-
PrzepisyŻywienieProduktyW tym roku zaskoczę bliskich. Zamiast żurku podam zupę, którą Czesi zajadają się nie tylko od świętaZnudził wam się wielkanocny żurek? Szukacie sposobu, by urozmaicić świąteczne menu? Postawcie na stole kulajdę. Ta czeska zupa z grzybami i jajkiem z pewnością zaskoczy wszystkich gości i będzie pyszną „odskocznią” od utartych tradycji.
-
ProduktyŻywienie
-
Bezpieczeństwo żywnościProduktyŻywienie
-
PrzepisyProduktyŻywienieTo lepsza wersja sernika baskijskiego. Przepis poleca znany bloger kulinarnySernik baskijski to jeden z najbardziej lubianych deserów na świecie. Jest obłędnie kremowy i wręcz rozpływa się w ustach. Wydaje się, że czegoś tak doskonałego nie można już ulepszyć. A jednak. Popularny bloger kulinarny Michał Korkosz,...
-
ProduktyŻywienieKiedyś uważałam ją za warzywo „gorszego sortu”. Teraz wiem, że to samo zdrowie na talerzuKiedyś cebula wydawała mi się warzywem tak pospolitym, że w ogóle nie zwracałam uwagi na jej cenne właściwości. Okazuje się, że to doskonały sposób na poprawę zdrowia. Jak jej jedzenie działa na nasz organizm?
-
Bezpieczeństwo żywnościProduktyŻywienieWażny komunikat dla klientów Lidla. Sieć wycofuje partię produktu mięsnego ze sklepówLidl wycofał ze sprzedaży partię burgera wołowego. Produkt mógł zostać zanieczyszczony groźnym związkiem. O sprawie został poinformowany Główny Inspektor Sanitarny (GIS).
-
ŻywienieProduktyDietetyk mówi, ile jajek podczas Wielkanocy mogą zjeść osoby z podwyższonym cholesterolemWielkanocne świętowanie często wiąże się z tradycyjnymi potrawami. Na stole królują przede wszystkim jajka. Osoby z wysokim cholesterolem nie powinny jednak jeść ich zbyt wiele. Dietetyk tłumaczy, jaka ilość będzie odpowiednia.
-
OdchudzanieProduktyTe drobinki to prawdziwy skarb w każdej kuchni. Chrupię i chudnę, ale jest ważny warunekNasiona słonecznika są dobrym źródłem białka i błonnika pokarmowego, dlatego dobrze sprawdzą się jako zamiennik słodkich przekąsek dla osób na diecie odchudzającej. Musicie jednak pamiętać o jednej, bardzo ważnej zasadzie.
-
PrzepisyProduktyJak ekspresowo pokroić warzywa na sałatkę jarzynową? W końcu nie spędzam połowy dnia w kuchniJarzynowa bez wątpienia jest królową sałatek. Co jednak zrobić, by nie spędzać wielu godzin w kuchni podczas jej przygotowywania? Wystarczy, że wykorzystacie banalnie prosty trik, a zrobicie ją kilka razy szybciej.
-
PrzepisyProduktyJak zrobić genialny pasztet? Triki mojej mamy czynią z tej potrawy główną atrakcję na wielkanocnym stolePasztet podczas Wielkanocy sprawdzi się idealnie zarówno jako główne danie, jak i przekąska. Sprawdźcie, co zrobić, by wydobyć z tej potrawy wszystko, co najlepsze.
-
PrzepisyProduktyŻywienie
-
PrzepisyProduktyŻywienie
-
DietyŻywienieProdukty
-
ProduktyŻywienieOdchudzanie
-
PrzepisyOdchudzanieProduktySama robię majonez na Wielkanoc. Jest dietetyczny, ale podjada go nawet wybredna teściowaJeśli uwielbiacie majonez, ale jesteście na diecie, to wcale nie musicie odmawiać sobie tego przysmaku podczas świąt wielkanocnych. Wystarczy, że postawicie na odpowiednie produkty, a ten cudownie smaczny sos wcale nie pójdzie w boczki.
-
Bezpieczeństwo żywnościProduktyŻywienieGroźna bakteria w hamburgerach. Jest decyzja o wycofaniu produktu z rynkuGłówny Inspektorat Sanitarny (GIS) poinformował o wycofaniu ze sprzedaży jednej partii hamburgera drobiowego. Spożycie mięsa grozi zatruciem.
-
OdchudzanieProduktyWcinam te listki jak szalona i już mieszczę się w mniejszy rozmiar. Przestrzegam kluczowej zasadyTe niepozorne zielone liście są skarbnicą witamin, a do tego ich jedzenie przyczyni się do zrzucenia nadprogramowych kilogramów. Tłumaczymy, w jakiej postaci jeść szpinak, żeby schudnąć.
-
ProduktyŻywienieUważaj, jaki chrzan kupujesz na Wielkanoc! Bosacka „obnaża” kiepski skład popularnych produktówKatarzyna Bosacka wzięła pod lupę 15 sklepowych chrzanów. Wyniki jej konsumenckiego „śledztwa” zaskakują. Okazuje się, że większość produktów nie jest warta zakupu. Ich skład pozostawia bowiem wiele do życzenia.
-
PrzepisyProduktyDodaję majonez do kotletów schabowych. Smakują jak marzenie i są idealnie soczysteŻeby wasze kotlety schabowe były miękkie i soczyste, a przy tym naprawdę znakomicie smakowały, wystarczy, że użyjecie odpowiedniej marynaty. Ta z majonezem sprawi, że wasze kubki smakowe oszaleją.
-
ProduktyOdchudzanieDiety
-
ProduktyŻywienie