-
To ciasto Polacy kochali w PRL-u. Udaje się zawsze i każdemu, a do tego fantastycznie wygląda
Pamiętam, jak mama w czasach mojego dzieciństwa przygotowywała dwukolorowy placek, który uwielbiałam jako dziecko. Cieszył oczy i był naprawdę pyszny. Zobaczcie, jak zrobić wypiek, który kiedyś był niezwykle popularny.
PrzepisyŻywienie -
Polscy kawosze ciągle popełniają te błędy. Dietetyk: jeśli to robisz, rujnujesz zdrowie
Picie kawy to dla bardzo wielu Polaków obowiązkowy punkt w ciągu dnia. Nagminnie popełniamy przy tym kilka podstawowych, ale bardzo poważnych błędów. I nie chodzi wyłącznie o sposób przygotowywania napoju. Dietetyk Bartek Kulczyński...
ProduktyŻywienie -
Polacy powinni pić go litrami. Pomaga schudnąć i obniżyć cholesterol, a ma tylko 3 składniki
Chcecie poprawić swoje trawienie, zrzucić kilka kilogramów i jednocześnie dostarczyć organizmowi mnóstwo energii? Skorzystajcie z prostego przepisu na napój, który jest bananie prosty w przygotowaniu.
ŻywienieOdchudzanie -
Niebezpieczna bakteria w popularnym mięsie. Może zagrażać zdrowiu, a nawet życiu
Główny Inspektor Sanitarny wydał pilny komunikat. To ważna informacja dla wszystkich miłośników mięsa. Sprawdź, czy masz ten produkt w kuchni. Lepiej go wyrzuć, bo może poważnie zaszkodzić zdrowiu.
Bezpieczeństwo żywnościProduktyŻywienie -
Takich ryb unikaj jak ognia. Znany dietetyk bije na alarm: „To syf”
Ryby to ważny element dobrze zbilansowanej diety. Dostarczają organizmowi niezbędnych składników odżywczych i wspierają jego funkcjonowanie. Mogą też jednak poważnie zaszkodzić, zwłaszcza te w przetworzonej formie. Sprawdź, jakie...
Bezpieczeństwo żywnościProduktyŻywienie -
Te produkty „za grosze” mają świetny skład. Dietetyk radzi, co wybrać, żeby nie przepłacać
Powszechnie uważa się, że zdrowa dieta to wydatek, na który nie każdy może sobie pozwolić. Ale czy na pewno? Dietetyk zdradza sekrety tanich zakupów i udowadnia, że można jeść zdrowo i smacznie, nie rujnując przy tym portfela.
ŻywienieProdukty -
Smakują lepiej niż gołąbki! Koleżanka podała mi genialne holiszki, a ja od razu wzięłam przepis
Niedawno moja znajoma poczęstowała mnie gołąbkami. Już po pierwszym kęsie wiedziałam, że zagoszczą w moim menu na stałe. Wyglądają podobnie jak polskie gołąbki, ale smakują inaczej, Ich sekretem jest nietypowy i genialny farsz.
PrzepisyŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
Przepis na racuchy Anny Lewandowskiej jest genialny. Kluczowy jest jeden składnik
Racuchy z przepisu Anny Lewandowskiej dosłownie rozpływają się w ustach. Sprawdźcie, jak przygotować ten tradycyjny przysmak w nieco zmienionej formie.
PrzepisyŻywienie -
Po dobre, markowe masło znów ustawią się kolejki w Biedronce. Sieć sprzedaje je za półdarmo
Tanie i dobre masło. Biedronka udowadnia, że te dwie kwestie nie muszą się wzajemnie wykluczać. Sieć sprzedaje produkt znanej marki „za grosze”. Możesz zaoszczędzić ponad 45 procent. Musisz się jednak spieszyć.
ProduktyŻywienie -
Babciny patent na pierogi rozpływające się w ustach. Ciasto jest miękkie i bardzo delikatne
Pierogi niekiedy są określane mianem naszego narodowego skarbu. Co zrobić, żeby wyszły naprawdę wyśmienite? Wystarczy, że wykorzystacie patent, który zajmie wam dosłownie minutę.
ŻywienieProdukty -
Pij siemię lniane dla zdrowia. Uważaj jednak na błąd, który popełnia wielu Polaków
Siemię lniane to superfood, który słynie ze swoich cennych właściwości. Niestety łatwo może je stracić. Wszystko przez jeden niepozorny błąd, który nagminnie popełnia bardzo wiele osób. Zobacz, czego nie robić, pijąc siemię lniane.
ProduktyŻywienieSkładniki odżywcze -
Odkryłam skuteczny i tani sposób na kaszel. Potrzebujesz tylko 3 składników z kuchni
Sezon jesienno-zimowy trwa w najlepsze i niesie za sobą wzmożone ryzyko infekcji. Gdy dopadają mnie pierwsze objawy przeziębienia czy grypy, sięgam po domowy syrop na kaszel. Robię go bez wysiłku z 3 prostych składników. Szybko odczuwam...
PrzepisyProduktyŻywienie -
To niepozorne warzywo pomaga uregulować cukier. Jest też bogactwem witaminy C i antyoksydantów
To malutkie warzywo ma naprawdę wielką moc. Choć niektórzy nie przepadają za smakiem brukselki, to warto spróbować przyrządzić ją w ciekawy sposób i na nowo do niej przekonać. Wasz organizm z pewnością wam za to podziękuje.
ProduktyŻywienie -
W przepiśniku mamy znalazłam patent na nieziemsko smaczną zupę ogórkową. Wystarczy dodać ten produkt
Jeśli wydaje wam się, że doskonale wiecie, jak ugotować pyszną ogórkową, to sami przekonacie się o tym, jak bardzo się mylicie. Wypróbujcie patent, który znalazłam w przepiśniku mojej mamy, a na nowo będziecie zachwycać się smakiem...
ŻywienieProdukty -
Stulatkowie piją ją litrami. Tę prostą receptę na długowieczność poleca kardiolog
Co zrobić, by przeżyć ponad sto lat w świetnej kondycji? Pomóc może w tym m.in. popularny napój uwielbiany przez Polaków. Jego skuteczność potwierdza znany kardiolog.
ProduktyŻywienieSkładniki odżywcze -
Poruszona Anna Dereszowska o chorobie córki. „Idę do pracy i boję się, że coś się wydarzy”
Aktorka pojawiła się w programie TVN, w którym wspomniała o zmaganiach swojego dziecka. Pociecha Anny Dereszowskiej zetknęła się z poważną chorobą.
Żywienie -
Dożyła 104 lat z „gibkością jogina i szaloną energią chihuahua”. Poznaj sekrety długowiecznych
Życie stulatków od dawna fascynuje badaczy. Ich tajemnice próbował też zgłębić Dan Buettner. Jego szczególne zainteresowanie wzbudziła pewna długowieczna Japonka. Zobacz, jak udało się jej zachować doskonałą kondycję do późnej starości.
ŻywienieProduktyDiety -
Ten niezapomniany deser z PRL-u robię w 15 minut. Moje dzieci uwielbiają „słodkie ziemniaczki”
Każdy, kto ma ochotę nieco "cofnąć się w czasie", powinien przygotować deser, którym zajadali się wszyscy w czasach PRL-u. Sprawdźcie, jak go zrobić. Całość zajmie wam naprawdę tylko kilka chwil.
PrzepisyŻywienie -
Te wędliny to samo zło. Biotechnolog ostrzega: działają rakotwórczo i mutagennie
Polacy zajadają się wędlinami na potęgę. Sięgają szczególnie po jeden rodzaj wyrobów. Przed ich zakupem przestrzega jednak znana biotechnolog. Okazuje się bowiem, że te przysmaki rujnują zdrowie. Sprawdź, jakie produkty lepiej omijać...
Bezpieczeństwo żywnościProduktyŻywienie -
Ten rosół to coś więcej niż zwykła zupa. Ludzie nazywają go „płynnym złotem”
Rosół od dawna słynie ze swoich cennych właściwości, głównie w kontekście wzmacniania odporności. Niewiele osób wie, że ta zupa może działać również jak eliksir młodości. Spowolnić starzenie i poprawić kondycję skóry. Trzeba tylko...
PrzepisyŻywienieSkładniki odżywczeProduktyPaulina Cywka
-
Sernik robię już tylko według patentu Magdy Gessler. Wychodzi puszysty jak chmurka
Sernik, który rozpływa się w ustach, to prawdziwe kulinarne dzieło sztuki. Żeby był lekki i puszysty, wykorzystajcie trik Magdy Gessler. Sprawdźcie, na czym dokładnie on polega.
PrzepisyŻywienie