-
Jajko sadzone na wodzie. Zdrowsza wersja popularnego dania
Jajko sadzone na wodzie? To możliwe! Warto wykorzystać ten sposób, szczególnie jeśli szukasz sposobu na zmniejszenie kaloryczności dań.
Diety -
Najlepsze pieczone ziemniaki. Wypróbuj szwedzki przepis na to danie
Ziemniaki Hasselback wymyślił szwedzki kucharz. Chrupiące i widowiskowo podane szybko podbiły domowe kuchnie. Ich przygotowanie jest bardzo proste.
ProduktyŻywienie -
Dyniowe bułeczki drożdżowe z cynamonem. Poprawią humor w zimne dni
Jedni powiedzą o nich cynamonki, inni skupią się na tym, że są to po prostu drożdżowe bułeczki z dynią. Miękkie, pachnące korzennymi przyprawami i łatwe do zrobienia
Produkty -
Nie przechowuj w ten sposób miodu! Może stracić swoje cenne właściwości
O tym, że miód jest zdrowy, nie trzeba przekonywać. Cenimy go nie tylko za naturalną słodycz i wyjątkowy aromat, ale przede wszystkim za prozdrowotne właściwości. Zawiera w swoim składzie cenne składniki mineralne m.in.: wapń, magnez i...
Produkty -
Pomysły na siedem zdrowych zup na jesień i zimę. Są idealne dla osób, które dbają o prawidłową wagę
Zupa to danie idealne na zimę. Rozgrzeje, nasyci, ale też... pomoże utrzymać prawidłową wagę. Sprawdź nasze siedem propozycji na zdrowe, zimowe zupy.
OdchudzanieDietyProdukty -
Nalewka z żurawiny – sprawdzony przepis. Wzmocni serce i układ moczowy
Żurawina to owoc o nieocenionych właściwościach zdrowotnych. Cierpka i niepozorna, w przetworach sprawdza się idealnie. Nalewka z żurawiny to jedna z najlepszych leczniczych nalewek.
ProduktyOdchudzanie -
Wyrazista i rozgrzewająca. Przepis na jesienną zupę z marchewki
Jesienią i zimą organizm potrzebuje dań sycących i rozgrzewających. Taka jest stuprocentowo roślinna zupa z marchewki z dodatkiem curry i imbiru.
ProduktySkładniki odżywcze -
Jak zrobić dobry bulion warzywny? Jest jeden prosty sekret
Esencjonalny bulion warzywny można jeść jak rosół, będzie on doskonałą bazą do zup i sosów. Jak zrobić dobry wywar bez mięsa? To bardzo proste.
ProduktyDiety -
Zupa naleśnikowa. Szwabski przysmak na jesienne dni
Zupa naleśnikowa to prosty pomysł na sycący i efektowny obiad. Jednocześnie jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Potrzebne są naleśniki i dobry rosół.
ProduktySkładniki odżywcze -
Jak przechować jabłka przez całą zimę? Znamy sposób
Jeśli masz duży zapas jabłek i chcesz przechować je przez całą zimę, skorzystaj z naszych wskazówek! Możesz cieszyć się smakiem świeżych owoców przez długie miesiące. Sprawdź, jak przechowywać jabłka, aby maksymalnie wydłużyć ich świeżość.
Żywienie -
Nie odmawiaj sobie ziemniaków! Przepis na pieczone ziemniaczki z ulubionym sosem
Nie odmawiaj sobie potraw z ziemniaków! To mit, że są wyjątkowo tuczące i powodują przyrost tkanki tłuszczowej – twierdzą dietetycy. Wszystko zależy od tego, w jakiej formie je przygotujemy. Wypróbuj przepis na pieczone w piekarniku...
Produkty -
Dżem z dyni i pomarańczy. Wypróbuj najprostszy przepis
To jeden z najprostszych jesiennych dżemów. Ma wyjątkowy smak i piękny kolor. Jego przygotowanie jest bardzo proste.
Produkty -
Nie masz czasu na gotowanie? Wypróbuj przepis na pyszną sałatkę z tuńczykiem i makaronem
Sałatka z tuńczykiem i makaronem orzo to dobry pomysł na lunch czy kolację. Dzięki dużej ilości kolorowych warzyw i lekkiemu dressingowi z jogurtu naturalnego jest bardzo zdrowa i sycąca. Wystarczy tylko 20 minut i pyszny posiłek jest...
Produkty -
To hit jesieni! Przepis na dyniowe gnocchi z masłem tymiankowym
Gnocchi w Polsce nazywa się często włoskimi kopytkami. Nie bez powodu – ich bazą są gotowane ziemniaki. My proponujemy dyniowe gnocchi podane z aromatycznym masłem tymiankowym.
Produkty -
Domowy makaron do rosołu. Najprostszy przepis
Czy ktoś jeszcze pamięta czasy, kiedy gotowych makaronów nie można było kupić w sklepie? Dziś zdradzamy babciny przepis na domowy makaron.
Produkty -
Odgrzewane kotlety mielone mogą być smaczniejsze niż świeże. Zastosuj ten trik
Lubisz kotlety mielone? Podpowiadamy jak je odgrzać, żeby smakowały lepiej niż świeże. Sekret odgrzewania mięsa opiera się na tym triku. Poznaj go.
Składniki odżywcze -
Przysmak sprzed warszawskich cmentarzy. Zrób pańską skórkę w domu
W centralnej części Polski początek listopada ma smak pańskiej skórki. Ten przysmak sprzedawany przed cmentarzami możesz zrobić w domu.
Produkty -
Kuchnia zero waste. Nie wiesz, co zrobić z wytłoczyn po soku z marchwi? Ugotuj jesienną zupę!
Jeśli kochasz wyciskane z warzyw soki, z pewnością znasz ten problem. Co zrobić z pozostałych po tłoczeniu soku marchewkowych wiórków? My podpowiadamy: zupę!
Produkty -
Na weekend upiecz tartę ze śliwkami. Jest pyszna
Tarta ze śliwkami to zdrowy przepis na deser. Warto go przygotować gdy mamy pod dostatkiem tych niezwykle wartościowych i smacznych owoców. Przyrządzisz go z łatwością. Gwarantujemy, że ciasto się uda.
Produkty -
Jesienią warto jeść rozgrzewające potrawy. Wypróbuj ten przepis na zupę
Jesienią warto sięgnąć po dania, które pomogą uniknąć wyziębienia. Świetnie sprawdzają się zupy, które nie tylko są sycące, ale również pomagają się rozgrzać. Jedną z nich jest właśnie krem z dyni i cukinii z chipsami z salami...
Produkty -
Opieńki w sosie pomidorowym. Przepis na pyszne danie na zimę
Nie wiesz, co zrobić z opieńkami? Zapasteryzuj je w sosie pomidorowym! To wyjątkowy przepis na zachowanie tych grzybów na zimę.
Produkty