-
Kawa po wietnamsku zyskuje popularność. Jak ją zrobić i pić?
Kawa po wietnamsku to pyszny, aromatyczny napój, który zdobywa popularność na całym świecie. Dowiedz się, jak zaparzyć ją w domu.
ProduktyPrzepisyMonika Witkowska
-
Baba ghanoush to pasta z bakłażana, dobra na kanapki. Przepis 4 składników
Baba ghanoush to idealny pomysł na dodatek do kanapek. Przepis na pastę z bakłażana pochodzi z Bliskiego Wschodu. Zobacz, jak zrobić to zdrowe i bardzo smaczne danie.
ProduktyPrzepisyMonika Witkowska
-
Rtęć w odżywkach. Akcje SFD, czyli znanego producenta suplementów diety runęły
Jeden z najbardziej znanych producentów suplementów diety na polskim rynku ma poważne problemy. Nie po raz pierwszy spółka SFD musi mierzyć się z zarzutami dotyczącymi jakości produktów.
ProduktyBezpieczeństwo żywności -
Koktajle odchudzające z marchwi. Te dodatki podkręcą metabolizm
Pij regularnie odchudzające koktajle z marchwi i ciesz się zgrabną sylwetką. Jeśli dodasz do napoju pewne składniki, sok zadziała oczyszczająco.
OdchudzanieProduktyŻywienieAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Bubble tea w wersji fit. Przepis na zrobienie jej w domu!
Czy bubble tea można przygotować w domu? Owszem! A jeśli dobierzemy odpowiednie składniki, bąbelkowa herbata będzie mniej kaloryczna niż w kawiarni.
ProduktyPrzepisyOdchudzanieAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Angielskie śniadanie w wersji odchudzonej. Co zrobić, aby było mniej kaloryczne?
Angielskie śniadanie może być korzystne dla zdrowia, szczególnie w wersji odchudzonej. Poznaj nasz przepis na pyszne śniadanie angielskie w wersji fit.
ŻywienieProduktyPrzepisyMonika Witkowska
-
Polski ser oznaczony przez Unię Europejską. Zobacz, o jaki produkt chodzi
Komisja Europejska doceniła kolejny polski ser. Tym razem uznanie zyskał wędzony twaróg. Dowiedz się, czym wyróżnia się ten produkt.
ProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Kiedy zbierać i jak przechowywać orzechy włoskie? Poznaj najlepszy sposób
Zbierając i przechowując orzechy włoskie trzeba unikać błędów, które stanowią ryzyko dla zdrowia. Poznaj kilka zasad, które pozwolą cieszyć się smakiem orzechów włoskich przez całą zimę.
ProduktyBezpieczeństwo żywnościMonika Witkowska
-
Kukurydza z puszki – czy jest zdrowa? Odpowiedź jest jednoznaczna
Decydując się na dania z dodatkiem kukurydzy, najczęściej sięgamy po kukurydzę z puszki. Dowiedz się, czy ziarna w zalewie są tak samo zdrowe jak świeże.
ProduktySkładniki odżywczeŻywienieMonika Witkowska
-
Sos pomidorowy na zimę. Sprawdzony przepis
Sos pomidorowy to król przetworów. Można go wykorzystać na wiele sposób. Jest tani, robi się go łatwo i jest tak dobry, że polecamy od razu przygotować go z podwójnej porcji składników.
PrzepisyProdukty -
Czy kawa tuczy? Odpowiedź na to pytanie może zaskoczyć
Czy kawa tuczy? Ile kalorii ma kawa? Odpowiedzi na te pytania wcale się są oczywiste. Sprawdź, jaką kawę najlepiej pić, aby nie dodawać sobie zbędnych kalorii.
OdchudzanieProdukty -
Berberyna na odchudzanie? Ekspert: Działa, ale to nie lek
Czy berberyna pomaga w odchudzaniu? To pytanie zadaje sobie coraz więcej osób. Może być wsparciem w redukcji wagi, ale nie każdy może ją stosować.
OdchudzanieSkładniki odżywczeProduktyAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Fenkuł działa ochronnie na wątrobę. Jak smakuje to warzywo i jak je jeść?
Fenkuł, czyli koper włoski to mało u nas znane warzywo, które jak się okazuje, może chronić wątrobę. Dodatkowo jadalne są wszystkie części tej rośliny, a z bulwy możemy przygotować wiele ciekawych dań.
ProduktyŻywienieMonika Witkowska
-
Jedzenie włoskiej pizzy może łagodzić ból stawów. Wskazówka dla chorych na RZS
Jak wskazują badania włoska pizza może nawet wspomagać leczenie reumatoidalnego zapalenia stawów (RZS). Zależy jednak z jakich składników ją przyrządzisz.
ProduktyMonika Witkowska
-
Czeremcha wzmocni odporność i pomoże przy infekcjach. Jak zrobić syrop z czeremchy?
Czeremcha i jej charakterystyczne czarne owoce to prawdziwy skarb jesieni. Czeremcha rośnie dziko, podobnie jak czarny bez i warto zrobić z niej syrop, który będzie pomocny przy leczeniu infekcji.
ProduktyPrzepisy -
Czy maślaki trzeba obierać ze skórki? To jedne z najsmaczniejszych grzybów
Maślaki to jedne z najbardziej wdzięcznych do zbierania grzybów, ponieważ nie da się ich pomylić z żadnym trującym gatunkiem. Dla wielu jednak problematyczne może być obieranie maślaków ze skórki.
ProduktyPrzepisy -
Duszenie potraw wydobywa ich smak. Zasady tej techniki gotowania
Duszenie to technika przygotowywania potraw, która w pełni wydobywa ich aromat i smak. Poznaj zasady duszenia stosowane w kuchni francuskiej i dowiedz się, jak idealnie udusić mięso.
ŻywienieProduktyMonika Witkowska
-
Dieta na jesień. Co jeść, aby poprawić odporność organizmu?
Jesień to czas na dietę podnoszącą odporność, by nie dać się chorobom, kiedy przyjdą chłodne i deszczowe dni. Co musimy uwzględnić w tej diecie, a czego się wystrzegać?
ProduktyŻywienieMonika Witkowska
-
Imbirowy syrop na odporność i spalanie tłuszczu. Przepis jest prosty
Imbirowy syrop warto pić jeszcze przed nadejściem jesieni. Dzięki temu zadbamy o naturalną odporność organizmu. Napój ten wspiera również odchudzanie i pomaga utrzymać prawidłową wagę.
ŻywienieProduktyPrzepisyMonika Witkowska
-
Napar z kwiatów wrzosu. Pij na uspokojenie i zdrowe nerki
Wrzos to jeden z najpiękniejszych jesiennych kwiatów, ale to też jednocześnie cenny surowiec zielarski. Jak działa napar z kwiatów wrzosu i jak go zrobić?
ProduktyPrzepisy -
Dodaj do kawy dwa zdrowe składniki. Ten napój postawi cię na nogi
Kawa w tej wersji nie tylko smakuje, ale dosłownie: stawia na nogi w kilka minut. Wystarczy dodać do małej czarnej dwa proste i zdrowe składniki.
PrzepisyProdukty