-
Mięso i mleko ponad połowę taniej w Lidlu. Możesz zaoszczędzić przeszło 100 złotych
Lidl rozpoczyna nowy tydzień z przytupem i kusi klientów kolejnymi obniżkami cen. Taniej będzie można kupić między innymi dobrej jakości mięso oraz mleko pasteryzowane. Sprawdź, co dokładnie musisz zrobić, by zaoszczędzić.
ProduktyŻywienie -
Ta zapiekanka robi się sama, a smakuje jak z najlepszej restauracji. Sekretem jest zdrowy dodatek
Przepis na tę zapiekankę dostałam od koleżanki, która wróciła z wakacji w Portugalii. Będę jej musiała gorąco podziękować, bo danie smakuje wybornie, a w dodatku jest proste i szybkie w przygotowaniu. To wręcz wymarzony pomysł na obiad.
PrzepisyŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
Ser z wiaderka szybko zamieniam w ten pyszny deser na zimno. Przepis jest bardzo prosty
Deser z sera z wiaderka zrobisz niemalże błyskawicznie, a smakuje lepiej niż ciasto z niejednej cukierni. Sprawdź przepis i przygotuj już dziś ten banalne i pyszny letni przysmak.
PrzepisyŻywienieEmilia Maciejewska-Latosińska
-
Wprowadził jedną zasadę i schudł. Dietetycy by go pochwalili
Przechodzenie na dietę wiąże się z wyrzeczeniami i unikaniem ulubionych potraw. A co gdyby wprowadzić tylko jedną zasadę i dzięki niej doprowadzić do utraty nadmiarowych kilogramów? Brzmi jak rzecz niemożliwa. Jednemu z influencerów się...
OdchudzanieŻywienieEmilia Maciejewska-Latosińska
-
Te sztuczki dietetyczki sprawią, że pokochasz strączki. Żałuję, że wcześniej ich nie znałam
Unikasz jedzenia strączków, bo obawiasz się wzdęć? Już nie musisz. Dwie sztuczki dietetyczki sprawią, że częściej zagoszczą w twoim jadłospisie.
Składniki odżywczeŻywienieEmilia Maciejewska-Latosińska
-
Ten warszawski smakołyk to mistrzostwo świata. Znam wersję którą mogę się zajadać nawet na diecie
Wuzetka to pyszne warszawskie ciastko z bogatą historią. Niedawno poznałam przepis na lżejszą wersję smakołyku i mogę się nim raczyć bez przeszkód nawet na diecie. Polecam spróbować.
PrzepisyŻywienieEmilia Maciejewska-Latosińska
-
Lekarz mówi, jakie produkty w sklepie omija szerokim łukiem. One rujnują zdrowie
Dieta odgrywa bardzo ważną rolę w utrzymaniu organizmu w dobrej kondycji. Jedne artykuły spożywcze mogą wspomóc jego funkcjonowanie, a inne wręcz przeciwnie – zrujnować zdrowie. Lekarz radzi, jakich produktów unikać.
ProduktyBezpieczeństwo żywnościŻywienie -
Dietetyk radzi, jak ograniczyć podjadanie. Jedna ze wskazówek cię zaskoczy
Podjadanie i niepohamowany apetyt na słodycze to najwięksi wrogowie odchudzania. Na szczęście nie jesteś skazany na porażkę w walce ze swoimi słabościami. Zastosuj te proste rady dietetyka, a łatwiej pozbędziesz się nadprogramowych...
OdchudzanieŻywienieProdukty -
Warszawiacy doskonale znają taką wersję śledzi. Tę przekąskę zjesz nawet na diecie
Śledzie po warszawsku są lekkie i bardzo zdrowe. Robię je w kilka chwil i zajadam ze smakiem. Są znakomite, a kalorii mają niewiele.
PrzepisyŻywienieEmilia Maciejewska-Latosińska
-
Aleksandra Mirosław ma pewien niecodzienny żywieniowy rytuał. Robi to po zawodach
Aleksandra Mirosław jest na ustach wszystkich. Zresztą trudno się temu dziwić. Lublinianka zdobyła pierwszy złoty medal dla Polski na igrzyskach olimpijskich w Paryżu i zapisała się złotymi zgłoskami w historii sportu. Za tym sukcesem...
DietyProduktyŻywienie -
Takie kotlety w moim domu to już przeszłość. Teraz robię tylko schabowe po lubelsku
Kotlety schabowe można spotkać w każdym regionie Polski. Te przygotowywane na Lubelszczyźnie są jednak wyjątkowe. Pokochałam je od pierwszego kęsa i sama już innych w domu nie robię. Sprawdź, w czym tkwi ich sekret.
PrzepisyŻywienieProduktySkładniki odżywczePaulina Cywka
-
Katarzyna Bosacka wskazuje najzdrowszy chleb. Takie pieczywo kupujcie
Chleb to jeden z podstawowych produktów wykorzystywanych w niemal każdej kuchni. Warto więc zwrócić szczególną uwagę na jego jakość. Katarzyna Bosacka wskazuje, po jakie pieczywo warto sięgać.
ProduktyŻywienieSkładniki odżywcze -
Kurki i masło taniej w Lidlu. Możesz zaoszczędzić ponad 15 złotych, ale musisz się pośpieszyć
Końcówka tygodnia upływa w Lidlu pod znakiem kolejnych obniżek. Kusi zwłaszcza cena masła i kurek. Możesz z nich zrobić świetny dodatek do pieczywa, mięs czy sosów. Sprawdź, kiedy ruszyć na zakupy.
ProduktyPrzepisyŻywienie -
Mizeria Ewy Wachowicz jest inna niż wszystkie. Śmietanę zastępuje nieoczywisty składnik
Mizeria bez śmietany czy jogurtu? Dla wielu osób takie rozwiązanie jest wręcz niedopuszczalne. A jednak. Ewa Wachowicz udowadnia, że w tym „szaleństwie” jest metoda. Sałatka z ogórków w jej wykonaniu rozpływa się w ustach i zaskakuje...
PrzepisyŻywienieProduktyOdchudzanie -
Książulo rozczarował się warszawskimi food truckami. „Burger mnie mega zasuszył”
Czy da się w Warszawie znaleźć smacznego smash burgera? YouTuber Książulo postanowił to sprawdzić. Wybrał się na Wolę i spróbował wersji z poczwórnym kotletem.
Bezpieczeństwo żywnościŻywienieEmilia Maciejewska-Latosińska
Wideo -
Zupa z tych warzyw przebija nawet obiad u mamy. Przepis „podkradłam” dietetyczce
Zupę pomidorową zna chyba każdy. Wydaje się, że ten obiadowy „klasyk” nie jest w stanie już niczym zaskoczyć. A jednak. Dietetyczka Dominika Hatala udowadnia, że to możliwe. Zobacz, w czym tkwi sekret jej przepisu.
ŻywienieProdukty -
Dziecko zatruło się muchomorem, konieczny był przeszczep. GIS wystosował komunikat
Dziecko zatruło się muchomorem sromotnikowym – poinformował Główny Inspektor Sanitarny. Aby ratować życie pacjenta, konieczny był przeszczep wątroby. GIS apeluje do grzybiarzy o rozsądek.
Bezpieczeństwo żywnościProduktyŻywienie -
Te zielone gofry to śniadanie mistrzów. Są znacznie zdrowsze i smaczniejsze niż „klasyki”
Te zielone gofry zachwycają wyglądem i smakiem. Ich kolor to nie zasługa szpinaku, ale innego niecodziennego składnika, który czyni z nich śniadanie mistrzów.
PrzepisyŻywienieProduktyPaulina Cywka
-
Włosi zajadają się tym makaronem z sosem na potęgę. Zdrowe składniki kupisz teraz za grosze
Włoski makaron penne na Sycylii często podaje się z sosem z bakłażanów i pomidorów. Zrobienie pasta alla Norma zajmuje chwilę, a smak jest obłędny. Warto się skusić.
PrzepisyŻywienieEmilia Maciejewska-Latosińska
-
Wiele osób wyrzuca je do kosza. To błąd. Poznaj pyszne patenty na niedoceniane obierki
Skórki z jabłek często są traktowane niczym odpad. To marnotrawstwo. Te obierki mają bowiem mnóstwo cennych właściwości i wiele kulinarnych zastosowań. Sprawdź, czy je znasz i wybierz swój ulubiony patent.
ProduktySkładniki odżywczeŻywienie -
Warszawiacy dodają do flaków nietypowy składnik. Tomasz Jakubiak podał genialny przepis
Czym flaki po warszawsku różnią się od innych? Sekret tej wyjątkowo smacznej zupy zdradza Tomasz Jakubiak. Znany kucharz dodaje do niej pewien niecodzienny składnik.
PrzepisyŻywienieProdukty