać do tego sposobu. Potrzebujesz ziemniaki, cebulę i białe wino.
Produkty