Szukasz śniadania, które postawi cię na nogi i da energię na cały poranek? Owsianka mocy to najlepsze rozwiązanie. Do tradycyjnej owsianki dodaj dwa pyszne składniki.
Suszone śliwki można zrobić w domu, wykorzystując piekarnik lub suszarkę do grzybów. Aby śliwki po wysuszeniu miały miękką skórkę i pozostały mięsiste, warto zastosować jeden trik.
Ciasto z dyni jest smaczne i pożywne. Dowiedz się, jaką dynię wybrać, żeby je przygotować.
To propozycja zdrowego deseru, który zrobisz bez dodatku cukru. Przepis na ciasto dyniowe.
Leczo do słoików to prosty sposób na szybki obiad, kiedy tylko masz ochotę. I sposób na to, aby zachować smak sezonowych warzyw na dłużej. Jak zrobić warzywne leczo?
Upieczenie sera halloumi z owocami zajmuje bardzo mało czasu, a daje wspaniały efekt. Koniecznie przygotuj to danie w domu na lekki posiłek. Poznaj przepis.
Co zrobić z bułki tartej? Pierwsza myśl to panierka, ale ze smażonej bułki tartej możesz też zrobić pyszną posypkę do potraw. To nie jest zwykła zasmażka.
Kasza manna na mleku to przysmak naszego dzieciństwa. Podpowiadamy, co zrobić, by smakowała dokładanie tak, jak ta przygotowywana przez ukochaną babcię lub mamę.
Kremowa ricotta, pomidorki i proste dodatki. – To danie bardzo lekkie i świeże, można je traktować jak sałatkę – mówi kucharz Leszek Wodnicki, który przygotował przepis specjalnie dla „Wprost”.
Do przygotowania chleba z siemienia lnianego nie potrzeba mąki. Jest pyszny i można nim zastąpić tradycyjne wypieki. Zalecany jest osobom, które mają uczulenie na gluten.
Gnocchi to rodzaj włoskich kluseczek, które robi się z ziemniaków. Przypominają polskie kopytka. Poznaj przepis na potrawę, która przyjemnie rozpływa się w ustach.
Policzki wołowe to mięso, które rzadko przyrządzamy w domu, choć jest bogate w składniki odżywcze i szczególnie cenne dla osób mających problemy z niedoborem żelaza. Smakują doskonale.
Pan con tomate to ciekawa alternatywa dla kanapek. Dowiedz się, jak przyrządzić pyszne hiszpańskie śniadanie na słono. Przepis na tost z czosnkiem, oliwą i świeżym pomidorem.
Kasza manna to lekkostrawna kasza, która jest bardzo delikatna dla żołądka. Poznaj jej właściwości i wartości odżywcze. Kto nie powinien jeść kaszy manny?
Klasyczne tosty francuskie to tylko trzy składniki: pszenna chałka, mleko i jajko. Najlepiej podać je na śniadanie w ulubionej wersji: na słodko lub wytrawnej.
Buza to mało u nas znany, lekko sfermentowany, kwaskowaty w smaku napój bezalkoholowy. Robi się go na bazie kaszy jaglanej. Dowiedz się, jak przygotować w domu buzę.