-
Shot z kurkumy chroni przed rakiem i odchudza. Przepis
Wystarczą trzy składniki, aby zrobić odchudzający shot z kurkumy. Ten napój to witaminowa bomba, która również chroni przed rakiem i wzmacnia odporność. Zobacz, jak go zrobić.
OdchudzanieProdukty
Aleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Dżem z winogron bez cukru. Pomysł na wykorzystanie działkowych winogron
Winogrona same w sobie mają tyle słodyczy, że przetwory na ich bazie można robić bez dodatku cukru. Dżem z winogron bez cukru? Robi się go bardzo łatwo.
Produkty
-
Cykoria na ciepło. Poznaj przepis na karmelizowaną cykorię
Nie każdy wie, że cykorię można jeść na ciepło. To powszechnie dostępne warzywo jest bardzo zdrowe i smaczne, jeśli poddusisz je i skarmelizujesz.
Produkty
Monika Witkowska
-
Siemianka jako śniadaniowy zamiennik owsianki. Przepis idealny dla osób na diecie
Siemianka do idealny pomysł na szybkie i pożywne śniadanie. Pomoże też pozbyć się nadprogramowych i niechcianych kilogramów.
Odchudzanie
Joanna Biegaj
-
Domowe wino z winogron. Prosty przepis na smaczny trunek
Trwa sezon na polskie winogrona. Jednym z pomysłów, jak je wykorzystać jest przygotowanie domowego wina z winogron. Smakuje znakomicie, a przepis jest prosty.
Produkty
Monika Witkowska
-
Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą w wersji fit. Przepis na danie, które nie tuczy
Poszukujesz przepisu na placki ziemniaczane z kiszoną kapustą. Polecamy wersję fit. Docenią ją szczególnie osoby, które chcą zrzucić zbędne kilogramy.
Odchudzanie
Aleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Jak najlepiej smakują rydze? Można przechować je też na zimę
Rydze to grzyby uznawane za prawdziwy rarytas, a do tego łatwo jest je przyrządzić. Dowiedz się, jak najlepiej smakują rydze i jak przechować je na zimę.
Produkty
Monika Witkowska
-
Smażenie grzybów – porady i wskazówki. Jak długo smażyć grzyby?
Wydawałoby się, że smażenie grzybów to bardzo prosta czynność. I tak jest – ale trzeba pamiętać o jednej prostej zasadzie. Jak prawidłowo smażyć grzyby? Radzimy, jakiego błędu nie popełniać.
Produkty
-
Co zrobić ze śliwek? 6 sprawdzonych przepisów ze śliwkami w roli głównej
Na bazarkach i lokalnych ryneczkach w sezonie można upolować śliwki za mniej niż 5 zł za kilogram. A jeśli już masz owoce – wypróbuj nasze przepisy na śliwki.
Produkty
-
Konfitura z derenia. Przepis na pyszną przekąskę
Konfitura z derenia ma ciekawy smak i wiele cennych właściwości. Sprawdź, jak ją przyrządzić i dowiedz się, dlaczego warto to zrobić.
ProduktyŻywienie
Paulina Cywka
-
Makaron z grzybami i sosem pomidorowym. Przepis Leszka Wodnickiego dla „Wprost”
To nie jest zwykły makaron z grzybami i sosem pomidorowym. – Dodajemy tu jeszcze włoską kapustę – mówi kucharz Leszek Wodnicki, który przygotował przepis specjalnie dla „Wprost”.
Produkty
Katarzyna Świerczyńska
-
Sok z winogron chroni przed infekcjami. Przepis na zdrowy napój
Sok z winogron warto przygotować na zimę, bo podnosi odporność i chroni przed infekcjami. Łatwo go przygotować, a do tego jest smaczny i aromatyczny. Poznaj przepis.
Produkty
Monika Witkowska
-
Zupa z włoskiej kapusty – przepis. Schudniesz nawet kilka kilogramów
Zupa z włoskiej kapust jest smaczna i tania. Wspomaga też odchudzanie, jedząc ją przez tydzień, możesz stracić kilka zbędnych kilogramów. Przygotuj ją według tego przepisu.
OdchudzanieProdukty
Monika Witkowska
-
Omlet szarlotka jest obłędny. Przepis na ekspresowe danie z jabłkami
Omlet typu szarlotka jest doskonałym pomysłem na pyszny i sycący posiłek. To smaczne danie z jabłek przygotujesz błyskawicznie. Poznaj sprawdzony przepis.
ProduktyŻywienieSkładniki odżywcze
Aleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Fasolka po bretońsku wege. Przepis na rewelacyjne danie bez mięsa
Fasolka po bretońsku to klasyka kuchni polskiej. Można zrobić już również w wersji wege. Nasz przepis zawiera sekretny składnik, który nada jej wędzonego smaku bez dodatku kiełbasy.
Produkty
Monika Witkowska
-
Przepis na budyniowe racuchy na maślance. Będą puszyste jak obłoczek
Budyniowe racuchy na maślance to doskonała alternatywa dla klasycznego przepisu na ten przysmak. Będą rozpływać się w ustach. Tłumaczymy, jak je zrobić.
Żywienie
Joanna Biegaj
-
Owsianka mocy. Wystarczy dodać tylko dwa składniki
Szukasz śniadania, które postawi cię na nogi i da energię na cały poranek? Owsianka mocy to najlepsze rozwiązanie. Do tradycyjnej owsianki dodaj dwa pyszne składniki.
Produkty
-
Jak suszyć śliwki? Sekretem jest jeden prosty zabieg
Suszone śliwki można zrobić w domu, wykorzystując piekarnik lub suszarkę do grzybów. Aby śliwki po wysuszeniu miały miękką skórkę i pozostały mięsiste, warto zastosować jeden trik.
Produkty
-
Puszyste ciasto z dyni – przepis. Zobacz, jaką dynię wybrać
Ciasto z dyni jest smaczne i pożywne. Dowiedz się, jaką dynię wybrać, żeby je przygotować. To propozycja zdrowego deseru, który zrobisz bez dodatku cukru. Przepis na ciasto dyniowe.
Produkty
Monika Witkowska
-
Jak zamrozić natkę pietruszki? To najlepszy sposób zachowania jej na dłużej
Zamrożenie natki pietruszki to prosty sposób, aby zawsze mieć pod ręką świeżą zieleninę. Jak prawidłowo mrozić natkę pietruszki?
Produkty
-
Prosty sposób na leczo do słoików. Nie potrzebujesz dokładnego przepisu
Leczo do słoików to prosty sposób na szybki obiad, kiedy tylko masz ochotę. I sposób na to, aby zachować smak sezonowych warzyw na dłużej. Jak zrobić warzywne leczo?
Produkty