-
Ten sos to wyrafinowany dodatek do potraw. Pamiętajcie o ważnej zasadzie, a wyjdzie doskonale aksamitny
Sos beszamelowy jest bazą do różnego rodzaju zapiekanek i potraw z makaronem. Podpowiadamy, co zrobić, by wyszedł naprawdę idealny.
PrzepisyŻywienie
-
To ciasto podam do kawy na Wszystkich Świętych. Szykuję je w 15 minut, a każdy się zachwyca
Obłędnie puszyste ciasto czekoladowe to obowiązkowy deser u mnie w domu podczas Wszystkich Świętych. Jest prosty i szybki w przygotowaniu, a każdy się nim zajada. Sprawdźcie, jak zrobić ten przysmak.
PrzepisyŻywienie
-
Dobry makaron dostaniesz za darmo. W Dino masz do wyboru 3 produkty znanej marki
Fani włoskiej kuchni (i nie tylko) mają powody do zadowolenia. Dino przygotowało dla nich nie lada niespodziankę. Sieć rozdaje znany i dobry makaron za darmo. Sprawdź, co zrobić, by zaoszczędzić.
ProduktyŻywienie
-
Ten błąd przy zaparzaniu herbaty popełnia niemal każdy. Przez to wychodzi gorzka i niesmaczna
Zdarza się, że zaparzona przez was herbata wychodzi gorzka i nie smakuje tak, jak powinna? Sprawdźcie, na czym polega błąd, przez który ten napój tak wiele traci.
ProduktyŻywienie
-
Moja babcia zawsze dbała, by jeść ten produkt przed zimą. Cała rodzina miała odporność na medal
Przed zimą, by wzmocnić swój układ odpornościowy, sięgam po produkt znany od stuleci. Jego jedzenie chroni przed infekcjami, ale zalet ma o wiele więcej. To sprawdzony sposób mojej babci. Poznaj go.
ŻywienieProdukty
-
Picie go obniża poziom cukru we krwi i ułatwia odchudzanie. Wystarczą 2 łyżeczki dziennie
Historia tego napoju liczy wiele tysięcy lat. Był znany już w starożytności. Stosuje się go również dziś. Wspomaga leczenie insulinooporności i ułatwia odchudzanie. Sprawdź, o jaką „miksturę” chodzi.
ProduktyŻywienieSkładniki odżywczeBezpieczeństwo żywnościOdchudzanie
-
Piją go litrami i dożywają grubo ponad sto lat. Poznaj prostą receptę na długowieczność
Naukowcy od dawna poszukują recepty na długowieczność. Okazuje się, że długie życie i dobrą kondycję do późnej starości zapewnić może regularne picie pewnego napoju. Co ciekawe, bez trudu można zrobić go w domu. Przepis jest banalnie...
PrzepisyProduktyŻywienieSkładniki odżywcze
-
Wielu Polaków robi ten błąd, przygotowując mięso. Unikaj go, a wyjdzie idealnie soczyste
Aby mieć pewność, że wasze mięso po usmażeniu lub upieczeniu będzie pyszne i soczyste, musicie unikać błędu, który niestety popełnia wielu Polaków. Zobaczcie, na czym dokładnie polega.
ŻywienieProdukty
-
Biorę tanie nasiona i robię z nich kultowy przysmak PRL-u. To mój patent na pyszną i zdrową przekąskę
Dzięki pewnym przysmakom można było nieco osłodzić trudną i szarą rzeczywistość czasów RPL. Jeden z nich został już nieco zapomniany, a szkoda, bo jest zdrowy i tani. Robię go w domu z dwóch prostych składników.
PrzepisyŻywienieSkładniki odżywczeProdukty
Paulina Cywka
-
Dorzucam kostkę do kawy zamiast cukru. Ta „mała czarna” to mój naturalny antydepresant
Zastanawiasz się, jak można zamienić zwykłą „małą czarną” w naturalny antydepresant? Mam na to całkiem prosty sposób. Dorzucam do kawy jeden niecodzienny składnik, który pomaga w walce z jesienną chandrą.
ProduktyŻywienieSkładniki odżywcze
Paulina Cywka
-
Dobry olej teraz za złotówkę. W Lidlu można robić zapasy, bo nie ma limitów, ale trzeba się spieszyć
Lidl po raz kolejny kusi doskonałymi promocjami. Teraz możecie dostać olej jedynie za złotówkę. Sprawdźcie, jak skorzystać z oferty i sporo zaoszczędzić.
ProduktyŻywienie
-
Polacy przepłacają za te produkty. Katarzyna Bosacka radzi, jak można sporo zaoszczędzić
Robiąc zakupy, zazwyczaj nie analizujemy wad i zalet produktów, po które sięgamy. To błąd, ponieważ w niektórych przypadkach można sporo zaoszczędzić. Zobaczcie, o co dokładnie chodzi.
ProduktyŻywienie
-
Ta słodka przekąska z PRL-u robiła furorę. Przygotujecie ją „za grosze” w 10 minut
Szyszki z ryżu preparowanego to przysmak, który przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Sprawdźcie, jak je zrobić. Gwarantujemy, że prostszego deseru nie znajdziecie.
PrzepisyŻywienie
-
Nigdy nie wkładajcie takich potraw do lodówki. Ten błąd może was sporo kosztować
Chowanie przygotowanych potraw do lodówki jest czymś prawidłowym, jednak musicie uważać, by nie popełnić powszechnego błędu. W przeciwnym razie bardzo może ucierpieć na tym wasz portfel.
ŻywienieProdukty
-
Magda Gessler zawsze dodaje do placków ziemniaczanych ten składnik. Są chrupiące i nie ciemnieją
Przepis na placki ziemniaczane znają chyba wszyscy, a każdy miłośnik tych przysmaków ma swój sposób na ich przygotowanie. Magda Gessler na przykład dodaje do nich niecodzienny składnik. Większość Polaków go pomija. To duży błąd.
PrzepisyŻywienieProduktySkładniki odżywcze
-
Zamiast owsianki jem teraz to zdrowe ziarno. Reguluje mi poziom cukru i nie podjadam
Od jakiegoś czasu zamiast owsianki robię inne śniadanie. Posiłek jest równie prosty i pyszny, a przez długi czas czuję po nim sytość. Płatki zamieniłam na zdrowe ziarno. Poznaj mój patent na śniadanie, które ogranicza chęć podjadania.
ProduktySkładniki odżywczeŻywienie
Emilia Maciejewska-Latosińska
-
Masło za mniej niż 4 zł w Biedronce, ale tylko przez dzień. Sprawdź, kiedy iść na zakupy
Zastanawiasz się, gdzie można kupić tanie i dobre masło? Świetną okazję do obciążenia domowego budżetu daje swoim klientom Biedronka. Trzeba się jednak pospieszyć, bo obniżka cen trwa tylko dzień. Lepiej zapisz tę datę.
ProduktyŻywienie
-
Ten błąd Polacy popełniają nagminnie, parząc hit PRL-u. Przez to traci swoje cenne właściwości
Czerwona herbata była niekwestionowanym hitem PRL-u. Gdy czasy „żelaznej kurtyny” minęły odeszła w zapomnienie. Teraz z wolna wraca do łask. Polacy popełniają jednak przy jej parzeniu jeden podstawowy błąd. W efekcie napój traci swoje...
ProduktyŻywienieSkładniki odżywcze
Paulina Cywka
-
Polacy pomijają te liście, a to cenny superfood. Pomaga wzmocnić odporność i chroni przed chorobami
Ten superfood jest na wyciągnięcie ręki i nie kosztuje wiele. Pyszne zielone liście, po które sięgam jesienią, mają dużo zastosowań. Jedząc je, wiele zyskasz.
ŻywienieSkładniki odżywcze
Emilia Maciejewska-Latosińska
-
Polacy cały czas źle robią leczo. Makłowicz wytyka nam jeden podstawowy, a zarazem ogromny błąd
Myślisz, że wiesz, ja zrobić dobre leczo? Z dużym prawdopodobieństwem jesteś w błędzie. Robert Makłowicz udowadnia, że większość Polaków nie ma pojęcia, jak przyrządzić to węgierskie danie. Popełniamy jeden ogromny błąd już na starcie....
ProduktyŻywienieSkładniki odżywcze
-
Na grzybobraniu wielu Polaków zapomina o tej zasadzie. Ja ją stosuję i zawsze mam pełen koszyk
Moja sąsiadka jest zapaloną miłośniczką grzybobrania. Nie przywoziła jednak zbyt wielu okazów ze swoich wypraw. Niemal zawsze wracała do domu z prawie pustym koszykiem. Zapomniała o jednej ważnej zasadzie obowiązującej podczas...
ProduktyŻywienie