-
Jaka ryba do ryby po grecku – dorsz, morszczuk a może mintaj? Dokonałam najlepszego wyboru!
Ryba po grecku to obowiązkowe danie na świątecznym stole. Sekret jej smaku tkwi w odpowiednio skomponowanej mieszance warzyw oraz w rybie dobrej jakości. Którą najlepiej wybrać – morszczuka, mirunę, a może dorsza?
ProduktyŻywienie -
Twardy groch w wigilijnej kapuście może popsuć jej smak. Poznaj patent szefowej kuchni, by go zmiękczyć
Kapusta z grochem to popularne, postne danie, które często gości na wigilijnych stołach. Muszę się przyznać, że przez długi czas za nim nie przepadałam. Wszystko przez twardy groch, który psuł mi całą radość z jedzenia. Nieważne, jak...
ProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Jak upiec karpia w piekarniku? Stosuję te wskazówki i zawsze wychodzi pyszny
Przepis na karpia z piekarnika jest bardzo prosty. Przygotowanie ryby będzie też szybsze i łatwiejsze, niż jej smażenie. Gwarantujemy, że pokochacie ten sposób. Tłumaczymy, jak upiec karpia w piekarniku.
ProduktyŻywienie -
Sok z kiszonej kapusty jest zdrowy, ale nie dla każdego. Kto nie powinien go pić?
Sok z kiszonej kapusty stanowi naturalny probiotyk i jest prawdziwą „bombą witaminową”. Nie oznacza to jednak, że każdy powinien po niego sięgać. Istnieje bowiem pewna grupa osób, dla których ten napój nie jest wskazany. Sprawdź, czy...
ProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Ekspresowe krokiety bez smażenia naleśników. Mój sprytny brat robi je dwa razy szybciej
Uwielbiacie krokiety, jednak zniechęca was wizja żmudnego smażenia naleśników? Mamy dla was świetny patent, dzięki któremu zaoszczędzicie naprawdę sporo czasu. Wystarczy, że naleśniki zastąpicie innym, popularnym produktem.
ŻywienieProdukty -
Ananas ma cenne właściwości. Poznaj jego kaloryczność. Jak sprawdzić dojrzałość i obrać świeżego ananasa?
Ananas ma słodki smak, który nie idzie w parze z wysoką kalorycznością – i co ważne – owoc ten ma liczne właściwości prozdrowotne oraz wysokie wartości odżywcze. Gdzie rosną ananasy? Dlaczego warto spożywać świeże ananasy? Sprawdź.
ProduktyŻywienieMaja Błaszczyk
-
Gorzki mak możesz uratować. Zobacz, jak pozbyć się problemu
Mak to składnik wielu świątecznych potraw. Jest pyszny, ale jednocześnie dość problematyczny. Często bywa gorzki, przez co psuje smak dań. Na szczęście istnieje kilka prostych sposobów, by tego uniknąć.
ProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Jak upiec łososia w piekarniku, by nie był suchy? Zastosuj te patenty, a ryba wyjdzie idealnie soczysta
Łosoś to jedna z tych ryb, które najczęściej pojawiają się na naszych stołach. Jednak wiele osób popełnia podstawowe błędy, przez co ryba staje się wysuszona i mało aromatyczna. Jak upiec idealnego łososia w piekarniku?
ProduktyŻywienieAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Robię idealne ciasto na krokiety. Przepis zdradziła mi znajoma zawodowa kucharka
Krokiety to – obok czerwonego barszczu i uszek – sztandarowa potrawa wigilijna. Danie, choć na pierwszy rzut oka proste, jest dość wymagające, zwłaszcza jeśli chodzi o ciasto. Sama się o tym przekonałam. Na szczęście koleżanka zdradziła...
ProduktyPrzepisyŻywieniePaulina Cywka
-
To najgorsze błędy podczas robienia barszczu czerwonego. Moja babcia przygotowała mi całą listę
Barszcz czerwony jest niezwykle aromatycznym elementem wigilijnego menu. Choć wydaje się prosty w przygotowaniu, to musicie uważać, by nie popełnić kilku błędów, które skutecznie popsują cały efekt.
ŻywienieProdukty -
Jak szybko oczyścić karpia z łusek? Zrobicie to w mniej niż 5 minut i bez bałaganu
Każdy, kto próbował samodzielnie oczyścić karpia z łusek przed świętami, ten wie, jak bardzo jest to kłopotliwe. Mamy jednak prosty patent, dzięki któremu czynność ta stanie się dużo prostsza. Sprawdźcie, jak szybko oczyścić karpia z łusek.
ProduktyŻywienie -
Jak zrobić miękką pierś z kaczki? Te patenty sprawią, że będzie krucha i soczysta
Pierś z kaczki to pyszne, ale niedoceniane danie. Wiele osób rezygnuje z jego przyrządzania w obawie, że mięso wyjdzie twarde i suche. Niesłusznie. Istnieją bowiem proste sposoby, dzięki którym pierś z kaczki będzie delikatna, krucha i...
ProduktyPrzepisyŻywieniePaulina Cywka
-
Zrób domową kapustę kiszoną. Zobacz, jak i ile kisić kapustę
Kapusta kiszona jest jedną z najpopularniejszych i najzdrowszych kiszonek. Aby przygotować domową kiszoną kapustę, nie potrzebujemy żadnych środków konserwujących ani sztucznych dodatków smakowych. Do zrobienia pysznej i zdrowej kiszonej...
ProduktyPrzepisyAlicja Kowalczyk
-
Idealne frytki istnieją! Już zawsze będziesz wracać do tego przepisu
Czy istnieje przepis na idealne frytki? Ja taki odkryłam. Jego sekret tkwi w pewnym dodatku, który sprawia, że domowe frytki są chrupiące i smaczne, a jednocześnie dużo zdrowsze niż kupione w restauracji.
PrzepisyProduktyAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Jak zrobić ryż na mleku? Babcia zdradziła mi niezawodny przepis
Ryż na mleku to smak dzieciństwa. W chłodne, grudniowe dni często wracam pamięcią do tego dania i z wielką przyjemnością przygotowuję je sobie i bliskim. Korzystam przy tym z przepisu babci. Jest niezawodny. Wy też musicie go wypróbować.
ProduktyPrzepisyŻywieniePaulina Cywka
-
Dlaczego śledzie wychodzą gorzkie? Ten jeden błąd psuje wszystko, a popełnia go niemal każdy
Śledzie w wielu domach obowiązkowo muszą pojawić się na świątecznym stole. Trzeba jednak bardzo uważać, ponieważ jeden błąd może zniweczyć cały wasz wysiłek. Podpowiadamy, dlaczego śledzie wychodzą gorzkie i czego należy się wystrzegać...
ProduktyŻywienie -
Jak zmiękczyć pierniki, które są twarde jak kamień? Ekspresowy patent mojej sąsiadki
Wasze pierniczki są twarde jak głaz? Nie musicie się martwić, ponieważ istnieją sposoby na uratowanie tych świątecznych ciasteczek. Są one proste, a przede wszystkim bardzo szybkie.
ProduktyŻywienie -
Ile płatków owsianych dziennie można zjeść? Odpowiedź może zaskoczyć
Jesz płatki owsiane codzienne? Sprawdź, ile płatków owsianych można jeść, aby rzeczywiście czerpać z nich pełnię korzyści.
ŻywienieOdchudzanieProdukty -
Kiedy nastawić zakwas na barszcz? Sprawdź, żeby zdążyć na Wigilię
Czerwony barszcz na zakwasie to jedna z najważniejszych tradycyjnych potraw wigilijnych. Najlepszy jest ten na domowym zakwasie. Kiedy nastawić zakwas, żeby był gotowy przed Wigilią?
PrzepisyProdukty -
Śledzie na Boże Narodzenie. Podajcie je z jabłkami, burakami i śmietaną
Śledzie na Boże Narodzenie? Te z przepisu kucharza Leszka Wodnickiego smakują bardzo klasycznie, a jednocześnie zaskakują dodatkami. Można je podać na wiele sposobów, ale ten zaproponowany przez kucharza, jest wręcz stworzony na...
PrzepisyProdukty -
Cukier za złotówkę, tanie masło i jajka w Biedronce. Można zaopatrzyć się na święta
Niedziela handlowa to nie tylko możliwość zrobienia zakupów, ale i skorzystania z promocji, które w ten dzień obowiązują. Biedronka przygotowała atrakcyjne oferty m.in. na cukier, masło i jajka.
ProduktyPrzepisy