-
Te ciasteczka piernikowe są hitem. Pyszne jak marzenie, ale nie idą w boczki
Tradycyjne pierniczki zazwyczaj zawierają dużo cukru i rafinowanej mąki, a w połączeniu z innymi bożonarodzeniowymi przysmakami mogą być zgubne dla naszej wagi. Podpowiadamy więc, jak zrobić dietetyczne ciasteczka piernikowe po zjedzeniu...
Odchudzanie -
Jak skleić domek z piernika? Są dwie dobre metody
Domek z piernika to bez wątpienia atrakcyjna ozdoba, ale też miły prezent dla bliskiej osoby. Najbardziej problematyczne w robieniu domku z piernika może wydawać się jego sklejanie. Podpowiadamy, jak to zrobić.
Produkty -
Co zrobić, żeby barszcz czerwony miał ładny kolor? Zawsze stosuję ten prosty trik
Barszcz czerwony cenimy za smak, ale w tym przypadku ważny jest również intensywny, czerwony kolor. Co zrobić, aby barszcz był pięknie czerwony? I jak uratować blady, brązowy barszcz? Mam na to sprawdzone sposoby.
Produkty -
Pyszna wątróbka drobiowa z cebulą. Tego przepisu zawsze używa moja babcia. Polecam!
Wątróbka drobiowa z cebulą to pomysł na prosty i stosunkowo tani obiad. Jeśli zrobicie ją według naszego sprawdzonego przepisu – gwarantujemy, że każdy poprosi o dokładkę.
Produkty -
Dodałam do zupy pomidorowej jeden nietypowy składnik. Moja rodzina oszalała na jej punkcie
Pomidorowa to – obok rosołu – jedna z najbardziej lubianych zup w mojej rodzinie. Zazwyczaj robiłam ją w klasycznej formie z makaronem lub ryżem. Ostatnio jednak znajoma zdradziła mi sposób na to, jak podkręcić smak pomidorówki....
ŻywieniePaulina Cywka -
Chlebek adwentowy to przedświąteczny przysmak, który uwielbiam. Robię go co roku, a rodzina szaleje
Przygotowanie chlebka adwentowego będzie dla was czystą przyjemnością. To symbol oczekiwania na święta Bożego Narodzenia, ale też prawdziwa uczta dla zmysłów. Sprawdźcie, jak go zrobić.
Produkty -
Macie ochotę na coś pysznego i odchudzającego? Ja piję ten koktajl, a waga leci w dół
Gdy pierwszy raz wypiłam ten koktajl, to nie mogłam uwierzyć, że napój, który pomaga w odchudzaniu, może smakować tak znakomicie. Tłumaczymy krok po kroku, jak go przygotować.
Odchudzanie -
Rozgrzewające zupy na jesień. Poznaj 7 sprawdzonych przepisów
Rozgrzewające zupy to świetny sposób na poprawę komfortu termicznego w chłodne, jesienne dni. Nie macie pomysłu, co przygotować? Spieszymy z pomocą. Przedstawiamy 7 sprawdzonych przepisów na rozgrzewające zupy.
ŻywieniePaulina Cywka -
Jedwabisty i obłędnie smaczny krem do deserów. Zrobicie go z dwóch składników
Przygotowanie pysznego i obłędnie puszystego kremu do deserów wcale nie musi trwać długo i być pracochłonne. Co więcej, potrzebne składniki wiele osób pewnie ma już w swojej kuchni. Sprawdźcie, jak przygotować jedwabisty krem do deserów.
Żywienie -
Te świąteczne przysmaki robię kilka tygodni przed Bożym Narodzeniem. Na liście cztery potrawy
Uwielbiam Boże Narodzenie i wszystkie kulinarne tradycje związane z tym czasem. I te wszystkie potrawy, które je się właściwie tylko ten jeden raz w roku. Nie lubię za to przedświątecznej gonitwy i zmęczenia, które jest nieuchronne,...
Produkty -
Zrobiłam bezglutenowe bułki z soczewicy. Są idealnie miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz
Bułki z soczewicy? To możliwe! Bez grama mąki, bez jajek, mleka czy masła. Są idealne dla alergików (bo bez glutenu i bez laktozy), ale nie to jest najważniejsze. Te bułki są po prostu rewelacyjne w smaku.
ProduktyDietyKatarzyna Świerczyńska -
Gdy zostają mi ziemniaki z obiadu, przygotowuję tę przekąskę. Rodzina jest zachwycona
Kulki ziemniaczane to proste, pyszne i szybkie danie. Chętnie sięgam po nie, kiedy nie mam zbyt wiele czasu na stanie w kuchni. Możecie je podawać w towarzystwie mięs, ryb i sałatek. Doskonale sprawdzą się również jako samodzielna...
ŻywieniePaulina Cywka -
Zrobiłam dietetyczną wątróbkę, a smakuje lepiej niż ta klasyczna. Jem i nie martwię się o swoją wagę
W czasie diety odchudzającej wcale nie musicie rezygnować z jedzenia wątróbki. Wystarczy, że przygotujecie to danie w nieco inny, bardziej dietetyczny sposób. Tłumaczymy krok po kroku, co dokładnie należy zrobić.
Odchudzanie -
Nie kupuję już syropu dyniowego. Ten z przepisu od mojej koleżanki smakuje o niebo lepiej
Syrop dyniowy to jeden z moich ulubionych przysmaków. Kiedyś kupowałam go w sklepie. Do czasu, gdy znajoma pokazała mi, jak zrobić w domu ten pyszny dodatek. Teraz już nie wydaje pieniędzy na gotowe produkty. Sama zakasuję rękawy i nie...
ProduktyŻywieniePaulina Cywka -
Rozgrzewająca zupa z boczniaków. Robię ją zawsze w dużym garnku, bo znika błyskawicznie
Ta rozgrzewająca zupa z boczniaków to mój numer jeden jeśli chodzi o boczniakowe zupy (moim zdaniem przebija nawet grzybowe flaczki). Jest lekko pikantna, gęsta i ma przyjemny korzenny aromat.
ProduktyKatarzyna Świerczyńska -
Tanie masło i margaryna do pieczenia w Biedronce. Można zrobić zapas na święta
W ostatnich dniach listopada Biedronka ma dwie dobre promocje cenowe na masło i margarynę. Masło kupicie za mniej, niż 3 złote, margarynę za 1,69 zł. To dobra okazja, żeby zaopatrzyć się w te produkty już na święta.
Produkty -
Bezalkoholowy grzaniec z wiśni dla całej rodziny. Jest idealny na diecie odchudzającej
Bezalkoholowy grzaniec z wiśni rozgrzeje w chłodne dni, może go pić cała rodzina a dodatkowo to napój, który świetnie się sprawdzi na dietach odchudzających.
Odchudzanie -
Przepis na likier limoncello. Zrób teraz, a będzie gotowy na święta
Likier limoncello to włoski klasyk. Możesz podobny likier zrobić w domu. Jeśli nastawisz go teraz, będzie gotowy jeszcze przed Bożym Narodzeniem.
Produkty -
Ziemniaki w Lidlu za mniej niż złotówkę. Wypróbuj nasze 7 pomysłów na dania z ziemniakami
Lidl od poniedziałku kusi klientów wyjątkową ofertą na ziemniaki. A my podpowiadamy, co z ziemniaków można zrobić. To 7 propozycji na wyjątkowe dania z ziemniakami w roli głównej.
Produkty -
Nie macie pomysłu na kaki? To proste danie nas zachwyciło
Co zrobić z kaki? – Carpaccio! – odpowiada bez wahania Leszek Wodnicki, półfinalista drugiej edycji polskiego programu MasterChef, który przygotował przepis specjalnie dla „Wprost”.
ProduktyKatarzyna Świerczyńska -
Staropolski piernik dojrzewający. To ostatni dzwonek, aby zrobić to wyjątkowe ciasto
Aby cieszyć się nim na Boże Narodzenie, ciasto trzeba uszykować już teraz. Ciasto na staropolski piernik dojrzewający powinno leżakować minimum dwa tygodnie, ale najlepsze będzie po czterech tygodniach.
Produkty