-
Wegańskie święta. Najlepsze przepisy na rybne dania... bez ryby
Tradycyjna Wigilia potrawami rybnymi stoi, ale osoby na diecie wegańskiej czy wegetariańskiej ryb nie jedzą. Nie oznacza to jednak, że na ich stołach nie mogą się pojawić tradycyjne dania, ale w bezrybnej wersji. Seleryba, seleryba po...
Diety -
Chcesz wyglądać o 10 lat młodziej? Jedz te produkty!
Jedne osoby wyglądają młodziej, niż wskazuje na to ich wiek, inne starzej. Okazuje się, że wpływ ma w dużej mierze na to nasza dieta. Dietetycy podpowiadają, jakie produkty włączyć do codziennego jadłospisu, żeby wyglądać promiennie i...
Produkty -
Szukasz przepisu na świąteczne ciasto? Spróbuj zrobić przekładaniec z jabłkami
Jeśli szukasz przepisu na świąteczne ciasto, koniecznie wypróbuj ten przepis. Przekładaniec z jabłkami i orzechami to prawdziwy rarytas. Nie trzeba dużych umiejętności kulinarnych, żeby przygotować to ciasto. Najlepiej smakuje na drugi...
Produkty -
Przepis na bulion grzybowy. Podpowiadamy, jak zrobić wigilijny barszcz grzybowy
Bulion grzybowy to jeden z podstawowych wywarów obok bulionu warzywnego i wywarów mięsnych. Jest tak dobry, że wiele osób uwielbia go jeść lub pić bez żadnych dodatków, ale taki bulion jest też doskonałą bazą do wigilijnego barszczu...
Produkty -
Sprawdzone sposoby na twarde pierniki. Jak je zmiękczyć?
Twoje pierniczki są twarde jak kamień? Podpowiadamy, jak skutecznie i szybko sprawić, że staną się przyjemnie miękkie i łatwe do zjedzenia.
Produkty -
Shot z kurkumy i imbiru na odporność. Ekspertka zdradza swój przepis
Doda energii i wzmocni odporność. Taki jest shot z kurkumy i imbiru. Jak go zrobić i dlaczego warto, pisze na swoim blogu dr Karolina Jakubczyk.
ŻywienieSkładniki odżywcze -
Pyszny keks pełen bakalii. Wypróbuj nasz przepis
Słodki i pełen pysznych bakalii. Taki jest idealny keks. To ciasto doskonałe do kawy. Wiele osób nie wyobraża sobie bez niego świąt Bożego Narodzenia.
Produkty -
Robisz uszka do barszczu? Skończ z niesmacznym grubym ciastem
Barszcz z uszkami to jedno z tradycyjnych dań na Wigilię. Zdradzamy jak zrobić idealne ciasto na uszka: mięciutkie, elastyczne, rozpływające się w ustach. Wystarczy dodać jeden składnik. Wypróbuj przepis!
Produkty -
Chcesz przyrządzić śledzie pod pierzynką? Ich smak zależy od rodzaju śmietany
Śledzie to jedne z najzdrowszych ryb. Można je przyrządzić na wiele sposobów. Za tymi „pod pierzynką” przepadają wszyscy. Podpowiadamy jak je przyrządzić, żeby nie pływały w nieapetycznej zawiesinie. Skorzystaj z tej rady.
Produkty -
Co zrobić, żeby sernik był lekki i puszysty? Znamy prosty trik, żeby nie rozpadał się przy krojeniu
Sernik to jedno z najpopularniejszych ciast w Polsce i na świecie. Jeśli zdecydujesz się przygotować go na święta, zadbaj o to, żeby był puszysty. Wypróbuj nasz przepis! Skorzystaj też z prostej rady, jak pokroić ciasto, żeby się nie...
Produkty -
Dodaj te 2 składniki do pierogów z kapustą i grzybami! Odmienią smak farszu
Pierogi z kapustą i grzybami to popularne danie obiadowe i tradycyjna potrawa wigilijna. Jeśli chcesz poeksperymentować z przepisem na farsz, mamy wypróbowany przepis. Sekret tkwi w dwóch dodatkach. Takie pierogi zachwycą nawet...
Produkty -
Pięć potraw, które możesz przygotować tydzień przed świętami. Na liście śledzie i bigos
Jeśli stawiasz na tradycyjne święta z rodziną przy stole i tradycyjnymi potrawami, warto część rzeczy przygotować wcześniej. Podpowiadamy, co można zrobić w ostatni weekend przed Bożym Narodzeniem.
Produkty -
Zrób makowiec jak marzenie! Dzięki temu trikowi będzie niezwykle puszysty
W święta Bożego Narodzenia nie może zabraknąć na stole tradycyjnego makowca. Powinien być idealnie wyrośnięty i wilgotny w środku. Jeśli skorzystasz z naszej rady i dodasz ten składnik, ciasto będzie puszyste i nie rozpadnie się.
Produkty -
Zrób sam świąteczną granolę! Z przepisu mogą skorzystać chorzy na zespół jelita drażliwego
Granola to chrupiąca mieszanka płatków owsianych, orzechów, różnorodnych nasion, suszonych owoców i cukru. W przepisie zaproponowanym przez MajAcademy MajDiet, cukier zastępujemy syropem klonowym. Dietetycy polecają taką granolę osobom...
Produkty -
Zachwycający przepis na rozgrzewający krem marchewkowy. Bez nabiału, sorbitolu, glutenu
Marchew to warzywo, które ze względu na swoje prozdrowotne właściwości powinno często pojawiać się w naszym jadłospisie. Rozgrzewający krem marchewkowy, który proponujemy, jest smaczny i pełny witamin. Doskonale rozgrzewa w chłodne dni....
Produkty -
Cierpisz na zespół jelita drażliwego? Ten chleb będzie dla ciebie odpowiedni
Nic nie smakuje tak dobrze, jak domowy chleb. Niestety tradycyjne wypieki nie są dobre dla osób cierpiących na rozmaite schorzenia układu pokarmowego. Jedną z najczęściej występujących chorób jest zespół jelita drażliwego (IBS).
Produkty -
Pierniczki świąteczne na ostatnią chwilę. Będą miękkie i pyszne!
Pierniczki to tradycyjne słodycze na świątecznym stole. Oto prosty przepis na pierniczki świąteczne, które wykonasz tuż przed Wigilią.
Produkty -
Świąteczne ciasteczka maślane – pyszny smakołyk na Boże Narodzenie
Świąteczne ciasteczka maślane mogą być pyszną i lekkostrawną przekąską do kawy czy herbaty. Jak je zrobić?
Produkty -
Rozgrzewający grzaniec z cydru. Zrób go także w wersji bez alkoholu
Lubisz rozgrzewające napoje pachnące korzennymi przyprawami? Koniecznie spróbuj grzańca na bazie cydru.
Produkty -
Idealnie kremowa jajecznica na śniadanie. Wykorzystaj sekretny trik
Jajecznica to jedno z najprostszych dań, ale jeśli chcesz porozmawiać o szczegółach – to już wyższa szkoła przyrządzania jajek. Podpowiadamy, jak zrobić idealnie kremową jajecznicę.
Produkty -
Pasztet z fasoli idealny dla wegetarian na święta. Jak go zrobić?
Pasztet z fasoli to pomysł na pyszny i sycący pasztet idealny dla wegetarian, ale nie tylko. Sprawdź, jak go przygotować.
ProduktySkładniki odżywcze