-
Rukola – pięknie ozdobi wielkanocny stół, doda smaku świątecznym potrawom
Rukola, zwana również włoską rzeżuchą, pochodzi z regionu Morza Śródziemnego. Ze względu pikantny, lekko orzechowy smak, znalazła szerokie zastosowanie w kuchni. Doskonale smakuje przygotowana z niej sałatka, ale też może służyć jako...
ProduktySkładniki odżywczeMonika Witkowska
-
Najprostszy przepis na domowy zakwas na żurek. Idealny na Wielkanoc
Wypróbuj najprostszy przepis na zakwas na żurek. To ostatni moment, aby go nastawić, by zdążyć na Wielkanoc.
Produkty -
Bananowa herbata. Najlepsza na sen
Chociaż zestawienie składników może wydawać ci się dziwne, to zapewniamy, że bananowa herbata jest pyszna. Regularnie pita przed snem koi nerwy i działa usypiająco.
ProduktySkładniki odżywczeMonika Witkowska
-
Sok z limonki to prawdziwa bomba witaminowa. Pij go każdego dnia
Limonka, zwana także limą i limetką, to cytrus z rodziny rutowatych, sprowadzony prawdopodobnie z Azji. W krajach wschodu jej właściwości odżywcze są od dawna znane i doceniane. Sok wyciśnięty z tego cytrusa warto pić regularnie,...
ProduktySkładniki odżywczeMonika Witkowska
-
Nie masz czasu na wypieki? To proste ciasto czekoladowe bez pieczenia uratuje twoją Wielkanoc!
W natłoku zajęć przed świętami może zabraknąć nam czasu na upieczenie smacznego ciasta. Jednak nie musimy z niego rezygnować – wystarczy mądrze wybrać przepis.
ProduktyŻywienie -
Wegański majonez z mleka sojowego. Jak zrobić domowy majonez bez jajek?
Majonez bez jajek? To jest możliwe. Majonez z mleka sojowego doskonale sprawdzi się jako dodatek do wielkanocnych dań, w tym do tradycyjnej sałatki jarzynowej.
ProduktyDiety -
Uniwersalny i zdrowy sos z awokado, który pasuje niemal do wszystkiego
Jogurtowy sos z awokado zrobisz dosłownie w kilka minut. To ultrazdrowy dodatek do potraw na zimno i na gorąco.
Produkty -
Przepis na niskokaloryczne babeczki wielkanocne. Palce lizać!
Czekoladowe babeczki nie muszą być bombą kaloryczną, jeśli ograniczymy ilość cukru, a słodką czekoladę zastąpimy... gorzkim kakao. Do dzieła!
ProduktyŻywienie -
Wiosenny omlet z zielonymi warzywami. Idealny na chłodniejsze dni
Kiedy wiosna nie rozpieszcza pogodą, postaw na pożywne śniadanie na ciepło. Idealnie sprawdzi się tu omlet z dodatkiem zielonych warzyw.
Składniki odżywcze -
Przepis na żurek wielkanocny. Najlepszą recepturę zdradziła Ania Starmach
Żurek to symbol Wielkanocy. Przygotowanie żurku w chlebie jest ciekawym pomysłem na efektowne podanie dania.
ProduktySkładniki odżywcze -
Warstwowa sałatka ukraińska. Jest smaczna i łatwo ją przygotować
Warstwowa sałatka ukraińska jest bardzo smaczna – twierdzą ci, którzy jej spróbowali. Jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Będziemy potrzebować kilku warzyw i majonezu, żadnych przypraw ani dodatków.
ProduktySkładniki odżywczeMonika Witkowska
-
Co to jest grzybowa kawa? Dodawanie grzybów do kawy staje się popularne
Chociaż grzyby od dawna są stosowane w medycynie, szczególnie w krajach azjatyckich, dodawanie ich do kawy jest nowym zjawiskiem, które zyskuje na popularności. Napój smakuje zaskakująco podobnie do zwykłej kawy i jest korzystny dla...
ProduktySkładniki odżywczeMonika Witkowska
-
Wielkanocne baranki – przepis. O dziwo nie jest trudny
Wielkanocny baranek to chrześcijański symbol Wielkanocy. Zajmuje honorowe miejsce zarówno na stole, jak i w koszyczku ze święconką. Nie jest trudno upiec go z ciasta.
ProduktySkładniki odżywczeMonika Witkowska
-
Tradycyjna pascha wielkanocna – przepis Magdy Gessler
Pascha wielkanocna to tradycyjne danie świąteczne, najpopularniejsze na Ukrainie i w Rosji. Warto ją przygotować jednak i w Polsce – w odsłonie zaproponowanej przez Magdę Gessler.
ŻywienieProdukty -
Zrób koktajl z rzeżuchą. Na odporność i zdrowe jelita
To smoothie możesz pić jako zdrowy napój, ale – jeśli masz ochotę, możesz ją zjeść jako smaczny wiosenny chłodnik.
Składniki odżywczeDiety -
Sok z buraka i czerwonych pomarańczy. Obniży cholesterol i wzmocni odporność
Jeśli szukasz najlepszego soku na wzmocnienie odporności, obniżenie cholesterolu i wsparcie zdrowia serca, to sięgnij po to wyjątkowo smaczne i zdrowe połączenie: sok z buraka i czerwonych pomarańczy.
Odchudzanie -
Wiosenna sałatka ziemniaczana. Wystarczy pięć składników
Ziemniaki, jajko, rzodkiewka, ogórek i szczypiorek – te pięć składników wystarczy, aby zrobić lekką i zdrową wiosenną sałatkę.
Diety -
Zielona herbata z kwiatami. Jakie wiosenne kwiaty możesz wrzucić do filiżanki?
Filiżanka zielonej herbaty wiosną może nabrać zupełnie nowych aromatów. Wystarczy dorzucić do niej świeżej kwiaty.
Produkty -
Przepis na wielkanocny mazurek z czekoladą i orzechami
Mazurek to jedno z najpopularniejszych ciast przygotowywanych na Wielkanoc. Jak go wykonać? Sprawdź przepis!
Produkty -
Masz dość mazurka i sernika? Wypróbuj w Wielkanoc to oryginalne ciasto Genoise z czekoladą
Puszyste ciasto i wykwintny mus czekoladowy – czy można chcieć czegoś więcej? Wypróbuj ten niesamowity przepis i zaskocz w Wielkanoc swoich gości!
ProduktyŻywienie -
Zdrowe koktajle z forsycją. Jak wykorzystać kwiaty do zrobienia wiosennego smoothie?
Żółte kwiaty forsycji są jadalne i bardzo zdrowe. Warto dodawać je do wiosennych do koktajli. Są idealne na wzmocnienie odporności.
Składniki odżywcze