-
Ten ser zawiera witaminę B, ale ma mnóstwo kalorii. Amerykanie go uwielbiają
Ser cheddar to wyrazisty w smaku ser, który dodaje się do kanapek czy burgerów. Ile ma kalorii i czy jest zdrowy?
ProduktySkładniki odżywcze -
Zioła suszone czy świeże? Podpowiadamy, jak dobrze używać jednych i drugich
Zastanawiasz się, czy lepiej dodać do sosu bazylię świeżą, czy suszoną? Nie ma jednej odpowiedzi, ale warto znać podstawowe zasady dodawania ziół do potraw.
ProduktySkładniki odżywcze -
Kotlety z batatów i kaszy jaglanej. Sycące i zdrowe danie dla całej rodziny
Kotlety z batatów są słodkie w smaku i bardzo sycące. Świetnie smakują w połączeniu z sosem z limonki. Jak je zrobić?
ProduktySkładniki odżywcze -
Zimą postaw na pieczone warzywa. Są zdrowe i łatwe do przyrządzenia
Pieczone warzywa możesz podać jako dodatek do obiadu, możesz je zjeść z lekkim sosem na kolację. Jak zrobić je dobrze?
ProduktySkładniki odżywcze -
Cytrynówka na miodzie. Najprostszy przepis na nalewkę, która wzmocni odporność
Cytrynówka na miodzie to lecznicza nalewka, która pomoże zwalczyć infekcje i wzmocni odporność. Nie wymaga długiego czasu, jak większość nalewek. Poznaj najprostszy przepis.
ProduktySkładniki odżywcze -
Ten koktajl zrobisz w 3 minuty. To super zdrowe i szybkie śniadanie
Koktajl bananowy to pomysł na sycące i pyszne śniadanie, zwłaszcza gdy rano mocno się spieszymy. Jak go zrobić?
ProduktySkładniki odżywcze -
Słodkie placki na jesienną chandrę. Przepis na pancakes z gruszką i jabłkiem
Amerykanie nie wyobrażają sobie bez nich życia. Słodkie i puszyste placki można jeść na śniadanie albo na obiad. Wypróbuj wersję z jesiennymi owocami.
ProduktySkładniki odżywcze -
Trzy pomysły na niebanalne puree. Ziemniaki nie muszą być nudne
Ziemniaki puree to jeden ze sposobów podania tego warzywa do obiadu. Można podać puree w podstawowej wersji, ale można też eksperymentować. Wypróbuj trzy wersje tego dania.
Składniki odżywczeProdukty -
Zupa krem z gruszki i pietruszki. Jest efektowna, smaczna i bardzo zdrowa
Rymująca się nazwa tej zupy wywołuje zwykle uśmiech na twarzy. Nietypowe połączenie gruszki z pietruszką daje niezwykły efekt smakowy.
ProduktySkładniki odżywcze -
Julienne, vichy i batonnets. Jak najlepiej kroić warzywa?
To od Francuzów kucharze na świecie przejęli nazwy poszczególnych rodzajów krojenia. Podpowiadamy, co oznaczają. Zobacz, na ile sposobów można pokroić warzywa.
Produkty -
Trzy przepisy na jajecznicę. Sprawdź, czy znasz te pomysły na dodatki do jajek
Najczęściej smażona na maśle, boczku, szynce, z cebulką lub szczypiorkiem. My podpowiadamy zupełnie nowe pomysły na to, jak zrobić jajecznicę.
ProduktySkładniki odżywcze -
Jak sprawić, żeby pomidorowa nie była nudna? Te dodatki cię zaskoczą
Lubisz pomidorową, ale masz ochotę na coś nowego? Wystarczą proste dodatki, aby tradycyjna zupa nabrała zupełnie nowego charakteru.
Składniki odżywczeProdukty -
Najszybsza pasta kanapkowa. Wystarczy, że masz w domu puszkę fasoli
Lubisz pasty kanapkowe, ale brakuje ci czasu na ich przygotowanie? Pasty z fasoli zrobisz dosłownie w kilka minut.
Produkty -
Jak działa mleko z czosnkiem? Nie każdy może pić ten napój
Mleko z czosnkiem albo mleko z czosnkiem i miodem to stare, babcine sposoby na walkę z infekcjami. Ale czy rzeczywiście działają?
ProduktySkładniki odżywcze -
Znudziły ci się zwykłe kanapki? Wypróbuj kompozycję z figą i gruszką
W tym przepisie wykorzystano także aromatyczne zioła, miód, ser ricotta oraz... smażoną szynkę parmeńską (lub szwarcwaldzką).
ProduktySkładniki odżywcze -
Batony śniadaniowe – szybki i zdrowy przepis dla każdego
Szukasz alternatywy dla śniadaniowej owsianki? Podobnie pyszne i zdrowe mogą być domowe batony na bazie płatków owsianych z dodatkiem owoców, nasion i soku. Taką przekąskę bardzo łatwo przygotujesz w swoim piekarniku – oto przepis!
Składniki odżywczeDietyProdukty -
Nalewka z suszonych śliwek – przepis. Wspomaga trawienie, zapobiega wzdęciom
Suszone śliwki poprawią nastrój, wspomogą krążenie i ułatwią trawienie. Można je jeść jako zdrową przekąskę, a można z nich także zrobić nalewkę.
ProduktySkładniki odżywcze -
Jak prawidłowo gotować kaszę jaglaną? Poznaj kilka prostych tricków
Nie bez powodu nazywa się ją królową kasz. Jest zdrowa i można ją przyrządzać na wiele sposobów. Ale jej ugotowanie może sprawiać na początku trudności.
ProduktySkładniki odżywcze -
Ostra dawka energii, czyli... dodaj do kawy chili. Rozgrzeje, pobudzi i poprawi humor
Ta kawa to prawdziwa petarda. Ty sam decydujesz, jak ostra będzie, bo sposobów na przygotowanie kawy z chili jest kilka.
Składniki odżywczeProdukty -
Sprawdzony przepis na domowy sos pomidorowy. Pasuje do makaronów, kasz i ryżu
Dobry sos pomidorowy łatwo możesz zrobić w domu. To zdrowy dodatek do makaronów, kasz, ryżu, ale też zapiekanek czy mięs.
ProduktySkładniki odżywcze -
Pasztet z ciecierzycy z żurawiną – smaczny pomysł na zimową przekąskę
Pasztet z ciecierzycy z żurawiną to pomysł na zdrową jesienno-zimową przekąskę. Jak go zrobić?
Produkty