-
Składniki odżywczeProduktyJesienna bomba witaminowa. Przepis na dwukolorowy koktajl z dyni i burakaPołączenie dyni i buraka to pomysł na smoothie, które nie tylko przepięknie wygląda, ale świetnie smakuje i jest bardzo zdrowe.
-
Składniki odżywczeProduktyNajzdrowsza sałatka świata. Ma tylko cztery składnikiTa sałatka dostarczy czy ci niemal wszystkiego, czego potrzebuje twój organizm. Do tego jest bardzo prosta w przygotowaniu i niezwykle smaczna.
-
ProduktySkładniki odżywczeTradycyjna nalewka z pigwy. Idealna na wzmocnienie odpornościTo jedna z najbardziej popularnych w Polsce nalewek. Nic dziwnego, bo pigwówka jest ceniona nie tylko za smak, ale przede wszystkim za właściwości lecznicze.
-
ProduktySkładniki odżywczeDietyPomysł na proste danie z dyni. Upiecz ją z ziołami seremDynia to jedno z najtańszych i najbardziej dostępnych jesiennych warzyw. Kończą ci się pomysły na jej przyrządzenie? Podpowiadamy: upiecz dynię z ziołami i serem.
-
ProduktySkładniki odżywczeKiszone pomidory obniżają ciśnienie i wspierają jelita. Jak je zrobić?Kiszone pomidory są naturalnym probiotykiem, który wzmacnia odporność i wspomaga serce. Jak je zrobić?
-
DietyProduktySkładniki odżywczeKrem z białych warzyw – zdrowa i rozgrzewająca propozycja na jesieńKrem z białych warzyw to rozgrzewająca i pełna witamin zupa na jesień. Jak ją zrobić?
-
ProduktySkładniki odżywczeSzykujesz dynie na Halloween? Podpowiadamy, co zrobić z miąższu dyniDekorowanie domu lampionami z wydrążonych dyni to świetna zabawa. Ale zostaje dylemat: co zrobić z miąższem dyni. Zdradzamy najprostszy sposób.
-
ProduktySkładniki odżywczeMleko roślinne można zrobić w domu. Przepis na mleko migdałoweMleko roślinne to smaczny i zdrowy napój. Jednak skład tego ze sklepu, nie zawsze zachwyca. Podpowiadamy, jak zrobić domowe mleko roślinne.
-
Składniki odżywczeProduktyOdchudzanieIm bardziej czerwone, tym zdrowsze. Przepis na sok z buraka i czerwonych owocówSok z buraka, choć zdrowy, nie każdemu smakuje. W wersji z czerwonymi owocami jest nie tylko pyszny. Czerwone owoce i warzywa to źródło silnych antyoksydantów.
-
ProduktySkładniki odżywczePomidory i kapusta kiszona razem? Przepis na zaskakujący i zdrowy napójTen napój przygotujesz dosłownie w minutę! To połączenie dwóch soków jest nie tylko zdrowe, ale i zaskakująco smaczne.
-
ProduktyPolacy pokochali zdrowe burgery. Jak zrobić domowego wegeburgera?Domowy wegeburger to wspaniała propozycja zdrowego obiadu, który pokochają wszyscy domownicy. Poznaj przepis!
-
ProduktySkładniki odżywczeKremowa zupa z kalafiora. Takiej jeszcze nie jadłeś!Zupa kalafiorowa to jedna z popularniejszych zup na polskich stołach. Można ją przygotować w postaci pysznego kremu. Jeden zabieg sprawi, że będzie wyjątkowy.
-
ProduktySkładniki odżywczeNalewka dyniowa. Wzmocni odporność, poprawi urodęBrakuje ci już pomysłów, jak wykorzystać dynię? Spróbuj zrobić dyniówkę. Taka nalewka stosowana leczniczo pozytywnie wpłynie na układ odpornościowy.
-
ProduktyŁatwy przepis na krówki. Tradycyjne cukierki możesz zrobić w domuMleko, cukier i masło. Te trzy składniki i odrobina cierpliwości wystarczą, aby w domu samodzielnie przygotować pyszne krówki.
-
Składniki odżywczeProduktySzybka zapiekanka z kalafiora. Ten dodatek cię zaskoczyTę zapiekankę zrobisz w pół godziny. To pomysł na szybki i zdrowy obiad. Ma też jeden składnik, który będzie niespodzianką dla twoich gości.
-
ProduktySkładniki odżywczeFrancuski hit na stole. Najprostszy (i najlepszy?) sos świataZrobienie sosu winegret zajmie ci dosłownie kilka minut. A podstawowy przepis to wspaniała baza do własnych eksperymentów.
-
ProduktySkładniki odżywczeDietyJak zrobić bezmięsne flaczki? Wykorzystaj boczniaki lub opieńkiFlaczki z boczniaków posmakują nie tylko tym, którzy nie jedzą mięsa. To smaczna i pożywna alternatywa dla tradycyjnej zupy z flaków wołowych.
-
Składniki odżywczeProdukty3 proste pasty kanapkowe dla dzieci, które pokochają wszyscy domownicyPasty kanapkowe są sycące i mogą urozmaicić codzienne posiłki. Jak zrobić zdrowe i pyszne pasty?
-
Składniki odżywczeProduktyMasło podwójnie czosnkowe. Jak zrobić domowy specyfik na infekcje?Masło czosnkowe to smaczny dodatek do grzanek, kanapek, pieczonych warzyw, ryb czy mięs. Ale to też genialny produkt, który pomoże zwalczać infekcje.
-
ProduktySkładniki odżywczeSezon na jarzębinę. Zrób z niej nalewkę, która odtruje wątrobęTo jeden z symboli polskiej jesieni. To także bogaty w cenne składniki owoc. Warto wykorzystać jarzębinę do zrobienia wspomagającej zdrowie nalewki.
-
ProduktySkładniki odżywczeCzekoladowy krem z daktyli. Zdrowy i dziecinnie prostySklepowe kremy czekoladowe lub czekoladowo-orzechowe niektórzy potrafią zjadać słoikami. My proponujemy domową i zdrową wersję takiego kremu.