-
Naturalne sposoby walki z migreną. O tych produktach trzeba pamiętać
Regularnie odczuwasz bóle głowy? Wprowadzenie określonych produktów do diety może pomóc w zmniejszeniu częstotliwości ich występowania.
ŻywienieProdukty
-
Ten napój uchodził za bardzo zdrowy. Teraz dowiedziono, że zwiększa cholesterol
Podwyższony poziom cholesterolu może zwiększać ryzyko chorób serca i innych chorób przewlekłych. Na jego stan ma wpływ dieta.
ProduktySkładniki odżywcze
-
Wstajesz od stołu pełny? Wypróbuj te wskazówki, aby przestać się przejadać
Jeśli regularnie zdarza ci się być przejedzonym, powinieneś wprowadzić do swojego stylu życia kilka zdrowych nawyków związanych z odżywianiem.
ŻywienieProdukty
-
Które warzywa są najzdrowsze? Powstał specjalny ranking
Warzywa to nie tylko smaczny dodatek do dań (lub ich podstawa), ale także prawdziwa witaminowa bomba. Eksperci z Amerykańskiego Centrum Kontroli Chorób i Prewencji przygotowali zestawienie najzdrowszych warzyw na świecie.
ŻywienieProduktySkładniki odżywcze
-
5 najczęstszych błędów w przechowywaniu warzyw i owoców. Też je popełniasz?
Oto 5 najczęstszych błędów w przechowywaniu warzyw i owoców, z których prawdopodobnie nie zdawaliśmy sobie sprawy. Gdzie trzymać pomidory czy arbuza, by dłużej zachowały kolor, a przede wszystkim smak?
Bezpieczeństwo żywnościŻywienieProdukty Wideo
-
„Jak usunąć robaki z truskawek?” To wideo podbija media społecznościowe
Jak w prosty sposób usunąć larwy owadów, które znajdują się na truskawkach? Do mediów społecznościowych trafiło nagranie, na którym pokazano wyjątkowo prosty sposób skutecznego mycia owoców.
ŻywienieBezpieczeństwo żywnościProdukty Wideo
-
Niedobór witaminy C może wywołać szkorbut. Jakie są objawy?
Szkorbut to obecnie bardzo rzadko diagnozowana choroba, która związana jest z niedoborem witaminy C (kwas askorbinowy) w organizmie. Niegdyś szkorbut dotykał marynarzy oraz więźniów, co miało związek z bardzo ubogą, monotonną dietą....
Produkty
-
Te substancje zawarte w ziemniakach sprawiają, że są one niezwykle zdrowe
Ziemniaki są niskokalorycznym, bogatym w składniki odżywcze i niezwykle sycącym pokarmem. Jak je zdrowo przyrządzić?
ProduktySkładniki odżywczeBezpieczeństwo żywności
-
Czy żurawina faktycznie pomaga w infekcjach dróg moczowych?
Cierpkie w smaku owoce żurawiny to prawdziwa bomba witamin i minerałów. Jedak lekarze nie są zgodni, czy może być lekarstwem.
Produkty
-
6 napojów, które powinno się spożywać z umiarem. Nie chodzi tu o alkohol
Płyny takie jak słodzone koktajle, napoje kawowe czy energetyczne nie powinny zbyt często gościć w naszych szklankach.
ProduktyBezpieczeństwo żywności
-
Co zrobić z resztkami jedzenia? Oto 12 kreatywnych pomysłów
Kupujemy za dużo, robimy wielkie zapasy, a potem połowa produktów się marnuje, bo nie zdążymy ich zjeść przed upływem terminu ważności. Podpowiadamy, w jaki sposób można najlepiej wykorzystać resztki jedzenia.
ŻywienieBezpieczeństwo żywnościProduktySkładniki odżywcze
-
Naturalna mikstura na detoksykację wątroby. Sprawdź przepis
Wspieraj swoją wątrobę zdrowymi składnikami pobudzając jej naturalny proces detoksykacji za pomocą tej mikstury.
ProduktySkładniki odżywcze
-
6 produktów spożywczych, które mogą zapobiegać bólom głowy
Chociaż żywność nie jest lekarstwem na wszystko, to, co jesz może mieć duży wpływ na częstotliwość i nasilenie bólów głowy.
ProduktySkładniki odżywcze
-
4 obszary ciała, na które korzystnie wpływa jedzenie winogron
Lubisz zajadać się winogronami? To świetnie! Są nie tylko pyszne, ale i bardzo zdrowe. Sprawdź, na co pomogą pomóc.
ProduktyBezpieczeństwo żywności
-
Jedz takie kolacje, a zmniejszysz ryzyko chorób serca o 10 procent
Warzywa na kolację to nie tylko sposób na lekkostrawny posiłek na koniec dnia, ale też doskonałe rozwiązanie dla naszego serca. Potwierdzają to najnowsze badanie.
ŻywienieProduktySkładniki odżywcze Wideo
-
Suplementacja probiotykami - po co brać probiotyk? Zastosowanie, suplementacja i dieta
Sterują nie tylko przewodem pokarmowym, ale w pewnym stopniu i mózgiem, są niezbędne dla zachowania zdrowia oraz rekonwalescencji po kuracji antybiotykowej. Mowa o mikroorganizmach zasiedlających nasze jelita. Czy można to samo...
Produkty
Alicja Kowalczyk
-
Jedzenie grzybów obniża ryzyko nowotworu. Potwierdziły to badania naukowe
Naukowcy wykazali, że jedzenie grzybów obniża ryzyko nowotworu nawet o 45%. Do tego dostarcza również wiele składników odżywczych i witamin.
ProduktyBezpieczeństwo żywności
-
5 pokarmów, które zmniejszają ryzyko udaru
Chociaż wiele czynników ryzyka udaru są poza naszą kontrolą, istnieją pewne zmiany stylu życia, które można wprowadzić, aby je zmniejszyć.
Produkty
-
6 produktów spożywczych, które poprawiają zdrowie wzroku
Spożywanie określonych produktów w diecie może zmniejszyć prawdopodobieństwo wystąpienia chorób wzroku.
Produkty
-
5 przepisów na pyszne koktajle wspomagające odchudzanie
Te przepisy pozwolą ci uzyskać bogate w składniki odżywcze koktajle owocowe, odpowiednie nawet na diecie odchudzającej.
PrzepisyOdchudzanieProdukty
-
Usuwanie metali ciężkich z organizmu. Przydatne będą te produkty
Oto najlepsze pokarmy, które możesz dodać do swojej diety, aby wspomóc naturalny proces detoksykacji organizmu.
ProduktyBezpieczeństwo żywności