-
Czarny czosnek zwiększa odporność. Wzbogaca też smak potraw
Jeśli chcesz w naturalny sposób podnieść odporność organizmu, jedz czarny czosnek. Warto dodawać go do potraw również ze względu na walory smakowe. Zobacz, co to jest czarny czosnek i jak go wykorzystać w kuchni.
ProduktyŻywienieMonika Witkowska
-
Mozzarella di bufala to wyjątkowy ser. Z jakiego jest mleka i jak go jeść?
Mozzarella di bufala to ceniony na świecie włoski ser produkowany z bawolego mleka. Warto go spróbować, jest kremowy w smaku i ma delikatną konsystencję. Pasuje nie tylko do pizzy.
ProduktyŻywienieMonika Witkowska
-
Jak czyścić grzyby? Szybki i łatwy sposób
Jak czyścić grzyby w prosty i szybki sposób? Podpowiadamy! Po udanym grzybobraniu koniecznie należy pozbyć się z nich wszelkich zanieczyszczeń.
ŻywienieProduktyJoanna Biegaj
-
Stosuj tę przyprawę i chudnij. Jak wykorzystać czarnuszkę w kuchni?
Czarnuszka to pogromczyni tłuszczu. Jej małe, czarne ziarenka mają wielką moc. Jak wykorzystać tę przyprawę w kuchni?
OdchudzanieProduktySkładniki odżywczeŻywienieAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Jak żyć 100 lat? Poznaj 5 rad eksperta od długowieczności
Specjalista od długowieczności, autor książek o tej tematyce, Dan Buettner podaje 5 zasad, aby dożyć setki. Według niego na długość życia wpływ ma nie tylko to, co jemy i ile aktywności mamy, ale również to, z kim się przyjaźnimy.
ŻywienieMonika Witkowska
-
Co pić na wzmocnienie serca? Poznaj napoje dobre dla układu krążenia
Chcesz mieć zdrowe serce? Zadbaj o właściwą dietę i odpowiednie nawodnienie organizmu. Podpowiadamy, co pić na wzmocnienie serca i układu krążenia.
ProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Jak łatwo obrać orzechy włoskie ze skórki? Sprytne patenty
Jak łatwo obrać orzechy włoskie ze skórki? Często jest to bardzo problematyczne i trzeba na to poświęcić naprawdę sporo czasu. Nie musi tak jednak być.
ProduktyŻywienieJoanna Biegaj
-
Jak ugotować jajka, żeby nie pękały i dały się obrać? Te proste triki działają
Czy wiesz, jak ugotować jajka, żeby nie pękły, a potem dały się obrać? Jajka to, jak się wydaje, to łatwa do przygotowania przekąska. Trzeba jednak znać kilka trików.
ŻywienieProduktyMonika Witkowska
-
Konfitura z derenia. Przepis na pyszną przekąskę
Konfitura z derenia ma ciekawy smak i wiele cennych właściwości. Sprawdź, jak ją przyrządzić i dowiedz się, dlaczego warto to zrobić.
PrzepisyProduktyŻywieniePaulina Cywka
-
Orzechy włoskie pomocne w odchudzaniu. Ile orzechów można zjeść dziennie?
Włoskie orzechy mogą być bardzo pomocne w pozbyciu się zbędnych kilogramów. Pomagają zapobiegać otyłości i rozwojowi cukrzycy typu 2. Ile orzechów powinno się jeść?
OdchudzanieProduktySkładniki odżywczeŻywienieAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Olej z nasion kolendry pomaga na wzdęcia. Ma też inne właściwości
Nasiona kolendry i wytłaczany z nich olej wspomagają trawienie i ograniczają wzdęcia. Kolendra to przyprawa, która wyjątkowo korzystnie działa na nasze zdrowie.
ŻywienieProduktyMonika Witkowska
-
Jak obrać i pokroić dynię? Praktyczne i szybkie sposoby
Jak obrać i pokroić dynię? To jedno z najczęściej zadawanych pytań w kuchni, gdy trwa sezon na to warzywo. Tłumaczymy, jak to zrobić.
ProduktyŻywienieJoanna Biegaj
-
„Kupuj Świadomie PRODUKT EKOLOGICZNY” – kolejna odsłona kampanii realizowanej przez resort rolnictwa
Na mocy unijnej deklaracji dzień 23 września oficjalnie uznano za Dzień Rolnictwa Ekologicznego w całej Unii Europejskiej. Tego dnia rusza Kampania Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa pod...
Artykuł sponsorowany Wideo -
Takie jedzenie sprzyja szczupłej sylwetce. 6 ważnych zasad
Świadome jedzenie, czyli to w jaki sposób się żywimy, jest równie ważne dla zachowania szczupłej figury jak to, co jemy. Poznaj 6 zasad takiego jedzenia i zastosuj je.
ŻywienieMonika Witkowska
-
Omlet szarlotka jest obłędny. Przepis na ekspresowe danie z jabłkami
Omlet typu szarlotka jest doskonałym pomysłem na pyszny i sycący posiłek. To smaczne danie z jabłek przygotujesz błyskawicznie. Poznaj sprawdzony przepis.
ProduktyPrzepisyŻywienieSkładniki odżywczeAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Przepis na budyniowe racuchy na maślance. Będą puszyste jak obłoczek
Budyniowe racuchy na maślance to doskonała alternatywa dla klasycznego przepisu na ten przysmak. Będą rozpływać się w ustach. Tłumaczymy, jak je zrobić.
PrzepisyŻywienieJoanna Biegaj
-
Ultradźwięki jako „lek” na zaburzenia psychiczne? Badania pokazują ich wpływ na mózg
Czy ultradźwięki pomogą w leczeniu zaburzeń psychicznych? Wyniki najnowszych badań mogą być pierwszym krokiem w tym kierunku.
ŻywienieJoanna Biegaj
-
Olej z orzechów włoskich obniża cholesterol. Dodawaj go do sałatek
Olej z orzechów włoskich w diecie, to naturalny sposób na obniżenie poziomu cholesterolu. Polewaj nim sałatki i inne potrawy. Olej ten powstaje z najzdrowszych orzechów tłoczonych na zimno.
ProduktyŻywienieSkładniki odżywczeMonika Witkowska
-
Napięcie karku to jeden z objawów stanów lękowych. Jak rozpoznać to zaburzenie?
Napięcie karku i towarzyszące mu inne objawy mogą wskazywać, że cierpisz na stany lękowe. To zaburzenie związane jest z nieprawidłowym działaniem układu nerwowego.
ŻywienieMonika Witkowska
-
Gruszki chronią przed otyłością. Jak często je jeść?
Gruszki chronią przed otyłością – potwierdzają to badania naukowe. Soczyste i zdrowe gruszki pomagają też zrzucić zbędne kilogramy.
OdchudzanieProduktySkładniki odżywczeŻywienieAleksandra Zalewska-Stankiewicz
-
Ten ser pobił rekord Guinessa. Kosztował 30 tysięcy euro
Krążek hiszpańskiego sera Cabrales został niedawno sprzedany na aukcji za 30 tys. euro, zyskując miano najdroższego sera na świecie. Dowiedz się, dlaczego tyle kosztuje.
ProduktyŻywienieMonika Witkowska